۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۹
کد خبر: ۲۵۸۵۶۷
معاون آموزش مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر:

این مرکز اهتمام ویژه‌ای در زمینه اصلاح و تدوین متون درسی دارد

خبرگزاری رسا ـ معاون آموزش مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر(عج) اهتمام به اصلاح و تدوین متون درسی را از کارهای مهم این مرکز دانست و گفت: هم‌اکنون گروه ویژه‌ای مرکب از اعضای هیأت‌علمی و برخی از فضلا به تهذیب کتب سطح پرداخته‌اند و همچنین برای درس‌های جدیدی که در دوره‌های تخصصی وجود دارد کارگروه‌هایی به تدوین درس‌نامه‌های مربوطه می‌پردازند.
معاون مرکز ولي امر (عج) جامع علوم اسلامي

حجت‌الاسلام سیدرحیم میرزاده، معاون مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر(عج) در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان این‌که حفظ سرعت موجود در ارائه دروس به طلاب از دغدغه های این مجموعه به شمار می رود، گفت: مدیریت این مجموعه معتقد است طلاب حداکثر باید یک دوره خارج اصول را در مدت 10 ساله بخوانند.

 

وی افزود: این موسسه در برنامه آموزشی برای طلاب جدید خود در نظر دارد در دو سال نخست، درس خارج را با سبکی نوین آموزش دهد تا طلاب برای دوره تخصصی درس خارج آمادگی پیدا کنند؛ در آموزش مباحث فقهی از آنجا که  علم فقه مباحث گسترده‌ای دارد به نحوی که بسیاری از مباحث آن به‌ هم ‌پیوسته است، تسلط طلاب به اصول و مهمات آن مباحث در تسلط فقهی طلبه بسیار تأثیرگذار است. 

 

معاون آموزش مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر(عج)، بابیان این‌که دوره‌ای به ‌عنوان فقه پژوهی یا فقه محیط در این مرکز برای تدریس تدوین‌شده است، گفت: با استفاده از این دوره می توان مسائل مهم کتاب‌های فقهی مختلف را استخراج‌ کرد؛ این شیوه‌ای شبیه اصول پژوهی است؛ مثلاً طلبه‌ای که ابواب طهارت را نزد استاد اصلی می‌خواند با این شیوه آموزشی می تواند فقه صلاة مسافر و همچنین صوم و حج را نیز بخواند. 

 

وی ادامه داد: البته باید دقت داشت فقط مسائل پر چالش و قواعد باب‌ها و همچنین مسائلی که اجرای قواعد اصولی در آن بیشتر است به ‌صورت گزینشی تدریس می‌شود. 

 

حجت‌الاسلام میرزاده با اشاره به این‌که این روش بیشتر در سال سوم تحصیلی در طول هفته به مدت سه روز آموزشی و در ایام تابستان به اجرا گذاشته خواهد شد، گفت: البته تاکنون این روش اجرا ‌نشده است و هنوز در مرحله انتخاب مسائل و موضوعات مهم است.

  

معاون آموزش مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر(عج)، به اهتمام ویژه این مرکز نسبت به اصلاح و تدوین متون درسی اشاره کرد و عنوان کرد: هم‌اکنون گروه ویژه‌ای مرکب از اعضای هیأت ‌علمی و برخی از فضلا به تهذیب کتب سطح پرداخته‌اند و  برای درس‌های جدیدی که در دوره‌های تخصصی وجود دارد و کارگروه‌هایی به تدوین درس‌نامه‌های مربوطه می‌پردازند؛ البته تاکنون برخی از این درس‌نامه‌ها به انجام رسیده است و آماده چاپ و انتشار است. 

 

وی ادامه داد: بعد از شروع دوره تخصصی و وارد شدن دروس تخصصی فقه احتیاج به تدوین شیوه فقاهتی جدیدی احساس شده است که به استنباط احکام کلان که مربوط به فعل‌های کلان در عرصه‌های مختلف سیاست، اقتصاد، فرهنگ، تربیت است، می‌پردازد./921/ت302/ف

ارسال نظرات