طلاب باید الگوی عملی اخلاق در جامعه باشند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بابل، حجت الاسلام عبدالحسین بابایی، استاد حوزه علمیه بابل امروز در درس اخلاق خود در جمع طلاب بخش لاله آباد به موضوع سبک زندگی اسلامی و رعایت اصول اخلاقی اشاره کرد و گفت: طلاب و روحانیان به عنوان الگوهای دینی در جامعه باید هم خود و هم دیگران را به چگونه زیستن از نگاه اسلام دعوت تا انسان راه کمال را طی کنند.
استاد حوزه علمیه بابل در ادامه سخنان خود افزود: آنچه که به انسان ارزش انسانی می بخشد فضائل و مکارم اخلاقی است و در اصول اخلاقی مکارم بالاتر از فضائل محسوب می شود.
امام جمعه سابق فیروزکوه به برخی مصادیق مکارم اخلاق پرداخت و اذعان کرد: راست گویی، عفت، حیاء، نماز شب از مکارم اخلاقی است و انسان با تقوا هیچ گاه نباید هیچ گناهی را کوچک بشمارد.
وی افزود: انسان باید همواره خود را در محضر خداوند بزرگ ببیند و کارهای خوب و مستحبات خود را کوچک بشمارد و به راحتی از آن بگذرد.
استاد حوزه علمیه بابل، ذکر دائم و مداوم خداوند را یکی از عوامل به یاد داشتن خداوند و حاضر و ناظر بودن او در امور زندگی عنوان و خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که در زندگی را زیبا می کند و آرامش را به انسان می دهد، راستگویی است و در مقابلش دروغ بدترین عمل محسوب می شود.
وی ادامه داد: همه خوبی ها فطرتاً در وجود انسان ها است و بعضی از افراد آنقدر بر فطرت خود باقی می مانند که به هیچ عنوان نمی توانند دروغ بگویند.
حجت الاسلام بابایی با بیان این که راستگویی نشانه بزرگی و ریشه دار بودن و اصالت انسان است، تصریح کرد: نشانه های انسان راستگو برخورد خوش، خوش گمانی، خوش رفتاری و گشاده رویی است.
وی افزود: انسان با تقوا که مکارم اخلاق را در زندگی خود رعایت کند زندگی با آرامش و سعادتمندانه خواهد داشت.
استاد حوزه علمیه بابل، داشتن زندگی پاک را از جمله دستاوردهای رعایت اخلاق در زندگی بیان کرد و گفت: پاکدامنی و عفت به معنای باز ایستادن از حرام و ترک شهوت است.
وی ادامه داد: مسلمان مکتبی در گفتار نیز باید پاک باشد و با حفظ مرزهای لسانی و گفتاری از بیهوده گویی، تهمت، طعن، تمسخر، غیبت و دروغ پرهیز کند و بداند که ریزترین اعمال و رفتار در پرونده اعمال ثبت می شود./1313/پ202/ب1