۲۶ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۷
کد خبر: ۲۸۱۲۴۵
در آستانه برگزاری انتخابات کمیسیون ویژه بررسی برجام؛

ویژگی اعضای کمیسیون از دیدگاه نمایندگان/ آیا فراکسیون‌های اصولگرای مجلس در انتخابات به وحدت می‌رسند؟

خبرگزاری رسا ـ انتخابات اعضا کمیسیون ویژه بررسی برجام در حالی در دستور کار خانه‌ملتی ها قرار گرفته است که نمایندگان ملت نظرات مختلفی در ارتباط با ویژگی‌های اعضا و ائتلاف فراکسیون‌های اصولگرای مجلس در این انتخابات دارند.
صحن علني مجلس شوراي اسلامي

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری رسا، انتخابات اعضا کمیسیون ویژه بررسی برجام پس از کشو قوس‌های بسیار سرانجام در دستور کار بهارستانی‌‌ها قرار گرفت و این هفته خانه ملتی ها باید اعضای این کمیسیون را انتخاب کنند.

در جلسه علنی روز سی ام تیرماه بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی طبق ماده 44 آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با تشکیل کمیسیون ویژه بررسی برجام با 136 رای موافقت کردند.

از آن روز به بعد گمانه زنی‌ها درباره اعضای این کمیسیون و نقش فراکسیون‌های مجلس در انتخابات آغاز شد، برخی از نمایندگان به وحدت دو فراکسیون اصولگرای مجلس و رهروان ولایت رای دادند و گفتند این دو فراکسیون لیست مشترکی برای این انتخابات ارائه خواهند کرد.

ابراهیم کارخانه‌ای در گفت و گو با رسا با بیان اینکه این کمیسیون قصد دارد به صورت ویژه و تخصصی متن برجام را مورد بررسی قرار دهد بهتر است تا افرادی که تخصص لازم را در این زمینه دارند به این کمیسیون راه یابند.

وی با اشاره به رایزنی فراکسیون اصولگرایان و فراکسیون رهروان ولایت برای ارائه لیست مشترک در انتخابات اعضا کمیسیون ویژه بررسی برجام، تصریح کرد: بهتر است این دو فراکسیون با توجه به تخصصی بودن بررسی برجام، افرادی را برای حضور در این لیست انتخاب کنند تا از تخصص‌های لازم برخوردار باشند و در این زمینه صاحب فکر باشند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه مسأله هسته‌ای جنبه ملی دارد و از اهمیت ویژه ای برخوردار است بهتر است تا هر دو فراکسیون اصولگرای مجلس به وحدت رسیده و لیستی مشترک ارائه دهند.

 

نماینده مردم مشهد و کلات نیز با بیان این که کسانی باید به عضویت کمیسیون ویژه بررسی برجام درآیند که بتوانند ابعاد مختلف برجام را با دقت بررسی کنند، اظهار کرد: این نمایندگان باید به صورت مستقل عمل و در بررسی های خود فقط به منافع ملت فکر کنند.

حجت‌الاسلام پژمان‌فر با اشاره به این که برجام ابعاد مختلفی را در بر می گیرد، تصریح کرد: کمیسیون ویژه به تنهایی نمی تواند تمام ابعاد اقتصادی، سیاسی و فرهنگی برجام را مورد بررسی قرار دهد و لازم است تا از کمیسیون های تخصصی مجلس نیز کمک گرفته شود تا بتوانیم متن برجام را با دقت کامل مورد بررسی قرار دهیم.

وی با بیان این که تلاش ما در مجلس این است که انتخابات کمیسیون ویژه برجام را فراکسیونی نکنیم، تصریح کرد: ما معتقدیم که اعضای کمیسیون باید جامعیت داشته باشند و انتخاب اعضا بدین معنا نیست که سایر نمایندگان حق شرکت در جلسات این کمیسیون را ندارند

حجت‌الاسلام باقری بنابی در این باره گفت: فراکسیون رهروان ولایت در انتخاب اعضا کمیسیون ویژه بررسی برجام، مستقل عمل خواهد کرد و با فراکسیون اصولگرایان لیست مشترک نخواهد داد، چون افرادی که در کمیسیون ویژه انتخاب می‌شوند باید موافق مذاکرات باشند

حجت‌الاسلام حسینی قزوینی در ارتباط با اهمیت کمیسیون ویژه بررسی برجام، گفت: این کمیسیون از جایگاه ویژه ای برخوردار است و کسانی که قصد دارند به عضویت این کمیسیون در بیایند باید دارای امتیازات بسیاری باشند.

وی با بیان این که اعضای این کمیسیون نباید اهل معامله باشند، تصریح کرد: نمایندگان عضو کمیسیون ویژه باید توجه داشته باشند که برجام با منافع ملی رابطه دارد و نباید بر سر منافع ملی معامله کنند و باید آن را با دقت کامل بررسی کنند.

نماینده مردم قزوین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه داشتن تخصص کامل یکی دیگر از ویژگی های اعضا کمیسیون ویژه بررسی برجام است، افزود: کسانی که قصد دارند در این کمیسیون بسیار مهم عضو شوند باید تخصص لازم را داشته باشند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف برجام را با دقت کامل شناسایی و مشخص کنند.

مجتبی رحماندوست نماینده مردم تهران در این رابطه گفت: موضوع هسته‌ای و منافع ملی ارتباطی به فراکسیون‌های مختلف مجلس ندارد و یک موضوع ملی کشور است و کسانی که به عضویت این کمیسیون در خواهند آمد نباید از جنس افرادی باشند که همه مسائل را امن و امان تصور می‌کنند نباشند.

وی اضافه کرد: کسانی که وارد این کمیسیون می‌شوند باید متن برجام را با دقت لازم بررسی کنند و دبه کردن و بی‌تعهدی های آمریکا و متفاوت بودن 180 درجه ای آرمان‌های آمریکا با جمهوری اسلامی ایران را از متن استخراج کنند.

دکتر لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی نیز در نشست فراکسیون اصولگرای رهروان ولایت مجلس که صبح روز یکشنبه در بهارستان تشکیل شد،  دستور داد که ظرف این هفته ترکیب کمیسیون ویژه مشخص و تشکیل شود تا بررسی برنامه جامع اقدام مشترک در دستور کار قرار گیرد.

همچنین رییس مجلس در این جلسه عنون کرد با فراکسیون اصولگرایان در خصوص ارائه لیستی مشترک برای ترکیب کمیسیون ویژه بررسی برجام رایزنی شود، اما اگر همراهی از سوی این فراکسیون صورت نگرفت، فراکسیون رهروان مستقل عمل کند.

لازم به ذکر است سه شنبه پیش از برگزاری صحن علنی، مجمع عمومی فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت تشکیل جلسه خواهد داد و اعضای پیشنهادی خود برای حضور در کمیسیون ویژه معرفی خواهد کرد.

حال باید منتظر ماند و دید چه کسانی با رای خانه ملتی‌ها بر کرسی‌های کمیسیون ویژه بررسی برجام تکیه خواهند زد./858/پ201/ج

 

ارسال نظرات