شهادت ائمه اطهار دلیلی بر نقش عظیم آنها در جامعه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، شامگاه شنبه(23 آبان ماه) در مراسم سوگواری امام حسین(ع) که در مسجد آیت الله شفیعی اهواز برگزار شد، با اشاره به این که امام محمدباقر(ع) به روایتی در اول ماه رجب و به روایت دیگر در سوم ماه صفر سال 57 چشم به جهان گشوده اند، ابراز داشت: سن امام در واقعه کربلا چهار سال بود و در حالی که امام حسین(ع) و یارانش حضرت در کربلا به شهادت رسیدند، امام محمدباقر(ع) جزء اسیران بود.
وی با اشاره به این که امام محمدباقر(ع) در کربلا در قافله اهل بیت(ع) بود و مقتل هایی در رابطه با شهادت امام حسین(ع) و یارانش حضرت به اختصاص از ایشان نقل شده است، افزود: امام باقر(ع) در عمر 57 ساله علوم بسیاری را منتشر کرد، چراکه ائمه اطهار(ع) به درازی عمر اهمیت نمی دهند و بلکه به عرض و کیفیت آن اهتمام می ورزند.
این مقام مسؤول با تأکید براین که یک امام 25 سال، دیگری 63 سال عمر می کند، اما اهتمام او به انجام وظیفه در هر مقداری از عمر که باشد، اظهار داشت: 468 نفر اسامی آنها به عنوان راوی احادیث امام محمدباقر(ع) آمده است؛ این تعداد آن اندازه از علم امام را گسترش دادند که باقرالعلم بودن حضرت به حقیقت تبدیل شد.
آیت الله شفیعی بیان داشت: مادر امام محمدباقر(ع) دختر امام حسن مجتبی(ع)، همسر ایشان فاطمه دختر قاسم بن محمد بن ابی بکر است؛ ایشان پنج پسر و دو دختر که افضل فرزند ایشان امام صادق(ع) بود.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: امام محمدباقر(ع) در مدت تقریبا 20 سال به میزانی علم و دانش منتشر کرد که زمینه برای تکیه امام صادق(ع) به اقدامات پدرشان و تثبیت مذهبی به نام مذهب جعفری وجود داشت.
وی با بیان این که امام باقر(ع) به باقرالعلوم، و گاها باقرالنبیین، الانبیاء و المرسلین یاد شده است، ادامه داد: باقر یعنی شکافنده و بقر به معنای شکافتن است؛ امام محمدباقر(ع) مغز علم را شکافت و مخ دانش و علم را باز کرده و در اختیار بندگان خدا قرار داد.
این مقام مسؤول با اشاره به این که پیامبراکرم(ص) به جابر بن عبدالله گفت ای جابر تو زنده خواهی ماند و فرزندی از ذریه من را درک می کنی که نام او هم نام من(یعنی محمد)، می شکافد علم را شکافتنی تا اعماق و درون و هر وقت آن را دیدی سلام من را به آن برسان.
آیت الله شفیعی با تأکید براین که ائمه اطهار(ع) همه آنها شهید و مسموم شده اند و این دلیلی بر نقش عظیم آنها در جامعه است، تصریح کرد: دشمنان اصلا و ابدا اهل بیت(ع) را تحمل نمی کردند؛ امام باقر(ع) به وسیله آنها بر زین مسموم سوار شد و سبب سرایت زهر به بدن ایشان و شهادتشان شد./9453/202/ب1