علم آموزی و تهذیب نفس مورد توجه طلاب قرار گیرد
![تعطيلات طلاب](/Original/1394/05/03/IMAGE635734426886844320.jpg)
حجت الاسلام عنایتی، مدیر مدرسه حضرت مهدی(عج) مشهد، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، با اشاره به تعطیلات طلاب و نحوه بهره گیری از آن اظهار کرد: باید تعریف درستی از تعطیلات را برای طلاب داشته باشیم، این که طلاب سه ماه تعطیل باشند تعریف نادرستی است و برای طلاب شاید این حجم از استراحت معنا نداشته باشد.
مدیر مدرسه حضرت مهدی(عج) مشهد ادامه داد: انسان ها بر اساس ارزش وقت خود برنامه می ریزند، باید برنامه در حیطه خود سازی باشد، گاهی به دنبال کار جهانی هستند و می خواهند برای جامعه کار کنند و به تناسب همان باید برنامه تغییر کند. همانطور که جسم انسان خسته می شود، روح هم افسرده می شود اما میزان خستگی و استراحت برای هر کس با دیگری متفاوت است.
وی با بیان این که باید ببینیم چه میزان استراحت برای ما لازم است، تصریح کرد: این که بگوییم طلاب کاملا در طول تابستان، تعطیل باشند، مناسب نیست و نیاز جامعه ما با تعطیلات بر طرف نمی شود و شبهات مطرح در این زمینه حکایت از همین دارد، ما در طول تابستان در مدرسه خودمان پنجاه روز برنامه درسی داریم و چیزی حدود هشت روز زمان امتحانات به آن اضافه می شود.
حجت الاسلام عنایتی با بیان این که الان کماکان درس ها ادامه دارد، خاطر نشان کرد: برای آنکه روح ما به آرامش برسد، باید تنوع در برنامه وجود داشته باشد، ما در چنین ایامی طلاب خود را به مناطق خوش آب و هوا تر همانند روستاها می بریم و آن جا برای آن ها برنامه ریزی می کنیم و این سبب پدیدار شدن استراحت روحی می شود.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به این که امسال ما در تابستان برای طلاب مکالمه عربی گذاشتیم، یادآور شد: دوره مکالمه عربی سبب شد تا افت زمان آن ها در این زمینه جبران شود، طلاب از این طرح استقبال کردند و شور و شوق زیادی در آن ها به وجود آمده است، شما اگر این وضعیت را نگاه کنید تنوع را به خوبی رصد می کنید، الحمد الله این شور و نشاط برای درس های اصلی وجود دارد.
وی ادامه داد: امروزه با این سرعت پیشرفت علم اگر تمام تابستان زمان استراحت باشد، به شدت عقب افتاده ایم و اگر بخواهیم عقب ماندگی ها را جبران کنیم، حتما باید با برنامه ریزی بهتر و دقیق تر از هر زمان حسن استفاده را انجام دهیم؛ ضمنا، ما باید طلاب را هدایت تحصیلی کنیم.
حجت الاسلام عنایتی با اشاره به خودسازی نفس در کنار تعلیم علم، گفت: یقینا طلبه یک سری مباحث دینی دارد، در کنار آن به خودسازی می پردازد و یک سری مباحث را برای پرداختن به جامعه بازیابی می کند، این دروس هم یک استراحت و هم یک کار اساسی برای هم سن و سالانش در اردوهای جهادی است، او می تواند کاربرد این ها را در جامعه درک کند.
این استاد حوزه علمیه افزود: انسان از نظر زمان، بخت و کمبود اشتغالات در این برهه تاریخی با نوعی بحران مواجه است، تنها در طول چندین سال طلبگی انسان فرصتی برای مطالعه و علم دارد، انسان زمانیکه مشغله اش دو برابر می شود و همینطور مشکلاتی که از نظر بحث کاری به وجود می آید، به تدریج او را درگیر می کند.
وی با بیان این که در طلبگی باید مباحث علمی ارتقا پیدا کند، اظهار کرد: ما باید به همه چیز توجه داشته باشیم و آن را کم و زیاد کنیم، مقسط کسی است که سهم هر چیزی را به اندازه خود قرار می دهد و خداوند مقسطین را دوست دارد، به طلاب می گوییم یک شب در میان دست بوس پدر و مادر بروید و باقی آن ها به درس و بحث بپردازید، این کم و زیاد می شود و بین زمان های مختلف تقسیم می شود و همین نوعی توازن ایجاد می کند که سبب سعادت خواهد شد./864/ت302/ب4