توجه به مباحث اخلاقی ویژگی اصلی حوزه های علمیه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در گرگان، آیت الله سید کاظم نورمفیدی، نماینده ولی فقیه در گلستان امروز در جمع طلاب خواهر مدرسه علمیه الزهرا گرگان با اشاره به آیات و روایاتی در مورد بدگمانی، بیان داشت: از مهم ترین رذایلی که در شریعت مقدس اسلام از آن به شدت نهی شده، بدگمانی است که نوعی بیماری روحی تلقی می شود.
مؤوسس حوزه علمیه الزهراء تصریح کرد: پیشرفت صفت بدگمانی در انسان، باعث از بین رفتن امنیت افراد خانواده می شود، به گونه ای که اگر با منطق صحیح و بینش درست حل نشود، افراد را تا عمق ضلالت و پستی پیش خواهد برد.
آیت الله نورمفیدی با اشاره به این که در ذیل دستور قرآنی، روایات زیادی وجود دارد که بدگمانی را با بیانات مختلف نهی می کند، افزود: امام علی(ع)در این زمینه می فرمایند: اعمال برادر دینی ات را بر نیکوترین وجهی تفسیر و توجیه کن مگر این که دلیلی بر خلاف آن قائم شود و هرگز نسبت به سخنی که از برادر مسلمانت صادر شده گمان بد مبر تا هنگامی که می توانید برای آن توجیهی مناسب و راه صحیح داشته باشید.
امام جمعه گرگان افزود: از مهم ترین آثار خوش بینی و حسن ظن، آسایش دل، سلامتی دین، کم شدن غم و اندوه و محبوبیت در بین مردم است و در مقابل آن، سوءظن آثار سوء اجتماعی، دینی و جسمی را به دنبال دارد.
نماینده ولی فقیه در گلستان همچنین خطاب به طلاب بیان داشت: ائمه اطهار(ع) مجسمه حقیقت، اخلاق و فضیلت هستند و به همین دلیل تأسی و عمل به سیره و منش آنــان در هرحالی وظیفه ما است.
وی با بیان این که همه توان طلاب باید در جهت علم آموزی و تهذیب نفس استفاده شود، خاطرنشان کرد: فرصتی که امروز در حوزههای علمیه برای طلاب به وجود آمده است در گذشته به هیچ عنوان وجود نداشته است.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر توجه به مباحث اخلاقی در کنار موضوعات علمی در حوزه های علمیه، خاطرنشان کرد: اخلاق باید در کنار علم آموزی در حوزه های علمیه مورد توجه قرار گیرد.
آیت الله نورمفیدی با تأکید براین که توجه به مکارم اخلاقی ویژگی و شاخصه اصلی حوزه های علمیه در تاریخ بوده است، افزود: علم بدون اخلاق تعالی بخش نخواهد بود.
نماینده مردم گلستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که طلاب و روحانیان در تاریخ همواره بهترین الگو برای جامعه بودند، تصریح کرد: بسیاری از الگوهای علمی و اخلاقی جامعه امروز در حوزه های علمیه پرورش یافته اند./950/پ202/ب1