دستاورد کنگره خطر جریانهای تکفیری وحدت و همگرایی بین علمای جهان اسلام است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام عبدالمجید حکیم الهی رییس دبیرخانه کنگره خطر جریان های تکفیری در نشست خبری «همایش بین المللی خطر جریان های تکفیری در دنیای امروز» که ظهر امروز دوشنبه در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، گفت: پس از رحلت پیامبر اسلام مذاهب فقهی و مکاتب کلامی متعددی در حوزه اسلامی شکل گرفت، دلیل تعدد و تنوع مکتب های فکری و مذاهب فقهی برداشت های متفاوت از متون فقهی بود، اما افزون بر تفسیرهای متععد عامل دیگری موجب رشد و پیدایش این مکاتب دینی و معرفتی شد که آن را تامین منافع سیاستمداران در هر عصر بود که می خواستند برای دستیابی به منافع سیاسی خویش گاهی یکی از این مکاتب فقهی را ترویج و تبلیغ کرده و گاهی نیز اندیشه های فقهی را محکوم می کردند.
وی ادامه داد: شاهد بودیم که فرقه اشعری از سوی بنی امیه توسعه پیدا کرد اما این تنوع فکری در حوزه کلام در مذاهب فقهی به گونه ای که موجب قتل و غارت های تاسف بار برای جامعه اسلامی باشد نبوده است، گرچه تاریخ اسلام شاهد درگیری هایی نیز بوده است.
رییس دبیرخانه کنگره خطر جریان های تکفیری با بیان اینکه امروز برداشت های غلط و جهل از منابع فکری اسلام وجود دارد، گفت: این برداشت ها موجب شده که آموزه های دینی به گونه دیگری تببین و تفسیر شود، افزون بر این عامل خارجی نیز به گسترش چنین برداشت هایی کمک کرده است، تا بتوانند از رهگذر برداشت های اشتباه از نگاه اسلام به اهداف امنیتی، سیاسی و اجتماعی خود دست یابند.
وی ادامه داد: در قرن حاضر به پیروی از وهابیت گروهی برداشت هایی از اسلام ارائه کرده است و بدون اینکه علم و دانش کافی در مباحث فقهی و کلامی داشه باشند اسلام را با توجه به نگاه جاهلانه خویش تفسیر کرده و در ادامه موجب ناامنی و سلب آرامش مسلمانان و غیر مسلمانان ها و همچنین موجب تشویش چهره رحمانی اسلام شده اند.
حجت الاسلام حکیم الهی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: از آنجا که ریشه های چنین برداشتی ایدئولوژیک است لازم بود علمای اسلام در این حوزه مقابله با این برداشت ها حضور جدی داشته و بر این اساس حضرت آیت الله مکارم شیرازی در سه سال قبل تصمیم گرفتند همایشی برای مقابله با این خطر فکری و معرفتی ایجاد کنند، همایشی طراحی شد و خود ایشان به عنوان ریاست این همایش و حضرت آیت الله سبحانی نیز دبیری آن را پذیرفتند که این اقدام در تاریخ حوزه علمیه ما کم نظیر و شاید بی نظیر باشد.
وی افزود: در آذرماه 93 این کنگره با حضور گسترده شخصیت های علمی داخلی و خارجی برگزار شد و به دنبال برگزاری مناسب آن علمای دنیای اسلام درخواست های متعددی از حضرت آیت الله مکارم شیرازی داشتند به جهت ادامه این حرکت علمی و تأسیس دبیرخانه دائمی برای این کنگره، بنابراین حضرت آیت الله مکارم شیرازی دستور داد تا دبیرخانه دائمی تشکیل شده و فعالیت های خود را در حوزه ارتباطات، پژوهش و آموزش ادامه دهد.
رییس دبیرخانه کنگره خطر جریان های تکفیری با اشاره به دستاوردهای همایش بین المللی خطر جریان های تکفیری، تاکید کرد: ایجاد ائتلاف، وحدت، انسجام و همگرایی میان علمای جهان اسلام از نخستین دستاورهای این کنگره به حساب می آید که باید با این جریانات مقابله کنند، دومین دستارود این همایش در سال گذشته ایجاد احساس مسؤولیت میان علمای جهان اسلام بود.
وی افزود: ما شاهد بودیم افرادی که با جریان تکفیری مقابله می کردند نظامیان بودند ولی پس از این نشست ها علما احساس کردند که باید وارد میدان شده و بدون مقابله فکری بر اساس منطق، برهان و فطرت بشری فعالیت های نظامی نتیجه نخواهد داشت.
حجت الاسلام حکیمی الهی با اشاره به سومین دستاورد همایش بین المللی خطر جریان های تکفیری در سال گذشته، تصریح کرد: این همایش توانست الگویی برای علمای سایر کشورها باشد تا در این راستا همایش های متعددی در این زمینه برگزار کنند، در بسیاری از کشورهای اسلامی، اروپایی، آمریکایی و برخی کشورهای جنوب شرق آسیا به این نتیجه رسیدند که با تفسیر و بررسی جریان فکری می توان با آنان مقابله کرد.
وی در پایان سخنان خود ابراز کرد: از 25 کشور برای شرکت در این همایش دعوت شده است، این افراد نفرات برجسته دینی و علمی کشورهای خود هستند./811/202/ب1