ورود تخصصی روحانیت به بحث پیشگیری از مواد مخدر نیاز امروز کشور است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، ذبیح الله کاوه، استاد دانشگاه و مشاور امور خانواده، صبح امروز در همایش یک روزه آموزشی پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر ویژه روحانیان و مبلغان دینی استان چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: فرزندانی که در خانواده سالم پرورش پیدا کنند به سمت مصرف مواد مخدر گرایش پیدا نمی کنند.
وی با بیان این که خانواده الگو است و نوجوانان و جوانانی که به سمت مصرف مواد مخدر می روند اکثرا دارای خانواده های آشفته هستند، ادامه داد: باید در راستای مبارزه با مواد مخدر مهارت دوست یابی را به کودکان خود آموزش دهیم و همچنین مهارت «نه گفتن» را به کودکان بیاموزیم چرا که نداشتن این مهارت ها خود موجب افتادن در دام اعتیاد می شود.
کاوه با اشاره به این که نوجوانان در سن خود ویژگی سرکشی، کنجکاوی و نیاز به تحرک و فعالیت بسیار دارند، تصریح کرد: در دام افتادن اعتیاد در کسانی که باور های مثبت دارند نسبت به کسانی که باورهای منفی دارند بیشتر است.
مشاور امور خانواده با بیان این که طی برسی های و تحقیق های انجام شده تعارف دوستان مهم ترین عامل در معتاد شدن جوانان داشته است، گفت: باید نگرش های پدر و مادر خانواده عوض شود و نباید به کودکان خود مکرر نصیحت کنند چرا که نصیحت های مکرر موجب می شود فرد در مقابل پدر و مادر قرار گیرد و توجهی به نصیحت ها نداشته باشد.
این مقام مسؤول همچنین با بیان این که روحانیان نفوذ کلام و مقبولیت خاصی در جامعه دینی ایران دارند، افزود: سخنان روحانیان در اعماق جان مردم و مخاطبان نفوذ کرده و ماندگاری بیشتری دارد به همین دلیل باید از این ظرفیت در راستای رفع مشکلات فرهنگی و اجتماعی کشور از جمله شیوع مصرف مواد مخدر استفاده شود.
وی با تأکید بر این که مبارزه با مواد مخدر بایستی به یک دغدغه اجتماعی تبدیل شود، افزود: اگر بتوانیم آسیب های موجود در این زمینه را به صورت درست به مردم منتقل کنیم بدون شک آن ها متوجه شده و خود برای مبارزه با مواد مخدر پیشگام می شوند.
این استاد دانشگاه با بیان این که روحانیت باید به صورت تخصصی در این زمینه وارد میدان شود و دغدغه مند به ارشاد مردم بپردازد، گفت: به طور کلی مبارزه ریشه ای با مواد مخدر نیازمند فعالیت فرهنگی و آموزشی بیشتر در بین جوامع هدف مختلف به ویژه جوانان و نوجوانان است./9457/203/ب1