هند؛ فرصتی بیبدیل برای تبادل و تعامل بین ادیان
حجتالاسلام مهدی سلطاناحمدی، مبلغ حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به بیان گزارشی از سفر تبلیغی خود به هند پرداخت و خاطرنشان کرد: سفر تعریف شده ما به هند، به منظور شرکت در سمینارهایی به مناسبت نیمه شعبان در بمبئی و حیدرآباد بود که شرکت کردیم؛ این سفر، کاری مشترک بین مؤسسه آینده روشن و مجمع جهانی اهل بیت(ع) بود و فرصتی پیش آمد تا با کشور هند، مسلمانان، شیعیان و آداب و رسوم این کشور آشنا شویم.
مسؤول دفتر مؤسسه آینده روشن در تهران درباره ایام نیمه شعبان در هند اظهار داشت: این سفر 10 روز به طول انجامید و فرصت شد تا از چند شهر بمبئی، بنگلور، اورنگ آباد، دهلی نو و پوبا دیدار داشته باشیم؛ شور و هیجان شب نیمه شعبان در شهر بمبئی به مراتب از برخی شهرهای ایران بیشتر بود و کل شهر به ویژه مناطق مسلماننشین تحت تأثیر این مناسبت قرار گرفته بود.
عشق و محبت اهل بیت در میان مردم هند
این مبلغ دینی تصریح کرد: هند کشوری است که بیش از یک میلیارد و دویست میلیون نفر جمعیت دارد که تقریباً سیصد میلیون نفر مسلمان در این کشور زندگی میکنند که بیش از نود درصد این مسلمانان با گل محبت اهل بیت(ع) سرشته شدهاند که بسیاری از سنیهای آنجا شافعیاند و برخی دیگر جزو گروههای صوفیه محسوب میشوند و افتخارشان این است که در سلسله اجداد فرضاً به امام موسی کاظم(ع) میرسند؛ محبت اهل بیت(ع) حرف اول را در هند میزند.
وی با اشاره به اهمیت جمعیت هند یادآور شد: جمعیت این کشور تقریبا یک پنجم جمعیت کل جهان را تشکیل میدهند و یعنی اینکه اگر بتوان با هند به درستی برخورد کرد، بدون تشویش ذهن میتوان با یک پنجم جمعیت جهان تعامل پیدا کرد.
فرصت بیدلیل در هند برای اسلام
حجتالاسلام سلطاناحمدی به عناصر ویژه کشور هند در ارتباط گیری حوزه علمیه پرداخت و گفت: دو سه پارامتر و عنصر در کشور بسیار بزرگ هند وجود دارد که ارتباط با آن را برای حوزه علمیه شیعه یا اسلام بسیار آسان می کند؛ مردم هند چه مسلمان و شیعه و چه غیر اینها، بسیار پر محبتاند؛ با کسی درگیری ندارند و به عنوان مثال اگر با افراد یک مذهبی درباره مذهب یا مذاهبی دیگر صحبت شود، دعوا ندارند و این فرصت وجود دارد که بتوان با همه مردم درباره عقاید خود صحبت کرد و این همان جمعیتی است که یک پنجم جمعیت جهان را تشکیل میدهند و این فرصتی بیبدلیل است.
مسؤول دفتر مؤسسه آینده روشن در تهران به وجود ادیان و مذاهب مختلف در هند و ظرفیت های مناسب در این کشور اشاره و خاطرنشان کرد: در این کشور از لحاظ اعتقادی تمام برندهای اصلی اعتقادات در جهان وجود دارد و مرکز اصلی آن در هند دارای پایگاه است و تمام اینها شرایط مناسب در هند را بیان میکند.
فرصت مناسب برای تعامل با پایگاههای اصلی ادیان و مذاهب در هند
این مبلغ دینی افزود: به عنوان مثال هر روز برای بحث و گفت و گو درباره بهائیت، مسیحیت، هندو، سیکها، دراویش، شیعه اسماعیلیه، زیدیه، اثنیعشری فرصتی است که صحبت شود و نحلههایی از آنها در این کشور پایگاههایی دارند که میتوان به بحث با آنها نشست و حتی نحلههایی از تفکرات مختلف در آنها مراکزی دارند که در سایر مکانها پیدا نمیشود و پایگاههای همه تفکرات به روی همه مردم باز است؛ یا با اساتید زرتشت میتوان به گفت و گو پرداخت و دربهای بارگاههای آنها باز است و مردم بازدید میکنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر کسی در هند حرف خوبی را تولید کند، به دلیل اینکه صاحب برندهای اعتقادی در این کشور حضور دارند و هند در زمینه IT، فضای مجازی جزو کشورهای اول دنیا است، بخش های از وقت این رسانه ها به صاحبان اصلی تفکرهای مختلف میرسد.
استقبال و تلاشهای بی دریغ مردم هند از اماکن مذهبی
حجتالاسلام سلطاناحمدی با بیان اینکه ما از ثروت احساسیبودن مردم هند برخورداریم،اظهار داشت: مردم هند، احساسی هستند و احساسی بودنشان این فرصت را میدهد که اگر حرف جالبی باشد، در حقیقت با هیجان بسیاری با آن برخورد میکنند و حرف از بین نمیرود.
مسؤول دفتر مؤسسه آینده روشن در تهران درباره اهمیت اماکن مذهبی در نظر مردم هند تصریح کرد: مردم هند بسیار بی ادعا و پاک باخته هستند و خود و همه داراییشان را برای راهشان در طبق اخلاص قرار میدهند؛ از تمام دارایی خود در راستای ساخت اماکن مذهبی اعم از مسجد و حسینیه تلاش کرده و در این زمینه از هیچ چیزی دریغ نمیکنند.
مقابله مردم هند با هر گونه بیعفتی خارج از چارچوب
این مبلغ دینی مقابله مردم هند با هر گونه بیعفتی خارج از چارچوب گفت: مردم هند بسیار عفیفند؛ البته شاید پوششان در فضای ایران خوب نباشد، اما در هنجارهای خودشان، ناهنجار نیست و در همان چارچوبهای خودشان عفت را رعایت میکنند؛ حتی ارتباط دو غیر همجنس که در کشورهای غیر اسلامی و بعضا اسلامی عادی است، در این کشور عادی نیست و کاملا در چارچوب و ضوابطی قرار دارد؛ متأسفانه در ده سال اخیر یک فیلم سینمایی در سینماهای آنجا اکران شد که یک فضای ناخوشایند جنسی را مطرح میکرد، مردم هند آن سینما را آتش زدند؛ به مرور بالیوود هر سال از مرزهای فرهنگی هند عقبنشینی میکند و هر چند از هالیوود شاید خیلی بهتر باشد، اما در همان راه در حال حرکت است.
ابراز نگرانی از تلاشهای دشمنان در هند
وی با ابراز نگرانی از تلاشهای دشمنان در هند خاطرنشان کرد: دشمنان اسلام خوابهای بسیار مهمی برای این شبه قاره دیده و متأسفانه آنها زودتر از ما به این ثروت مهم پی بردهاند و به خوبی فعالیت میکنند.
حجتالاسلام سلطاناحمدی درباره آمادگی قم نسبت به کشوری مثل هند اظهار داشت: آمادگی قم بالقوه معرکه است، اگر توجهمان به همین گروههای مردم نهاد طلاب و بسیجی جهادی باشد، بالقوه پتانسیل معرکهای هستند، اما بالفعل بسیار نگرانکننده است.
دشمنان در پی راه اندازی جنگ مذهبی بین شیعیان و اهل سنت در هند هستند
مسؤول دفتر مؤسسه آینده روشن در تهران افزود: ما نسبت به خارج از مرزهای خودمان غافل هستیم و مورد غفلت واقع شده است؛ هنگامی که ارزش افزوده کار در خارج از مرزهایمان را نسبت به برخی از کارهایی که در داخل ایران انجام میدهیم، لحاظ میکنیم، میبینیم که ارزش افزوده آن بالاتر است؛ برخی از کارهایمان در داخل باید انجام شود و گریزناپذیر است و همین مسائل است که قوام این کارها را قویتر میکند.
این مبلغ دینی به ارائه انتقاد و پیشنهادی پرداخت و تصریح کرد: طلبه ایرانی که به کشوری سفر می کند، پس از بازگشت میتواند با طلاب آن کشور که در قم تحصیل میکنند، مسائلی را مطرح کند که آنها پاسخهای قانع کنندهای دارند و یا مشکلاتی دارند که آن طلبه میتواند در ایران پیگیری و حل کند؛ اگر این اقدام که کاری غیردولتی است، انجام میشد، به مراتب از امروز جلوتر بودیم.
دشمنان در حال بهرهمندی از تمام ابعاد مثبت هند هستند
وی با بیان اینکه دشمنان در پی راه اندازی جنگ مذهبی بین شیعیان و اهل سنت در هند هستند، گفت: هند کشوری است که جمعیت بسیاری شیعه و سنی دارد و جنگ شیعه و سنی هم در دستور کار نهادهای صهیونیستی است؛ شبه قاره هند و کلا شرق آسیا از این جنگها در امان مانده است و در آنجا فضا برای چنین جنگهایی بسیار مناسب است، بنابراین مسلمانان به ویژه شیعهها باید آگاه باشد که امروز کاری نکند تا اهل سنت دچار سوء تفاهم شوند.
حجتالاسلام سلطاناحمدی با اشاره به اینکه دشمنان از تمام ابعاد مثبت هند بهره میبرند، اظهار داشت: دشمنان از هر فرصتی استفاده میکنند تا این برکه ذی قیمت را به باتلاق تبدیل کنند؛ به این صورت که در حال راه اندازی جنگ بین شیعه سنی هستند، بین شیعهها جریانهای انحرافی را به راه میاندازند، صنعت فرهنگ و هنرشان را به ابتذال میکشانند، نیروهای کارخانههایشان را برای خود برمیدارند و از تمام ابعاد مثبتی که ذکر شد بهره میبرند./822/ز504/س