نخبگان با رصد رفتارهای اجتماعی به فریضه امر به معروف کمک کنند

حجتالاسلام والمسلمین سید صمصامالدین قوامی رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با بیان این که امر به معروف در سه سطح رهبران، نخبگان کشوری و مردم قابل بررسی است، ابراز داشت: در سطح مردم به طور واضح در رسالههای علمیه آمده است که همه مسلمانان وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را دارند.
وی در توضیح اعمال این اصل در بین نخبگان ابراز داشت: اگر نخبگان جامعه با رصد رفتارها و اخلاقهای مردم و مسؤولان این اصل را رعایت کنند همه مردم را از بدیها به سمت خوبیها سوق میدهند و هم مسؤولان را از انجام رفتارهای اشتباه باز میدارند.
مدیر مسؤول فصل نامه تخصصی مدیریت اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: سطح بالای امر به معروف و نهی از منکر که دارای اثرات اجتماعی بسیاری است امر و نهی رهبر جامعه است که از صدر اسلام توسط پیامبر اعظم(ص) و ائمه طاهرین(ع) اجرا میشده و هم اکنون هم شاهد اجرای آن از سوی رهبری هستیم.
وی نخبگان و دانشمندان را هدایتکنندگان سیاسیون و مسؤولان جامعه دانست و یادآور شد: نخبگان و عالمان با هدایت هنرمندان و سازمانهای تأثیرگذار مانند صدا و سیما باید دولتمردان را وادار به خدمت به مردم و پیروی از قانون کنند.
رییس بنیاد فقهی مدیریت اسلامی تأکید کرد: امر به معروف و نهی از منکر یک تکلیف است که نیاز به آموزش دارد ولی متأسفانه این آموزش از سوی حوزهها و مبلغان دین انجام نشده و اگر مردم در عمل به این تکلیف کم کاری میکنند به علت عدم آموزش دهی از سوی حوزویان است.
وی با ارائه طرحی برای اجرای بهتر امر به معروف و نهی از منکر افزود: برای عملی شدن این اصل در تمام سطوح جامعه، افراد و سازمانها باید پلیس امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شود که به احکام و فنون آن به طور کامل آگاه باشد و در اجرای آن بسیار جدی باشد.
حجتالاسلام والمسلمین قوامی در پایان افزود: حوزه علمیه پدر و مادر انقلاب اسلامی است و حوزه مانند یک پدر و مادر باید برای مشکلات جامعه دلسوزی کند و به فکر حل آن باشد و البته طلاب و روحانیون دغدغه بسیاری برای حل معضلات فرهنگی کشور دارند؛ اما متأسفانه موانعی در مسیر آنها وجود دارد که باید از سوی مسؤولان حل و فصل شود./1329/ت303/س