قصه گویی بهترین روش برای تربیت دینی فرزندان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند، حجتالاسلام و المسلمین محمد علی رضایی بیرجندی پیش از ظهر امروز در کلاسهای سبک زندگی اسلامی در مسجد امام حسین (ع) بیرجند با اشاره به اینکه قرآن کریم از روش قصه گویی برای پند دادن به انسان استفاده میکند، گفت: دلیل استفاده قرآن کریم از این روش این است که بشر علاقه زیادی به خاطره گویی و داستان سرایی دارد.
وی افزود: بر همین اساس بهترین روش برای تربیت دینی فرزندان و فهماندن مفاهیم مختلف به آنها قصه گویی است و اگر خانوادهها در زمینه قصه گویی برای فرزندان خود تقید داشته و برای آن های قصه های قرآنی و داستانهای پیامبران را تعریف کنند به تبع میزان موفقیت آنها در زمینه تعلیم و تربیت دینی فرزندانشان افزایش خواهد یافت.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه والدین باید برای تربیت دینی فرزندان با آنها شیرینی زبانی کرده و از بیانی نرم و لطیف استفاده کنند، افزود: تند سخن گفتن با کودکان آرامش آنها را از بین برده و موجب میشود که استرس بگیرند و میزان پرخاشگری در آنها افزایش یابد.
حجتالاسلام والمسلیمن رضایی بیرجندی اظهار داشت: بر همین اساس والدین باید برای کودکان داستانهایی را تعریف کنند که آرامش بخش باشد؛ بیان داستانهای هیجان انگیز برای کودکان خصوصا در موقع شب بسیار بد بوده و موجب میشود که کودمان نتوانند به خوبی استراحت کنند و همین موضوع موجب بداخلاقی آنها در روز بعد میشود.
وی افزود: متأسفانه امروز خانوادههای بیرجندی از بیان داستان برای کودکان خود خود داری کرده و کودکان قبل از خواب بیشتر وقت خود را پای تلویزیون میگذارنند که همین موضوع موجب عصبی شدن کودک و تأثیرات منفی بر روح و روان آنها میشود زیرا در برنامههای تلویزیونی فرصت تفکر از فرد گرفته شده و میزان زیادی تصویر در مدتی بسیار کوتاه به ذهن مخاطب القاء میشود که این امر در دراز مدت موجب کند ذهنی و کم هوشی طرف مقابل می شود.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار داشت: بهتر است اجازه دهیم کودکان ما بیشتر وقت خود را صرف بازی کردن و کتاب خواندن کنند زیرا این دو کار هم توصیه دین بوده و هم موجب رشد فکری و مغری کودکان میشود.
وی یادآور شد: بهتر است خانوادهها اجازه ندهند که کودکانشان زیاد از تلویزیون استفاده کنند و در اینجا منظور از تلویزیون برنامههای رسانه ملی است حتی اگر این برنامهها مفید باشند بازهم تماشای زیاد تلویزیون میزان هوشمندی فرزندانمان را کاهش می دهد./968/202/ب3