۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۵
کد خبر: ۲۷۲۶۱۵

برگزاری «هفته‌های علمی ایران» در خارج از کشور

خبرگزاری رسا ـ رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزیر علوم، تحقیقات و فنآوری، برای برگزاری هفته‌های علمی ایران در خارج از کشور توافق کردند.
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي و وزارت علوم

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در دیدار ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، راه‌های افزایش سطح همکاری مشترک به ویژه در زمینه بورسیه‌ها و برگزاری «هفته علمی» در خارج از کشور مورد بررسی قرار گرفت.


در ابتدای این دیدار که در محل این وزاتخانه و با حضور معاونین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت علوم صورت گرفت، ابراهیمی‌ترکمان با تشریح اهداف کلان و مأموریت این سازمان در تنظیم روابط فرهنگی ـ بین‌المللی ایران با سایر کشورها، اظهار کرد: علاقمندسازی و ایجاد باور نسبت به اسلام ناب، مزیت‌های جمهوری اسلامی ایران و معرفی فرهنگ ایرانی از جمله اهداف سازمان است که سالانه با برنامه‌های متنوعی همچون برگزاری «هفته‌های فرهنگی» و «هفته فیلم» دنبال می‌شود.


وی با اشاره به تأثیر برگزاری این برنامه‌ها توسط سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، افزود: از آنجا که علم و تکنولوژی، نیاز بشر در دنیای امروز محسوب می‌شود؛ در عین حال کشورمان به پیشرفت‌های چشم‌گیری در این عرصه دست یافته است، بنابراین لازم است تا برای معرفی چهره امروز کشورمان هفته‌ای با عنوان «علمی» در خارج از کشور برگزار کنیم.


رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه گفت: ما معتقدیم که اگر «هفته علمی» به صورت نمایشگاهی همراه با ارایه مکتوبات و مستندات، لوح‌های فشرده و بسته‌های فرهنگی در خارج از کشور برگزار شود، بالطبع می‌توان شاهد معرفی دانش ایرانی در اقصی نقاط جهان بود.


ابراهیمی‌ترکمان در ادامه به امضای تفاهم‌نامه میان دانشگاه‌های ایران و دیگر کشورها اشاره و تصریح کرد: اجرایی کردن تفاهم‌نامه‌هایی که دانشگاه‌های کشورمان با دیگر دانشگاه‌های جهان طی سال‌های گذشته؛ به ویژه در زمینه ایران‌شاسی، زبان و ادبیات فارسی، تاریخ اسلام و تاریخ ایران امضا شده‌ است، باید در دستور کار قرار گیرد.


وی همچنین درباره روند اعطای بورس به دانشجویان خارجی گفت: بحث روند اعطای بورس به دانشجویان خارجی بسیار زمان‌بر است که سبب می‌شود تا بسیاری از متقاضیان توسط دانشگاه‌های دیگر کشورها جذب شوند؛ بنابراین این موضوع نیازمند توجه خاص وزارت علوم است.


ابراهیمی‌ترکمان افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت علوم همچنین می‌توانند در زمینه احیای کرسی‌های اسلام‌شناسی و شیعه‌شناسی در دانشگاه‌های خارج از کشور، همکاری‌های مشترک داشته باشند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ادامه سخنان بیان کرد: ایجاد زمینه‌های لازم برای حضور اساتید ایران‌شناس و اسلام‌شناس در سایر کشورها و برگزاری برنامه‌های فرهنگی برای دانشجویان غیرایرانی می‌تواند از دیگر محورهای همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت علوم باشد.


وی به ضرورت اعزام اساتید متبحر در رشته‌های زبان و ادبیات فارسی و الهیات به خارج از کشور اشاره و بیان کرد: برای معرفی چهره حقیقی اسلام به جهانیان و آشنایی نسل جوان با اسلام ناب محمدی (ص)، لازم است تا وزارت علوم علاوه بر اعزام اساتید زبان فارسی به خارج از کشور، در رشته الهیات نیز اساتید متخصص را اعزام کند.


ابراهیمی‌ترکمان با تأکید بر لزوم تدوین رساله پایان مأموریت برای استادان اعزامی و تهیه و تدوین کتاب‌های علمی و فرهنگی، گفت: اساتیدی که برای تدریس رشته‌های زبان فارسی و الهیات به خارج از کشور اعزام می‌شوند، باید پس از پایان مأموریت خود تجربه‌های خود را ذخیره و در قالب کتابی تدوین کنند.


وی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری دوره‌های دانش‌افزایی مشترک در حوزه‌های مختلف ایران‌شناسی، اسلام‌شناسی و شیعه‌شناسی، ابلاغ رایزن علمی به رایزنان فرهنگی مورد تأیید وزارت علوم و تقویت همکاری‌های مشترک دانشگاه‌های استان‌های همجوار مرزی با یکدیگر را مورد تأکید قرار داد.


ابراهیمی‌ترکمان در سخنان پایانی خود، گفت: بحث برگزاری نمایشگا‌ه کتاب‌های دانشگاهی در کشورهای فارسی‌زبان می‌تواند در فعالیت‌های فرهنگی ـ تبلیغی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور تأثیر بسزایی داشته باشد.


قدم نهادن در مسیر تجلی دانش ایرانی به جهانیان
فرهادی نیز در این دیدار از سخنان و پیشنهادات رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی استقبال کرد و گفت: با برگزاری «هفته علمی» می‌توان علم و فناوری ایرانی در خارج از کشور را معرفی کرد که این مهم باید از سوی افراد متخصص و آشنا به زبان آن کشور محقق شود.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه افزود: می‌توان تا پایان سال جاری این «هفته علمی» را در دو کشور اجرا و نقاط ضعف و قوت آن را بررسی کرد تا در سال‌های آینده با نقشه‌ای جامع و نظام‌مند در مسیر معرفی دانش ایرانی به جهانیان گام برداشت.


فرهادی همچنین به برگزاری نمایشگا‌ه کتاب‌های دانشگاهی در کشورهای فارسی‌زبان اشاره کرد و گفت: این وزارتخانه می‌تواند با تولید محتوا همچون فیلم، لوح‌های فشرده و کتاب برای برگزاری این رویداد فرهنگی مشارکت داشته باشد.
وی در ادامه درباره اجرایی کردن تفاهم‌نامه‌های بین دانشگاه‌های کشورمان با دیگر کشورها گفت: تفاهم‌‌نامه‌هایی که طی سالیان گذشته منعقد شده، باید با معیارهای لازم و استانداردهای تعریف شده هدایت و اجرایی شوند؛ این مهم از طریق دستورالعملی نظام‌مند به دانشگاه‌ها ارسال خواهد شد.


فرهادی، به بحث کرسی اسلام‌شناسی و ایران‌شناسی در خارج از کشور نیز اشاره و تصریح کرد: برای اجرایی شدن این کرسی‌ها نیازمند اعتبار و بودجه هستیم که اگر محقق شود می‌توان با اعزام کارشناسان و صاحب‌نظران ایرانی به خارج از کشور در معرفی حقیقی دین اسلام در دنیا اهتمام داشت.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، در ادامه سخنان خود بیان کرد: برای تدوین رساله پایان مأموریت برای استادان اعزامی و کتاب‌های علمی و فرهنگی، اعطای بورسیه به دانشجویان خارجی، برگزاری دوره‌های دانش‌افزایی و اجرای طرح‌های پژوهشی بین سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و این وزارتخانه، نیاز است تا کمیته‌ای مشترک تشکیل شود.


بنابر اعلام این خبر، در پایان این دیدار مقرر شد تا کمیته‌ای متشکل از معاونان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای توسعه و تقویت همکاری‌های مشترک و تدوین راهکارهای اجرایی و عملیاتی کردن طرح‌های پیش روی تشکیل و هر دو هفته یک بار تشکیل جلسه داده و پس از گذشت شش ماه، روند اجرایی شدن مصوبات و تعاملات دو مرکز در اختیار وزیر علوم و رییس سازمان قرار گیرد./998/د101/ی
 

ارسال نظرات