۰۱ دی ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۹
کد خبر: ۳۰۹۱۷۵
مشروح مناظره داوری و طباطبایی در دانشگاه آزاد مشهد؛

داوری: بزک کردن آمریکا استراتژی نفوذ در ایران است/ طباطبایی: نتیجه برجام به این زودی ها مشخص نخواهد شد

خبرگزار رسا ـ مشاور وزیر کشور در دولت دهم با بیان این که هدف در نفوذ نابودسازی ساختار جمهوری اسلامی است، اظهار کرد: نفوذ در لباس خودی صورت می گیرد. مدیر مسؤول ماهنامه بیداری نیز تاکید کرد که برای مشخص شدن نتایج برجام حداقل باید تا پایان دولت روحانی منتظر ماند.
مناظره دانشگاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مناظره سیاسی با عنوان «نفوذ، دیروز، امروز و فردا» با حضور عبدالرضا داوری، مشاور وزیر کشور در دولت دهم و سید مهدی طباطبایی، مدیر مسؤول ماهنامه بیداری سه شنبه شب اول دی ماه در دانشکده حقوق، علوم سیاسی و زبان های خارجه دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد.

 

سید مهدی طباطبایی در ابتدای این مناظره ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن ایام ربیع الاول با اشاره به این‌که نفوذ با دشمنی و خیانت متفاوت است، اظهار کرد: شناسایی نفوذ از همه این موارد سخت تر و پیچیده تر است.

 

نفوذ نیازمند همرنگی و هم شکلی است/نفوذ در لباس خودی

وی در ادامه با طرح این پرسش که چه ویژگی های شاخصی را می توان برای نفوذ در نظر گرفت که متفاوت از خیانت و دشمنی است؟ادامه داد: نفوذ نیازمند همرنگی و هم شکلی است و این در حالی است که نفوذ در انقلاب اسلامی به عنوان یک مخاطره جدی مورد توجه است چرا که در لباس خودی صورت می گیرد.

 

وی درباره دلایل شکل گیری نفوذ گفت: نفوذ برای امکان دسترسی و دستیابی به اطلاعات و برای وارونه نشان دادن واقعیت ها است و ازطرفی در حوزه نخبگانی باید به فرآیند این جریان توجه کرد چرا که نباید تبدیل به ابزار و چماق برای رقابت های کور شود.

 

نابودسازی ساختار جمهوری اسلامی هدف نفوذ است

عبدالرضا داوری در ادامه با بیان این که هدف در نفوذ نابودسازی ساختار جمهوری اسلامی است، افزود:  چنانچه بخواهیم به نفوذ بپردازیم باید آن را در چهار لایه آرمان‌ها، اهداف، ساختارها و کارگزارن سیستم مورد بررسی قرار دهیم.

 

مشاور وزیر کشور در دولت دهم بیان داشت: نفوذ فرهنگی یعنی نفوذ در آرمان‌های کلان که متأسفانه برخی سخنان رهبر معظم انقلاب را در حد موسیقی تقلیل می‌دهند.

 

وی ادامه داد: شیطان از محل باورهای انسان وارد می‌شود و بعد به اهداف و کارگزاران می‌‌پردازد، برای تک تک افراد برنامه ریزی و ساختارسازی نمی‌کند بلکه با نفوذ به درون ساختارها جمعی را به سوی خود می‌کشاند مانند اتفاقی که در نظام سرمایه داری رخ داد و کل جامعه بشری را درگیر کرده است.

 

مشاور وزیر کشور در دولت دهم با بیان این که یکی از مهم ترین مقوله‌هایی که در عرصه نفوذ رخ می‌دهد بزک کردن و تغییر دادن نوع نگاه به مقوله‌های مختلف است، تصریح کرد: بزک کردن در واقع همان کاری است که شیطان در زمان حضرت آدم و حوا با بزک کردن میوه ممنوعه کرد.

 

بزک کردن آمریکا در ایران استراتژی نفوذ است

 داوری بیان کرد: آنچه که امروز به عنوان مقوله نفوذ باید به آن بپردازیم این است که بزک کردن امریکا در ایران استراتژی نفوذ است.

 

 در ادامه سید مهدی طباطبایی، مدیر مسؤول ماهنامه بیداری با بیان این نکته که ما باید تفاوت قائل شویم میان دشمنی، تمایز، گفتمان، ترویج، تبلیغ و نفوذ، گفت: الزاما وقتی سخن از نفوذ به میان می‌آید این نفوذ باید در لباس خودی باشد و کسی که می‌خواهد نفوذ کند باید در همان کسوت و بدنه‌ای که درصدد ایجاد سازوکارهای جدید است اعتماد سازی کند.

 

وی افزود: بعد از وقایعی که چند سال پیش در کشور رخ داد هر فردی هر حرف متفاوتی که می‌زد ضد ولایت فقیه و نفوذی نام می‌گرفت و این‌ها بدفهمی‌هایی است که صورت گرفته است.

 

مدیر مسؤول ماهنامه بیداری بیان کرد: چنانچه در پی یافتن مصادیق نفوذ غیر از مصادیق مبرهن آن اقدام کنیم باید به این نکته توجه کنیم که نفوذ را در لباس خودی مورد بررسی قرار دهیم.

 

طباطبایی با تاکید بر این‌که مجموع برآیند رفتار سیاسی و فرهنگی‌ای که در دولت مطلوب آقای داوری رخ داد، مصداق نفوذ است، گفت: سخن از انقلاب، عدالت و حمایت از محرومان و پابرهنگان مثبت است؛ اما خروجی رفتار سیاسی دولت نهم و دهم منطبق بر گفتمانی که می‌شد پذیرفت، نبود.

 

بی‌اعتمادی‌ منبعث از رفتارهای سیاسی بود

مدیر مسؤول ماهنامه بیداری ادامه داد: یعنی بزرگ‌ترین لطمه‌ای که آسیب بسیار بزرگی را به نظام وارد کرد، بحث بی‌اعتمادی‌ای بود که منبعث از رفتارهای سیاسی بود.

 

وی خاطرنشان کرد: بیان این سخنان که من لیستی در جیب خود داریم که چنانچه آن را بیرون بیاورم چنین و چنان خواهد شد انطباقی با روحیه و ذات انقلاب اسلامی ندارد.

 

مشاور وزیر کشور در دولت دهم تاکید کرد: مقابله با نفوذ گفتمان رهبری است چنانچه ایشان را شاخص بدانیم مواضع ایشان در رابطه با احمدی نژاد را معیار قرار خواهیم داد.

 

وی در ادامه با طرح این پرسش ها که چرا رهبری در دولت احمدی نژاد نگران نفوذ فرهنگی نبودند و تنها در دوره روحانی است که در رابطه با نفوذ سخن گفتند؟ چرا مسئله نفوذ در این دوران و در زمان برجام مطرح شد؟، بیان کرد: سخن آقای طباطبایی صحت دارد نفوذ از هم شکل‌هایی که در دورن خود تضاد دارند به وجود می‌آید.

 

نفوذ در دولت مدرن در ایران رخ داده است

مشاور وزیر کشور در دولت دهم یادآور شد: همان طور که میرزا ملکم خان در یادداشت‌های خود حضور کمپانی‌های غربی در ایران را توجیه می‌کرد و خطاب به شاه می‌گفت برای جذب آنان باید برای شان جذابیت ایجاد کنیم، امروز زنگنه نیز در رابطه با نفت همین کار را می‌کند.

 

وی با تاکید بر این‌که چنانچه جریان نفوذ را به عنوان مجموعه‌هایی که در یک سیستم همرنگ می‌شوند و سکان‌ها را به دست می‌گیرند بدانیم باید بگوییم که نفوذ در دولت مدرن در ایران رخ داده است، خاطرنشان کرد: میرزا ملکم خان عنوان می‌کند ما خزانه خالی و مشکلات بسیار داریم که با حضور غرب در ایران این مشکلات حل خواهند شد، امروز نیز برای ایجاد رابطه با همین سخنان عنوان می‌شود.

 

مشاور وزیر کشور در دولت دهم ادامه داد: امروز آمریکایی‌ها برخلاف تمام تعهدات شان بعد از برجام لایحه‌ای تصویب می‌کنتد و ما را در کنار کشورهای عراق، سوریه و سودان قرار می‌دهند.

 

داوری یادآور شد: همان سالی که گفت‌وگو تمدن‌ها را مطرح کردیم در کنار عراق و کره شمالی قرار گرفتیم و محور شرارت نامید شدیم و امروز نیز پس از پذیرش برجام، آقای روحانی گفت اعتبار پاسپورت ایرانی را باز خواهد آورد؛ اما مشاهده کردیم که وی اعتبار پاسپورت کشورهای دیگر را نیز گرفت.

 

وی تاکید کرد: در  دو دوره ایران محور شرارت نامید شده یک دوره در زمان رییس دولت اصلاحات و دوره بعد در سال 2015 و پس از مصوبه جدید مجلس نمایندگان آمریکا این اتفاق افتاد.

 

مصوبه اخیر کنگره آمریکا خلاف متن برجام است

در ادامه این مناظره طباطبایی ضمن اشاره به بی‌محبتی‌هایی که به احمدی نژاد از جانب دوستانش شد، گفت: معتقدم آن کسانی که احمدی نژاد را احمدی نژاد کردند و پس از آن پذیرای مشکلات پس از آن نشدند افراد بی‌انصافی هستند.

 

وی افزود: بعد از سال 88 دوستان احمدی نژاد از او انتقاد کردند همان افرادی که احمدی نژاد را بر سر کار آوردند و بعد به واسطه احمدی نژاد حیات سیاسی پیدا کردند.

 

مدیر مسؤول ماهنامه بیداری با اشاربه این موضوع که رهبر معظم انقلاب برجام و تیم مذاکره کننده را حمایت کردند، تصریح کرد: مصوبه اخیر کنگره آمریکا خلاف متن برجام است و تذکراتی در این رابطه به آمریکا داده شده که چنانچه اصلاح شد به متن برجام برمی‌گردیم.

 

بسته تشویقی وزیر نفت /معتقد به نفوذی بودن احمدی نژاد نیستم

طباطبایی ادامه داد: مشکلاتی که طی دو سال گذشته با آن مواجه بودیم محصول کاغذ پاره انگاشتن قعطنامه‌های و محصول بی‌توجهی‌ها بود و وزیر نفتی که بسته تشویقی اختصاص می‌دهد به دلیل نفوذ نیست به دلیل این است که ما از نظر اقتصادی دچار یک بیچارگی شدیم و با رکودی مواجه هستیم که محصول این دو سال نیست.

 

وی به درآمدهای بالای نفتی در دوره احمدی نژاد اشاره کرد و گفت: معتقد به نفوذی بودن احمدی نژاد نیستم و این که عنوان می‌کنید رهبری از احمدی نژاد حمایت کرده‌اند، ایشان در آخرین سخنرانی خود در دولت اصلاحات نیز از وی تمجید کرده‌اند.

 

مدیر مسؤول ماهنامه بیداری با بیان این مطلب که من احمدی نژاد را می‌فهمم؛ اما قبول ندارم چراکه یک سری از رفتارهای او به منافع ملی ضربه وارد کرد، گفت: رفتار سیاسی مردم ما یک رفتار سینوسی است و هر زمان که از افرادی ناامید می‌شوند به طرف مقابل روی می‌آورند.

 

نتیجه برجام به این زودی ها مشخص نخواهد شد

طباطبایی با تاکید بر این‌که درانتقادات باید منصف بود، گفت: این‌که یک سری مشکلات را لیست کنیم و بگوییم این‌ها نتیجه برجام است صحت ندارد نتیجه برجام به این زودی ها مشخص نخواهد شد نهایت این که تا انتهای دولت روحانی طول خواهد کشید تا نتیجه‌ای مشاهده کنیم.

 

وی با اشاره به این مطلب که قراردادهای نفتی زمان را در دوران فعلی مشاهده می‌کنیم، خاطرنشان کرد: جمله ورق پاره خواندن قعطنامه‌ها نخستین بار از جانب امام راحل مطرح شد و احمدی نژاد آن را تکرار کرد.

 

تحریم‌های کمرشکن بعد از فتنه 88

مشاور وزیر کشور در دولت دهم یادآور شد: تحریم‌ها قبل از سال 88 کلی و در خصوص افراد و نهادها بودو تحریم‌های کمرشکن که در رابطه با تحریم بانک مرکزی و نفت بود در زمانی رخ داد که فتنه‌ای در ایران رخ داد که وجهه جمهوری اسلامی ایران را در دنیا تخریب کرد و همین عامل زمینه و بستر شدیدترین تحریم‌ها را در کشور به وجود آورد.

 

داوری با طرح این پرسش که چرا بخشی از تاریخ را فراموش می‌کنیم؟، ادامه داد: گاف‌ها، خطاها و ناکارامدی‌های دولت اصلاحات در حوزه وزارت امور خارجه، وزارت اطلاعات و سازمان انرژی اتمی بود که مشکلات بسیاری را به وجود آورد.

 

وی با بیان این که احمدی نژاد میرات دار اشتباهات هسته‌ای دولت اصلاحات بود، تصریح کرد: طبق آمارهای اپک و بانک مرکزی در طول هشت سال دولت احمدی نژاد درامدهای نفتی این دولت 614 میلیارد دلا بوده که 14.5 درصد از این میزان به حساب شرکت ملی نفت برگردانده شد، 50 میلیارد طبق قانون در صندوق توسعه ملی ذخیره شد، 100 میلیارد از سال 90 به بعد امکان ورود به کشور را نیافت و به طور کل این میزان 374 میلیارد دلار در دولت احمدی نژاد هزینه شد که 200 میلیارد دلار هزینه بودجه جاری و مابقی هزینه بودجه عمرانی شد.

 

مشاور وزیر کشور در دولت دهم ضمن بیان این مطلب که از هنگامی که روحانی بر روی کار آمده واردات چینی 73 درصد افزایش یافته، بیان داشت: چنانچه برجام ملاحظات 9 گانه رهبری را برآورده کند می‌توان گفت اقدام مناسبی صورت گرفته در غیر این صورت  اقدامات مناسبی صورت نگرفته است.

 

وقایع 88 منجر به ایجاد رخنه در کشور شد

طباطبایی با اعلام این‌که وقایع سال 88 باید در یک بسته مورد بررسی قرار گیرد، گفت: قبول داریم که این وقایع برای کشور ما پر آسیب بود و به ایجاد رخنه منجر شد، در این‌ها تردیدی نیست؛ اما معتقدم ساده لوحانه و سطحی نباید با مسئله برخورد کرد.

 

وی اصل وقایع سال 88 را نامناسب و آسیب زا برای نظام دانست و گفت: این وقایع باعث شد در داخل شکاف‌هایی ایجاد شود؛ اما خطی برخورد کردن منصفانه و عالمانه نیست.

 

مدیر مسؤول ماهنامه بیداری در بخش دیگری از سخنان خود ورود حسن خمینی به انتخابات را ارزشمند دانست و بیان کرد: سید حسن خمینی مورد علاقه مردم و جوانان است و من از ورود وی به انتخابات استقبال می‌کنم.

 

مشاور وزیر کشور در دولت دهم به نوع نگاه دولت‌ها اشاره کرد و افزود: روزگاری می‌گفتند هر سخنرانی احمدی نژاد پنج دلار به قیمت نفت می‌افزاید و امروز مشاهده می‌کنید قیمت نفت روز به روز در حال کاهش است ، روزی در زمان احمدی نژاد در دسامبر 2012 کنگره آمریکا برای مقابله با نفوذ ایران در آمریکا قانون تصویب می‌کرد و امروز به شرایطی رسیده‌ایم که ما نگران نفوذ هستیم./934/پ200/ج

ارسال نظرات