۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۱
کد خبر: ۲۷۵۰۸۵
استاد حوزه و دانشگاه:

خدمت به والدین از بهترین اعمال است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این‌که بهترین اعمال سخت‌ترین آنها است، گفت: خدمت به والدین، نماز صبح و روزه‌داری در هوای گرم از بهترین اعمال است.
محمد علي مهدوي راد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی‌راد، استاد حوزه و دانشگاه امروز در جلسه سخنرانی به مناسبت ماه مبارک رمضان که در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار شد، با اشاره به این‌که بهترین اعمال سخت‌ترین آنها است، گفت: خدمت به والدین، نماز صبح و روزه‌داری در هوای گرم از بهترین اعمال است.

 

وی با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) مبنی بر این‌که به بلندی‌ و عظمت‌ها اندیشه کنید، افزود: اگر اعمال فردی، جمعی، سیاسی، مادی و معنوی انسان‌ها ارزیابی و ریشه‌یابی شود بر سه حالت برای خدا، خود یا دیگران است.

 

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به واژه خسر در سوره عصر عنوان کرد: یکی از علمای عرب در تفسیر این واژه مثال مردی را می‌زند که در ضمن یخ‌فروشی داد می‌زند مردم با کسی که مبتلا به خسر است معامله کنید.

 

حجت‌الاسلام مهدوی‌راد افزود: یکی از بزرگان دین درباره سوره عصر می‌گوید اگر پیامبر(ص) غیر از سوره عصر چیز دیگری از قرآن نمی‌آورد همین سوره برای هدایت مردم کافی بود.

 

وی در ادامه گفت: زمان پیامبر(ص) اوایل اسلام که مسلمانان در عذاب و شکنجه بودند هنگام جدا شدن از یکدیگر به جای خداحافظی سوره عصر را می‌خواندند، در تفسیر واژه عصر برخی آن را به روزگار سختی و فشار بر پیامبر(ص) و برخی به زمان حکومت امام زمان(ع) تعبیر می‌کنند.

 

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این مطلب که انسان نتیجه عمل خود را بعد از برزخ می‌بیند، بیان داشت: امام سجاد(ع) فرمودند: شما دنبال دنیای خود می‌روید اما باید فکر آخرت باشید چون روز به روز به مرگ نزدیک می‌شوید.

 

حجت‌الاسلام مهدوی‌راد عنوان کرد: خداوند در سوره عصر می‌فرماید؛ سوگند به عصر که انسان در همه وقت در حال ضرر است مگر کسانی که خاستگاه عمل آنها خدا باشد؛ اگر خاستگاه عمل انسان نفس او باشد ضرر کرده است.

 

وی در ادامه تفسیر سوره عصر به کلمه تواصو اشاره کرده و گفت: کلمه تواصو یعنی باید یکدیگر را به صبر و حق نصیحت کنیم و از یکدیگر این نصیحت را بپذیریم؛ یکی از این نصیحت‌ها این است که اعمال خود را خالص برای خدا انجام داده و در این راه صبر داشته باشیم.

 

استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این‌که اعمال انسان سه نوع صالح، حسنه و فاسد دارد، اظهار داشت: عمل فاسد فرد و اجتماع را تباهی می‌کشاند، عمل حسنه نیکو بوده اما به نیت الهی و در حقیقت برای رضای خداوند نیست شاید شخص به خاطر مردم یا برای به دست آوردن مقام، ثروت یا شهرت کار خیری انجام دهد.

 

حجت‌الاسلام مهدوی‌راد با اشاره به عمل صالح خاطرنشان کرد: عمل صالح عملی است که یکی خالص برای رضای الهی بوده و دیگر این‌که بتواند بین اعمال نیک اولویت‌بندی کند یعنی حج رفتن و کمک به نیازمند هر دو عمل نیکی است اما گاهی ممکن است کمک به یک نیازمند از حج رفتن بهتر باشد که اگر شخص بتواند تشخیص درست دهد عمل صالحی انجام داده است./807/پ202/ح

ارسال نظرات