استاد حوزه علمیه کرمان تبیین کرد؛
رابطه دنیا و آخرت از دیدگاه آیات و روایات
خبرگزاری رسا ـ استاد سطح عالی حوزه علمیه کرمان رابطه دنیا و آخرت و سیمای دنیا را در قرآن و روایات تبیین کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام محمدرضا کمالی استاد سطح عالی حوزه علمیه کرمان شب گذشته در مسجد ولیعصر(عج) کرمان، گفت: طبق آیه 29 سوره نجم مؤمنان وظیفه دارند از کسانی که خدا را در زندگی خود کنار گذاشته و دنیا طلب شده اند دوری کنند؛ نزدیکی با چنین انسان هایی مؤمن را از یاد خدا دور کرده و به سمت دنیاگرایی می برد.
وی با اشاره به سیمای دنیا از دیدگاه قرآن کریم، گفت: دنیا یکی از مخلوقات خدا بوده و او از همه بهتر می داند دنیا چیست؟ وقتی انسان دنیا را شناخت با چشم قلب حقایق را می بیند و این حقیقت بینی با شناخت و معرفت حاصل می شود.
این استاد حوزه علمیه کرمان گفت: یکی از مطالبی که باید درباره دنیا به آن توجه داشته باشیم این که دنیا گرایی مانع توجه به آخرت است؛ اما مطلب قابل توجه چگونگی نسبت دنیا با آخرت است و هرگز رابطه دنیا و آخرت تضاد و مخالفت نیست اما دنیای مذموم با آخرت جمع نمی شود.
وی اظهار داشت: آن دنیا گرایی ستایش شده است که از آن به عنوان یک وسیله برای رسیدن به مقصدی استفاده کنیم و روشن است لازمه رسیدن به سعادت آخرت استفاده نیک از دنیا است؛ همه ما در این دنیا در معرض خسر و زیان هستیم و افرادی که همه فعالیت های خود را برای دنیا گذاشته و به طور کلی آخرت را فراموش کردند که قرآن از آن به عنوان زیانکار ترین انسان ها نام می برد.
حجت الاسلام کمالی با اشاره به روایتی از رسول اکرم، اظهار داشت: بهترین انسان ها کسانی هستند که از سرمایه های دنیا برای رسیدن به آخرت استفاده می کنند زیرا خداوند دنیا را برای انسان خلق کرده و انسان را برای رسیدن به زندگی آخرت آفریده است؛ متأسفانه بسیاری از انسان ها غافل بوده و گمان می کنند که انسان برای دنیا خلق شده و این دنیا مال آن ها است.
وی ادامه داد: انسان باید دلبسته به جایی شود که به آن تعلق دارد و آن عالم آخرت است؛ اگر انسان دلبسته و دوست دار دنیا شود به زیان و گناه می افتد و همه انبیا و اولیا در این که "دلبستگی دنیا رأس همه خطا ها است" اتفاق داشتند؛ حضرت علی دنیا را سه طلاقه کردند و دنیایی از نظر حضرت علی(ع) ترکش لازم است که مذموم بی فایده است.
حجت الاسلام کمالی با اشاره به حکمت 131 نهج البلاغه و جملاتی که حضرت علی(ع) در مدح دنیا فرموده اند، عنوان کرد: دنیا جایگاه صدق و راستی است برای کسی که از آن به راستی استفاده کند؛ دنیا سرای بی نیازی است برای کسی که از آن توشه برگیرد و مسجد دوستان خدا و محل نماز فرشگان خدا بوده و از همه مهم تر محل تجارت اولیا خدا است.
این استاد حوزه علمیه عنوان کرد: اولیای خدا از دنیا برای تجارت و سود بردن در آخرت استفاده می کنند نه این که نا امید وارانه در آن زندگی کنند؛ اولیا خدا در همین دنیا به دست می آورند و راه دیگری برای به دست آوردن رحمت خدا نیست.
وی با اشاره به رابطه دنیا و آخرت گفت: بالاترین احسان خدا به ما این است که به ما در این دنیا وجود داد و از عدم و نیستی به این عالم هستی آورد؛ دنیا راه رسیدن به آخرت است و در این رابطه تضاد و مخالفتی نیست؛ حال که ما در این دنیا آمدیم نمی توانیم دعا کنیم و از خدا بخواهیم که ما را از دنیا ببرد و همچنین در دعای مأثوره چنین چیزی نیامده است.
حجت الاسلام کمالی تأکید کرد: ائمه دعا می کردند که عمرشان را طولانی کند تا به اطاعت خدا بپردازند و هر گاه شد عمر چراگاه شیطان شود مرا بمیران و از دنیا ببر؛ در جایی دیگر که ائمه دعا کردند از دنیا بروند شهادت در راه خدا است؛ غیر این دو جا ائمه دیگر برای رفتن از دنیا دعا نکردند./9704/پ202/ب4
ارسال نظرات