ضرورت تدوین و ارائه کتاب الگوی اسلامی پیشرفت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله محسن فقیهی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بعد از ظهر امروز در جلسه تفسیر قرآن کریم که در مسجد سلماسی قم برگزار شد، پس از بیان آیات ابتدایی سوره بقره خاطرنشان کرد: آنچه درباره حروف مقطعه قرآن(الم، یس، الر) مسلم بوده، در رابطه با عظمت قرآن است؛ بعد از حروف مقطعه، از قرآن یاد میشود؛ روایاتی در این باره است اما دلیل محکمی در رابطه با آنها نیست؛ برخی حروف مقطعه را اسم اعظم خدا میدانند، اما درباره درستی آنها مسأله قطعی وجود ندارد.
وی درباره نزول قرآن اظهار داشت: سؤالی که درباره نزول قرآن مطرح می شود، این است که آیا قرآن در زمان پیامبر اکرم(ص) به صورت کتاب درآمده یا نه؟ از «ذلک الکتاب» استنباط میشود که قرآن در زمان پیامبر اسلام(ص) به صورت کتاب آسمانی تحقق پیدا کرده و با کمک حضرت علی(ع) نوشته شده است.
آیتالله فقیهی افزود: این طور نیست که قرآن را بعد از پیامبر اکرم(ص) جمعآوری کرده باشند؛ «ذلک الکتاب» یعنی اینکه قرآن کتابی است که تمام شده و در اختیار شماست و شکی در آن نیست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: هر شخصیتی که میخواهد دینی را برای مردم بیان کند، باید برنامه داشته باشد؛ رهبر معظم انقلاب دستور دادهاند که گروهی کتابی برای جامعه ایران بنویسند که الگوی اسلامی پیشرفت باشد؛ برنامه ما برنامه اسلام است، اما خیلیها هجوم آوردهاند که اسلام فقط روزه، نماز و حج و امثال اینها است و اینکه یک کتاب مدونی که بتواند جامعه را از نظر سیاسی، اجتماعی و فرهنگی اداره کند، باید وجود داشته باشد.
وی یادآور شد: آیا اسلام نباید یک قانونی داشته باشد که ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و آزادیهای اجتماعی و حدود آن مشخص باشد؟ رهبری دستور دادهاند که علما، اساتید حوزه و دانشگاه و دانشمندان این قانون را تصویب کرده و کتابی را بنویسند که تمامی این ابعاد در آن بیان شده باشد که اسلام فقط نماز و روزه نیست و افزون بر اینها احکام اجتماعی نیز بیان خواهد شد.
آیتالله فقیهی خاطرنشان کرد: هر کسی که می خواهد آیینی را برای مردم بیان کند، باید مسأله کتاب، قانون و چگونگی برنامهریزی را برای مردم بیان کند؛ خداوند متعال پیامبر(ص) را به رسالت مبعوث کرد و به او کتاب و قانون داد و قرآن، قانون پیامبر اسلام(ص) است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اظهار داشت: مفسران دلیل اینکه در آیه دوم سوره بقره عبارت «ذلک الکتاب» آمده و هذا الکتاب بیان نشده است، گفتهاند شاید اشاره به این باشد که آن کتاب، مقصود هم قرآن، هم تورات و هم انجیل است، یعنی منظور کتب آسمانی است و این کتابها هدایتگر متقین هستند.
وی با بیان اینکه انسان باید در همه حال به یاد خدا باشد، تصریح کرد: باید خود را برای توبه آماده کنیم؛ همه گناهکار هستیم و گناهی کردهایم؛ یکی از مسائل مربوطه این است که تا مبتلا به مشکلات نشدهایم، به سراغ خدا برویم که بتوانیم به خدا بگوییم که مشکلاتمان را حل کند؛ نباید فقط در هنگام مشکلات به خدا روی بیاوریم، بلکه باید در همه اوقات به خدا توجه کرد./822/پ202/ی