معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی در شهرکرد:
مراقبت از سنت های پسندیده مهم ترین رسالت مداحان است
خبرگزاری رسا ـ معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی کشور با تأکید بر این که مراقبت از معارف اسلامی و سنت های پسندیده در مناسبت های دینی و مذهبی مهم ترین رسالت امروز مداحان و شاعران آیینی است که باید به خوبی حفظ شود، گفت: مداحان باید مراقب باشند که سنت های غلط عزاداری جایگزین سنت های درست نشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام حسین روحانی نژاد، معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات کشور، شامگاه سه شنبه، 19 اسفندماه، در همایش ستایشگران آل الله که به همت کانون مداحان بسیج این استان در شهرکرد برگزار شد، با اشاره به این که معرفی و ترویج معارف اسلامی یکی از مهم ترین نیازهای امروز جامعه اسلامی است که باید همگان نسبت به آن توجه ویژه داشته باشند، اظهار داشت: باید از ظرفیت مناسبت های مذهبی به بهترین شکل ممکن برای معرفی ارزش های اسلامی استفاده کنیم و قدر این فرصت ها را بدانیم.
وی با اشاره به این که بسیاری از معارف الهی از سوی خداوند تبیین شده که انسان حق دخالت و کم زیاد کردن آن ها را ندارد، خاطرنشان کرد: قرآن و اهل بیت(ع) بهترین منبع برای ترویج معارف ناب محمدی(ص) است و استفاده از منابعی غیر از آن، انحراف و اسلام انحرافی است.
حجت الاسلام روحانی نژاد با اشاره به آغاز فعالیت سومین دوره کانون مداحان و شعرای آیینی اضافه کرد: در دوره نخست استقبال و رغبت از کانون مداحان خیلی زیاد نبود و ما تنها قالب را حفظ کردیم، در دوره دوم از حس مشارکت کانون مداحان بر خوردار شدیم اما در دوره سوم بیش از 50 درصد مداحان سراسر کشور و 62 درصد مداحان ثبت شده در بانک اطلاعات تشکل های دینی نمایندگان منتخب خود را برگزیدند؛ بنابراین مشاهده میکنیم که کار گروهی مداحان در جامعه تجلی پیدا کرده و مرکزی تصمیم ساز با نام کانون در کشور تشکیل شده است.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات با تأکید بر ضرورت مطالعه اساسنامه و شرح وظایف و مأموریت های های محوله و ابلاغی کانون مداحان، یادآور شد: بررسی و رصد آسیب های فرهنگی، تعیین اولویت های آموزشی و ارائه راهکار عملیاتی مناسب و نیز اصلاح رفتار و لحن ها و با توجه به محتوای اشعار و مقاتل مستند، تأمل و دقت در فضای مجازی و تأمین محتوای لازم جهت مخاطبان از جمله وظایف خطیر و حساس کانون مداحان است.
این مقام مسؤول با تأکید بر استفاده از ظرفیت هیأت مذهبی در پیشبرد اهداف دین و انقلاب، اظهار داشت: باید از ظرفیت هیأت مذهبی برای ایجاد وحدت و همدلی در بین مردم و نزدیک شدن دل ها به هم و قرار گرفتن در مسیر انبیا و ائمه اطهار(ع) به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.
وی با تأکید بر این که مراقبت از معارف اسلامی و سنت های پسندیده در مناسبت های دینی و مذهبی مهم ترین رسالت امروز مداحان و شاعران آیینی است که باید به خوبی حفظ شود، گفت: مداحان باید مراقب باشند که سنت های غلط عزاداری جایگزین سنت های درست نشود؛ چرا که این سیاست دشمن است که با ورود بدعت در عزاداری ها، آن ها را از رسالت اصلی خود که انسان سازی و ترویج معارف الهی است، دور کنند.
حجت الاسلام روحانی نژاد با تأکید بر هوشیاری مداحان در مقابل سنت های نادرست عزاداری، خاطرنشان کرد: مداح واقعی کسی است که با امید شعر بخواند و محبت اهل بیت(ع) را در دل های مردم زنده نگه دارد که این مسأله کار آسانی نیست و متأسفانه بسیاری از مداحان از این مهم غافلند.
وی با تأکید بر این که تریبون مداحان باید مکانی برای بازگو کردن سجایای اخلاقی باشد، خاطرنشان کرد: مداح باید قدر این فرصت و تریبون را بداند و از آن به بهترین شکل ممکن برای بیان معارف الهی و سجایای اخلاقی و رفتارهای پسندیده و ترویج ارزش های اسلامی استفاده کند و بداند که این تریبون یک امانت الهی در دستان او است.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات، بالا بردن دانش مداحان نسبت به روایات و آیات قرآنی را بسیار ضروری خواند و گفت: مداحی تأثیرگذار و موفق خواهد بود که دانش و اطلاعات درستی نسبت به روایات ائمه اطهار(ع) داشته و درکش از قرآن نیز کامل باشد و این مهم تنها در سایه مطالعه و استفاده از منابع معتبر تحقق خواهد یافت./9457/پ202/ب2
ارسال نظرات