مضامین بلند دعای قنوت نماز عید فطر برای مردم تبیین شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین لام ناصر رفیعی، عضو هیأت علمی جامعه المصطفی، عصر امروز در آخرین جلسه سخنرانی تفسیری ماه مبارک رمضان که در محل شبستان بزرگ امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد با تبریک عید سعید فطر، گفت: در سراسر کشور اسلامی ایران روز عید فطر نمازی برگزار میشود که 9 قنوت دارد.
وی افزود: در این قنوت یک سری کلمات تکرار میشود بنابراین باید مضامین این دعا به دقت مورد بررسی قرار بگیرد تا عموم مسلمانان از اهمیت این دعا مطلع شوند.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به سه محور اصلی دعای این نماز، عنوان کرد: محورهای عبادی و استراتژیک این نماز توحید، نبوت و امامت است.
وی با اشاره به اولین محور استراتژیک این نماز که اولین اصل دینی تمام مسلمانان است، عنوان کرد: در این دعا به هشت ویژگی از ویژگیهای خداوند اشاره شده است که به ترتیب عبارتند از کبریا که این کلمه در قرآن فقط یک بار در مورد خداوند آمده است و آن هم در آخرین آیه سوره جاثیه است.
وی با اشاره به ویژگیهای خداوند در قنوت این نماز که عبارتند از «اللّهُمَّ اَهْلَ الْکِبْرِیَاءِ وَالْعَظَمَةِ وَاَهْلَ الْجوُدِ وَالْجَبَروُتِ وَاَهْلَ الْعَفْوِ وَالرَّحْمَةِ وَاَهْلَ التَّقْوی وَالْمَغْفِرَةِ»، عنوان کرد: کبریا، عظیم، جود، جبروت، عفو، رحمت، تقوی و غفار این هشت ویژگی و صفت خداوند متعال هستند که بر محور توحیدی این دعا تکیه دارند.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی با اشاره به یکی از مهمترین واژهها و اوصاف خداوند در قرآن که مغفرت و عفو است، گفت: بر اساس آیه کریمه که میفرماید «والیعفوا والیصفحوا الا تحبون ان یغفرالله لکم» یعنی پس ببخشید و از دل و ذهن خود بیرون کنید آیا دوست ندارید که خداوند شما را ببخشد.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه عفو و بخشش یکدیگر پیام مهم عید سعید فطر است، عنوان کرد: مهمترین پیام این دعا حفظ حریم ها است و از نگاه امامان معصوم بدترین مردم آنان هستند که عذر پذیر نباشند.
حجتالاسلام والمسلمین رفیعی با اشاره به محور نبوت این دعا، عنوان کرد: در این دعا چهار جایگاه برای پیامبر اکرم(ص) بیان شده است که «و لِمـُحَمَّد صلی الله علیه وآله ذُخراً وَشَرَفاً وَکَرامَةً وَمَزیداً».
وی با اشاره به دعای آخر این قنوت که میخوانیم «اللّهُمَّ إنّی اَسْألُکَ خَیْرَ ما سَألَکَ بِهِ عِبَادُکَ الصَّالِحوُنَ وَأَعوُذُ بِکَ مِمَّا اسْتَعَاذَ مِنْهُ عِبَادُکَ الْمـُخْلَصوُنَ»، عنوان کرد: این جمله یعنی عباد صالح حکومت زمین را به دست خواهند گرفت.
وی با اشاره به آیه«وَ لَقَدْ کَتَبْنا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُها عِبادِیَ الصَّالِحُونَ»، عنوان کرد: امام معصوم میفرماید عبادی الصالحون وجود مقدس حضرت ولی عصر(عج) است./921/پ202/ی