فعالیتهای معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 94
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست خبری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با حضور حجج اسلام محدرضا حشمتی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدعلی خسروی دبیر همایش قرآن در اندیشه و سیره امام خمینی(ره) و محمد پروانه مدیرکل آموزش و توسعه مشارکتهای معاونت قرآن و عترت، ظهر سهشنبه 5 آبان ماه در محل معاونت قرآن وعترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
برگزاری همایش قرآن در اندیشه و سیره امام خمینی به ریاست وزیر ارشاد
در بخش نخست این نشست حجت الاسلام محمدرضا حشمتی با اشاره به اهمیت بررسی اندیشههای امام خمینی(ره)، گفت: پس از 1 سال پیگیری و با همکاری بینظیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر سازمانها توانستیم مقدمات برگزاری همایش قرآن در اندیشه و سیره امام خمینی(ره) را فراهم کنیم، ضمن اینکه بنا داریم از 20 نفر از اندیشمندان جهان که در حوزه قرآن و اندیشههای امام خمینی(ره) فعالیت داشتند دعوت کنیم تا در این همایش شرکت کنند.
وی با بیان مطلبی درباره فعالیتهای آتی این معاونت، افزود: در تاریخ 22 آبان آزمون سراسری قرآنی کشور با حضور 62 هزار داوطلب برگزار خواهد شد، ضمن اینکه تا پایان امسال 8 هفته قرآنی در 8 استان کشور برگزار خواهد شد.
قبل از انقلاب تعداد حافظان قرآن اندازه انگشتان دست بود
در بخش دیگری از این نشست، حجت الاسلام محمدعلی خسروی، دبیر همایش قرآن در اندیشه و سیره امام خمینی(ره)، گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی تعدادحافظان و قاریان قرآن بسیار کم بود، اما پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی به برکت وجود انقلاب اسلامی مبانی مختلف قرآنی در کشور گسترده شد.
وی افزود: با وجود اینکه فعالیتهای مختلف قرآنی در کشور پیشرفت داشته است، اما در بخش مباحث معرفتی و اخلاقی خلاءهای فراوانی دیده میشود که در این بخش بسیاری از اقشار جامعه انتظارات فراوانی برای گسترش این مفاهیم دارند.
دبیر همایش امام خمینی (ره)، ابراز داشت: یکی از مباحث مهم دیدگاههای امام راحل مربوط به قرآن بود، ایشان در وصیتنامه خود به این امر اشاره میکند که قرآن مهجور مانده حتی تفسیر قرآن هم در جامعه مهجور است، با وجود همایشهای زیادی که در کشور برگزار میشود ما تصمیم گرفتیم که به پیشنهاد آقای حشمتی یک همایش با تمرکز بر اندیشههای امام راحل در قرآن و سیره ایشان برگزار کنیم.
وی گفت: در این همایش 600 مقاله به دست ماه رسیده که 45 تای آن خارجی است و 30 مقاله هم به مقاله نویسان داخلی سفارش دادهایم، برای برگزاری این همایش 16 جلسه برگزار کردیم و کمیسیونهای مختلفی نیز داشتهایم.
توجه به آثار هنری در هفتههای قرآنی
مدیرکل ترویج و تبلیغ معاونت قرآن و عترت با بیان اینکه «ما از تمام ظرفیتهای استانها برای ترویج فعالیتهای قرآنی بهره بردهایم» گفت: هفتههای قرآنی در هشت استان برگزار میشود. هدف ما گسترش مفاهیم قرآنی است آن هم با زبان هنر که بتوانیم استعدادهای بالقوه را در سراسر کشور شناسایی کنیم و آنها را به جامعه معرفی کنیم.
امیری نیا، بیان داشت: در هفتههای قرآنی سرفصلهایی همچون شعر، مسابقات آواها و نغمهها، اذان، تواشیح، نقاشی، عکس، پوستر، گرافیک، جشنواره صنایع دستی، هنرهای نمایشی، تئاترهای خیابانی، نماهنگ، پویانمایی و نشست کارگروه های علمی و فروش محصولات قرآنی را داریم.
وی تاکید کرد: نزدیک به 90 درصد از دستگاههای کشور در فعالیتهای هفتههای قرآنی حضور دارند. بحث قرآن و ایثار را در این هفتهها به صورت جدی دنبال میکنیم و المانهای قرآنی را در میادین و بوستانها برپا میکنیم. همچنین در آموزش و پرورش زنگ انشای قرآنی داریم و میخواهیم که از تمام ظرفیتهای استانها برای فعالیتهای قرآنی بهره ببریم.
حضور 81 درصدی بانون در آزمون سراسری قرآنی کشور
در قسمت پایانی این نشست، حجتالاسلام محمد پروانه، مدیرکل آموزش و توسعه مشارکتهای معاونت قرآن و عترت با بیان اینکه «چهاردهمین آزمون سراسری قرآن جمعه 22 آبان ماه در بیش از 300 شهرستان و در 16 رشته برگزار میشود» گفت: 62 هزار متقاضی برای این آزمون داشتیم که بیش از 70 درصد از ثبت نام کنندگان در رشته حفظ بودند. 24 درصد رشته ترجمه و مفاهیم، سه درصد در رشته تحلیل و سه درصد در رشته ترجمه و مفاهیم نهج البلاغه شرکت کردهاند.
مدیرکل آموزش و توسعه مشارکتهای معاونت قرآن و عترت عنوان کرد: 81 درصد از داوطلبان خانمها هستند و 19 درصد آقایان هستند، رده سنی آنها به این ترتیب است که 70 درصد بالای 15 سال و 27 درصد زیر 15 سال هستند.
وی گفت: شرکت کنندگان در حفظ 30 جزء و ترجمه قرآن کریم بالاترین آمار و فعالیت را داشتهاند و بالاترین آمار در کشور به ترتیب مربوط به استانهای اصفهان، البرز، خراسان رضوی، یزد و اردبیل است و بالاترین آمار شهرستانها به ترتیب مربوط به شهرستانهای کاشان، آران و بیدگل، خلخال و یزد است، ما درصدد هستیم که آزمون سراسری در هر سال یک بار برگزار شود. در کنار تقدیر از نفرات برتر از مدیران کل و کارشناسان مربوطه نیز در همایش تجلیل میکنیم./856/202/ب2