۱۹ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۳
کد خبر: ۲۷۳۶۸۸
حجت الاسلام حاج ابوالقاسم شرح داد؛

شرک مدرن؛ دامن‌گیر بشر امروزی

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با بیان این‌که وابستگی بی‌حد و حصر به تکنولوژی نوعی شرک محسوب می‌شود، گفت: بشر امروز بت مدرنی به نام تکنولوژی را ساخته و می‌پرستد چرا که در عمل این را نشان می‌دهد.
حاج ابوالقاسمي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد حاج ابوالقاسم، استاد حوزه علمیه قم، عصر امروز قبل از آئین جمع خوانی قرآن کریم که در محل شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد با بیان این که یکی از نشانه های مأنوس بودن با قرآن کریم دریافت و عمل به پیام ها و درس های قرآنی است، اظهار کرد: یکی از مهمترین درس های جزء 23 این است که مؤمن هیچ گاه بنده مصنوعات خود نمی شود.
 
وی افزود: خداوند متعال در آیه 95 و 96 سوره صافات می فرماید« قالَ أَ تَعْبُدُونَ ما تَنْحِتُونَ / وَ اللَّهُ خَلَقَکُمْ وَ ما تَعْمَلُونَ» یعنی گفت: «آیا چیزی را می پرستید که با دست خود می تراشید / با این که خداوند هم شما را آفریده و هم بتهایی که می سازید».
 
حجت اسلام حاج ابوالقاسم با بیان این که جامعه امروز ما مبتلا به نوعی بت پرستی مدرن است، عنوان کرد: بشر امروز بت مدرنی مانند تکنولوژی خود ساخته را می پرستد چرا که در عمل و وابستگی بی حد و حصر او به این تکنولوژی این را نشان می دهد.
 
وی ادامه داد: پیام دیگری که می توان از این آیات استنباط کرد این است که مؤمن تسلیم فرمان خداست چنانچه که در آیه 99 سوره صافات می فرماید « وَ قالَ إِنِّی ذاهِبٌ إِلی‏ رَبِّی سَیَهْدینِ» یعنی ابراهیم خلیل الله از این مهلکه به سلامت بیرون آمد و گفت: «من به سوی پروردگارم می روم او مرا هدایت خواهد کرد».
 
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که حقیقت اسلام تسلیم در مقابل خدا است، عنوان کرد: در این رابطه می توان درسی دیگر از این آیات الهی دریافت کرد که مؤمن ابواب است؛ امام باقر(ع) فرمود برترین عبادت این است که انسان از خداوند طلب کند و مقبوض تر افراد مستکبر در دعا در نزد خداوند نیست.
 
حجت الاسلام حاج ابوالقاسم با اشاره به این که مومن پیوسته به یاد قیامت است، گفت: این درسی است که از آیه 46 سوره ص می توان دریافت کرد چنان که می فرماید«إِنَّا أَخْلَصْناهُمْ بِخالِصَةٍ ذِکْرَی الدَّارِ» یعنی ما آنها را با خلوص ویژه ای خالص کردیم و آن یادآوری سرای آخرت بود.
 
وی با اشاره به این که مومن اهل حسادت نیست و پرهیز از حسادت کار آموزه و پیام قرآن کریم است، ادامه داد: خداوند در آیه 82 سوره ص می فرماید«قالَ فَبِعِزَّتِکَ لَأُغْوِیَنَّهُمْ أَجْمَعینَ» یعنی  «به عزّتت سوگند، همه آنان را گمراه خواهم کرد»./921/پ202/ف
ارسال نظرات