۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۱
کد خبر: ۲۹۶۵۹۱
استاد حوزه علمیه:

صبر در برابر مصائب ارزشمندترین رفتار است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه با اشاره به موضوع صبر، گفت: اگر فردی در برابر مشکلات سر خم نکند قطعا مورد لطف و عنایت ابدی خداوند قرار می‌گیرد.
حجت الاسلام علوي تهراني

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید محمد‌باقر علوی تهرانی، رییس بنیاد فارِس المومنین، شامگاه دوشنبه 27 مهر و در شب ششم ماه محرم در مسجد امیر(ع) تهران، گفت: صبر در لغت به معنای نگهداری از نفس و خودداری کردن در گرفتاری ها است، در معنای دیگر هم یعنی پایداری در گرفتاری ها است.

 

وی افزود: اگر در شهوت جنسی کسی استقامت کند عفت می شود، اگر در حریم الهی صبر پیشه کرد به او با حیا می‌گویند، در دایره خشم اگر تحمل کرد حلم نام می‌گیرد و اگر در مقابل مصائب دم نزد «صبر» کرده است.
 

 

استاد اخلاق، با بیان مطلبی در خصوص دایره تحمل بشری، ابراز داشت: صبر به معنای این است که گره زندگی خود را به کسی جز خدا گله نکنیم، در کل در مصائب و گرفتاری ها حرف خود را تنها به خدا بزنیم.

 

استاد حوزه علمیه با بیان مطلبی درباره جایگاه صبر، گفت: صبر در حدود الهی در سه جا تصور می ‌شود، اول قبل از انجام عمل، سپس هنگام و حین عمل و سرآخر بعد از ارتکاب عمل، در کل فردی که با نیت خیر کاری را انجام ندهد عملش قبول نیست.

 

حجت الاسلام علوی تهرانی، ادامه داد: صبر در هنگام و حین عمل می تواند استقامت فرد را بالا ببرد، زیرا موجب می شود انسان در عمل خود دچار، ضعف، سستی و غفلت نشود.

 

رییس بنیاد فارِس المومنین در رابطه با صبر بعد از عمل، بیان داشت: صبر بعد از عمل موجب می شود تا عمل را بیمه کنیم و نزد خداوند ببریم، یعنی عمل را طوری انجام دهیم که از ریا و منت دور شود، اگر این کار را کنیم عمل ما 10 مرتبه جزای بیشتری می‌گیرد.

 

استاد حوزه علمیه در بخش دیگری از این سخنرانی به زمینه‌های صبر، اشاره کرد و گفت: صبر در 3 زمینه است که اولین آن در اطاعت و عبادت خداوند می‎‌باشد.

 

وی ادامه داد: یکی از ویژگی های حکومت امام عصر این است که فراوانی بسیار وجود دارد، به نحوی که کشاورز آن چه می خواهد بفروشد می فروشد، انفاق هم می کند اما باز هم وجود دارد، این اتفاق تنها به‌دلیل ایمان به خداوند و صبر در آن عصر رخ می‌دهد.

 

حجت الاسلام علوی تهرانی، بیان داشت: بخش دوم صبر در برابر معصیت و گناه است، باید توجه داشت گناه منطبق بر غرایز انسانی است و به این دلیل انسان سمت گناه می رود، به طور کل گناه خواستنی و شیرین است، اگر فرد از گناه تنفر پیدا کند از زندگی غریزی به زندگی ارزشی می رسد.

 

وی در خصوص جزای صابران، ابراز داشت: جزای تمام اعمال و افراد مشخص است به جز جزای صابران، زیرا این افراد آن‌قدر نزد خدا عزیز هستند که بدون نوبت وارد بهشت می‌شوند.

 

رییس بنیاد فارِس المومنین در پایان سومین مرحله از موارد صبر را تشریح کرد و گفت: آخرین نوع از صبر، شکیبایی در برابر بلایاست که از نظر فقه و دین ارزشمندترین نوع صبر نیز می‌باشد./856/202/ب3

ارسال نظرات