نماز ترویج دهنده اخلاق جمعی در جامعه است
اسدالله ضیائی، رییس ستاد اقامه نماز استان آذربایجان شرقی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز گفت: اینکه قرآن می فرماید «ان الصلاه تنهی عن الفحشاء و المنکر»، «تنهی» به این معنا نیست که نماز قفل درِ فحشا و منکر است، بلکه نماز فحشا و منکر را به صلاح مصلی و نمازگزار نمیداند.
وی ادامه داد: اما از این جهت که نمازگزار بر خود لازم می داند لباس، خانه و ماشین و آنچه که در اختیار دارد غصبی نباشد، پس نماز از این جهت مانع بسیاری از منکرات و فحشا است، بنابراین نماز آثار اخلاقی در سطح اجتماعی بر جای میگذارد.
رییس ستاد اقامه نماز استان تصریح کرد: اسلام، دین اجتماعی است، یعنی قبل از اینکه متوجه فرد باشد، به جمع توجه دارد، نمازگزار لازم است بداند که نماز حکمش به جماعت است، اما ترخیص نماز به فرادا است، یعنی اگر به جماعت نرسید فرادا به جای آورد.
وی افزود: حضور نمازگزار در مسجد و در کنار دیگران و به گفته قرآن «ورکعوا مع الراکعین» بسیار مهم است، چرا که این حضور سبب تعامل و خود افزایی است. حضور در مسجد و تجمع نمازگزاران در این مکان امن الهی، سبب آگاهی از احوال یکدیگر و عامل دفع مکروهات و جذب مستحبات است.
ضیائی گفت: اسلام به هر چیزی که به جمع ارتباط دارد بها داده است، این اهمیت برای آن است که مردم دارای همبستگی، پیوند و تعامل باشند، به طوری که از درد و مشکلات هم بیخبر نباشند.
رییس ستاد اقامه نماز استان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: نماز زخم جامعه که همان بیخبری از احوال یکدیگر است را درمان می کند، مشکلات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مردم را حل می کند و اخلاق جمعی را در جامعه رواج می دهد./854/ت302/ح