تیم مذاکره کننده هستهای به دعای ملت ایران با زبان روزه نیازمند است/ قرآن بالاترین رابط میان خلق و خالق
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، ظهر امروز در سلسله جلسات اخلاقی که در مسجد آیت الله شفیعی برگزار میشود، با اشاره به آیه «وَقَالَ رَبُّکُمُ ادْعُونِی أَسْتَجِبْ لَکُمْ إِنَّ الَّذِینَ یَسْتَکْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِی سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِینَ» ابراز داشت: شب های قدر مردم در مساجد، حسینیه ها، امامزاده ها و مصلاها به مناجات و شب زنده داری می پردازند.
وی با اشاره به این که هیچ دینی به اندازه اسلام به موضوع دعا توجه و اهمیت نداده است، عنوان کرد: در میان مذاهب اسلامی، هیج مذهبی به اندازه تشیع به دعا اهمیت نداده است.
استاد حوزه علمیه خوزستان با اشاره به این که ائمه اطهار(ع) در دعاهای مترقی و ارزشمند خود مطالب و حکمت هایی را بیان کرده اند، ابراز داشت: در عصر انقلاب اسلامی افزون بر دعاهایی که در گذشته وجود داشتند ادعیه دیگری مانند صحیفه علویه، سجادیه، باقریه و صادیقه(علیهم السلام) جمع آوری و چاپ شده است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: این ادعیه ناظر بر مسائل آخرت و دنیوی که انسان باید آنها را بخواند و به معنا و مفهوم آن توجه کند.
آیت الله شفیعی با بیان این که احیاء شبی است که به بیداری سپری می شود، افزود: دعا کردن ماهیت آن به معنای رفع نقص است.
وی با اشاره به این که انسان موجودی ناقص است که قابلیت تکامل در وجود او قرار دارد، تصریح کرد: سبب این که به انسان گفته می شود که دعا کن، این است که امکان رفع نقص ها در وجود او قرار دارد.
استاد حوزه علمیه خوزستان با اشاره به این که خداوند در سوره غافر آیه 60 از لغت رب بجای الله استفاده کرده است، ابراز داشت: الله برای مسائل خالقیت استفاده میشود اما لغت رب برای پرورش، تربیت و اصلاح نفس به کار می رود؛ دعا برای تکامل و پرورش انسان است.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری مخاطب «سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ دَاخِرِینَ» را افرادی برشمرد که دعا نمیکنند، گفت: این افراد به مرور زمان روح تکبر در آنها ایجاد می شود.
آّیت الله شفیعی براساس سخن پیامبراکرم(ص) ارزش انسان را به دعا کردن خواند و تصریح کرد: با دعا خداوند را مخاطب خود قرار دهیم چرا که منبع کمال برای انسان است.
وی با تأکید بر اینکه ائمه اطهار(ع) با وجود همه کارها و مشاغل اما همواره بخش مهمی از وقت خود را صرف دعا کردن قرار میدادند، اظهار داشت: انبیا(ص) و ائمه اطهار(ع) با دعا مأنوس میشدند.
استاد حوزه علمیه خوزستان با اشاره به این که بخش بسیاری از آیات قرآن دعا است، ابراز داشت: قرآن بالاترین رابط میان خلق و خالق است؛ دعا یک اصل اصیل در قرآن دارد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به سخنی از مرحوم آیت الله میزا محمدعلی شاه آبادی از اساتید امام خمینی(ره) اظهار داشت: در این سخن ذکر شده که ادعیه از ذخایر بزرگ که از خلق بالا می رود و به سمت خداوند صعود میکنند.
آّیت الله شفیعی تأکید کرد: در روایات بیان شده هر کس پشت سر کس دیگری دعا کند اجر و اجابت آن دعا برای خود او دو برابر است.
وی با اشاره به این که دعا شرایط و آدابی دارد، ادامه داد: اگر به شرایط دعا عمل نشود مستجاب نمی شود؛ آداب دعا عبارت است از چیزهایی که عمل را زینت و معنویت می بخشد و سبب می شود که زودتر مستجاب شود.
استاد حوزه علمیه خوزستان در پایان تصریح کرد: تیم مذاکره کننده هستهای به دعای ملت ایران با زبان روزه نیازمند است./9453/پ201/ح