ایدئولوگ های دیگر مذاهب به حوزههای علمیه تشیع غبطه میخورند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین احمد فرخ فال، مدیر حوزه علمیه قم شب پنج شنبه در دومین اجلاسیه مدیران و صاحب نظران حوزوی عرصه پژوهش که در مدرسه معصومیه قم برگزار شد، گفت: تلمذ در مکتب اهلبیت(ع)، محضر کتاب الله و روایات یک بحث است و بهره گرفتن و فیض بردن از این منابع شریعت بحث دیگری است.
وی افزود: برای نمونه افرادی که در رکاب امیرمؤمنان(ع) به ظاهر برای اسلام شمشیر زده بودند در کربلا به سبب پیروی از شهوت، هوس و دنیا طلبی خود، امام(ع) را به شهادت رساندند؛ شریح قاضی به ظاهر عالم بود، ولی برای خود صغری و کبری چید و سپس فتوای اباحه خون امام حسین(ع) را صادر میکند.
مدیر حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه ادب نسبت به اهلبیت(ع)، قرآن و بزرگان دین تضمین کننده فهم عمیق قرآن و عترت است، بیان داشت: تفاوت مذهب تشیع و حوزههای علمیه ما نسبت به دیگر مذاهب سر سپردگی ما به قرآن، کلام نورانی اهلبیت(ع) و استقلال علمی از استعمارگران است که این خود سبب شده ما گرفتار وسوسههای شیطان نشویم.
وی تصریح کرد: دوست و دشمن نسبت به اجتهاد و فهم عمیق تشیع اعتراف میکنند؛ چرا که پژوهش، تحقیق و برداشت تشیع از منابع و اصول دین یک برداشت عقلانی، مستقل، بدون وابستگی به دشمنان اسلام و خدا است.
حجتالاسلام والمسلمین فرخ فال خاطرنشان کرد: حتی اگر روزی در حوزههای علمیه ما بزرگانی متعبد به خبر محض بودند، ولی با سیر تکاملی حوزههای علمیه به سمت اجتهاد کشیده شدند و با بهره گیری از اصول عقلانی و منابع شرعیت به صورت مستقل، با فهم و درک عمیق مسائل روز را استخراج و استنباط میکنند.
وی تأکید کرد: امروز ایدئولوکهای دیگر مذاهب به بزرگان، علما و مراجع حوزههای علمیه تشیع غبطه میخورند؛ چرا که امروز اضطراب در فتوا دیگر مذاهب را پریشان کرده و به راحتی فتوا صادر میکنند، دلیل این موضوع نیز به سبب گمراهی بزرگانشان است که اینها نیز امروز نشخوار مطالب آنها را میکنند.
مدیر حوزه علمیه قم عنوان کرد: باب فهم عمیق و تفکر صحیح از دین در جامعه اسلامی با خانه نشین کردن امام علی(ع) بسته شد.
وی تصریح کرد: افتخار حوزههای علمیه، علما، فقها و بزرگان مذهب تشیع این است که از بهترین منابع و از عقل سلیم و تفکر صحیح بدون پیرایه شرعیت را استخراج و استنباط میکنند، حرف اول و آخرشان قرآن است، برداشت از قرآنشان نیز از سخنان نزدیکان به وحی است؛ این اسلام ناب است.
حجتالاسلام والمسلمین فرخ فال تأکید کرد: افتخاراتی که علما و فقهای ما با این تجزیه و تحلیل منابع علمی و شریعت در کتب بسیار بیان کردهاند، افتخار اسلام، تشیع و سند حقانیت اسلام ناب محمدی است و اگر حوزههای علمیه بخواهند همان مسیر فقه پویای جواهری را متناسب زمان امروز طی کنند باید مواظبت کنند که آرزوهای بلند دنیایی آنها را از تفکر صحیح و منابع اسلامی جدا نکند.
وی افزود: هر فرد از کتاب الله و سنت جدا شود گمراه میشود؛ حوزههای علمیه ما دارای منابع اصیل و محکم با محوریت قرآن، سنت و کلام اهلبیت(ع) است و وظیفه ما است که در مدارس، محافل علمی و مراکز تخصصی مقدمات کسب این معارف را برای محصل فراهم کنیم تا بتواند با آموختن علوم پایه از این منابع حداکثر بهره را داشته باشد.
مدیر حوزه علمیه قم ادامه داد: حوزه ما باید به گونهای مباحث تربیتی را دنبال کند که فرد به دور از تمایلات دنیایی و مباحث شهوانی و جسمانی بتواند حکم خدا را بیان کند؛ امروز میبینید فتواهایی میدهند که با کتاب و سنت سازگار نیست.
وی ادامه داد: باید حوزههای ما در ابعاد مختلف علوم پایه، مباحث تربیتی و نظام آموزشی مسیر نورانی سلف صالح حوزه را طی و از شرعیت تا زمان ظهور محافظت کنند، البته در این مدت بسیار کارهای ارزشمندی از سوی مدارس و مراکز تخصصی صورت گرفته است./993/202/ع