بسیج بالاترین مصداق «تعاونوا علی البر و التقوی» است


به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام عبادی، مشاور فقهی بانک مهر اقتصاد در همایش ائمه جماعات و فرماندهان حوزهها و پایگاههای بسیج قم که عصر امروز در سالن همایشهای سازمان اوقاف قم برگزار شد، گفت: قرض الحسنه، سنت حسنه بسیار مهم و مورد تأکید قرآن کریم است که امروزه بر زمین مانده و روز به روز کمرنگتر میشود.
وی به بیان آیات و روایات سنت قرض الحسنه پرداخت و اظهار داشت: خداوند متعال در آیه شریفه «مَّن ذَا الَّذِی یُقْرِضُ اللّهَ قَرْضًا حَسَنًا فَیُضَاعِفَهُ لَهُ أَضْعَافًا کَثِیرَةً وَاللّهُ یَقْبِضُ وَیَبْسُطُ وَإِلَیْهِ تُرْجَعُونَ» میفرماید، کیست به من قرض بدهد؟ خدای متعال آنقدر رفع حاجات و نیازهای مؤمنان را ضروری میداند که قرض دادن به آن فرد را مثل قرض دادن به الله میشمارد.
مشاور فقهی بانک مهر اقتصاد اظهار داشت: چنانچه برای قرض دادن، نگاه اقتصادی هم داشته باشیم، خدای متعال بهترین و بیشترین سود را در معامله با خود معرفی میکند و میفرماید؛ به خدا قرض بدهید که آنچه برای خود فرستادهاید، بهتر از آن چیزی است که نزد خودتان باقی مانده است و این بالاترین اجرها را دارد.
وی با بیان اینکه صدقه نوعی قرض دادن و معامله با خداست و موجب غفران و آمرزش گناهان میشود، تأکید کرد: جایگاه قرض الحسنه بسیار بالا است و یکی از وظایف فرماندهان پایگاههای مسجدی، بررسی مشکلات مالی جوانان و بسیجیان است.
حجتالاسلام عبادی اضافه کرد: گاهی مشکلات مالی یک جوان با اندکی قرض الحسنه برطرف میشود که در صورت کوتاهی دیگران به ویژه بسیجیان، میتواند فرد را دچار فساد اخلاقی و اجتماعی کند.
وی به روایت «مَنِ احْتاجَ إِلَیْهِ أَخوهُ الْمُسْلِمُ فى قَرْضٍ وَ هُوَ یَقْدِرُ عَلَیْهِ فَلَمْ یَفْعَلْ حَرَّمَ اللّه عَلَیْهِ ریحَ الْجَنَّةِ» اشاره و ابراز کرد: کسى که برادر مسلمانش در قرضى به او نیاز پیدا کند و او بتواند قرض بدهد و چنین نکند، خداوند بوى بهشت را بر او حرام مى کند.
مشاور فقهی بانک مهر اقتصاد با تأکید بر اینکه بسیج بالاترین مصداق «تعاونوا علی البر و التقوی» قرآن کریم است، گفت: مبادا برای فردی در پایگاههای بسیج مشکلی وجود داشته باشد و دیگر بسیجیان برای حل مشکل او تلاش نکنند؛ گاهی افراد باید در حد امکان از حقوق خود هم بگذرند تا به برادران مؤمن خویش کمک کنند.
حجتالاسلام عبادی با اشاره به روایتی از حضرت رسول اکرم(ص) گفت: کسی که مالی از دیگری بگیرد و به او بر نگرداند، دزد است.
وی گفت: امام صادق(ع) میفرمایند من اگر مالی داشته باشم، دوست دارم آن را قرض دهم تا به کسی ببخشم؛ بر یکی از دربهای بهشت نوشته شده، اگر کسی صدقه بدهد 10 ثواب و اگر قرض دهد 18 ثواب می برد چون کسی دنبال قرض میرود که به آن نیاز دارد اما فرد صدقه بگیر، خفت صدقه گرفتن را قبول کرده و زمانی که نیاز هم ندارد، به دنبال آن میرود.
مشاور فقهی بانک مهر اقتصاد با تأکید بر اینکه قرض گرفتن کراهت شرعی دارد، اظهار داشت: بسیجیان را باید به این فرهنگ آشنا کرد که تا زمانی که نیاز ندارند، به دنبال قرض گرفتن نروند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از افتخارات بسیج، راهاندازی صندوق بسیجیان بود اما از آنجایی که بقای این صندوقها به سپرده گذاری دیگران است، توانایی قرض دادن صندوقهای مساجد پایین آمده و بسیجیان باید برای حل این مشکل اقدامات لازم را انجام دهند.
حجتالاسلام عبادی در پایان گفت: بانک مهر اقتصاد آمادگی دارد تا صندوقهای قرض الحسنه مساجد را در طرح محسنین ساماندهی کرده و به پرداخت وام و باز پس گیری اقساط آن بپردازد./997/پ202/س