راهاندازی سامانه دیدهبان اجتماعی در راستای پیشگیری از تخلفات انتخاباتی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، محمد باقر الفت، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه ظهر امروز هشتم بهمن درسلسله نشستهای «بصیرت، اخلاق، قانون و انتخابات» که در محل سالن اجتماعات دادگستری خراسان رضوی برگزار شد، به تشریح و تبیین تخلفات چندگانه در عرصه انتخابات پیش رو پرداخت.
وی با اشاره به این که امسال نسبت به سنوات گذشته کمترین تشکیل پرونده در رابطه باجرائم انتخاباتی را داشتهایم، عنوان کرد: امسال کمتر از 40 پرونده در سطح کشور در رابطه با جرائم انتخاباتی تشکیل شده که این مسئله تاثیر قابل توجهی در زمینه برقراری نظم انتخاباتی دارد.
الفت با اشاره به تبلیغات زود هنگام نامزدهای انتخاباتی گفت: موضوع تبلیغات زودهنگام انتخابات به عنوان یک تخلف در عرصه انتخابات کشور محسوب میشود اما این مسئله جرم محسوب نمی شود اما با توجه به این که تبلیغات زود هنگام سبب ایجاد شائبه میشود باید این مسئله مورد توجه قرار گیرد.
دبیر ستاد مرکزی پیشگیری از تخلفات انتخاباتی کشور افزود: در همین راستا نمیتوان برای افرادی که به صورت زودهنگام وارد عرصه انتخابات میشوند قرار تعقیب صادر کرد اما با این حال دستگاههای نظارتی در عرصه انتخاباتی باید در صحت و اخلاق مداری نامزدهای احتمالی انتخاباتی دقت نظر بیشتری داشته باشند.
وی با بیان این که جامعه نیاز به اقدامات و تذکرات پیشگیرانه دارد، گفت: در همین راستا سازمانی از سوی معاونت پیشگیری از جرم قوه قضاییه با عنوان حفاظت اجتماعی با عضویت 150 هزار نفر تشکیل شد تا اقدامات پیشگیرانه از جرم را به صورت عینی در دستور کار قرار دهد.
الفت با بیان این که این سازمان در راستای ایجاد تحول در زمینه اقدامات پیشگیرانه تغییر ماهیت داد و با عنوان «دیده بان اجتماعی» فعالیت خود را ادامه میدهد، بیان کرد: امیدواریم این سامانه راهگشای بسیاری از مسائل مربوط به جرائم و مسائل عرصه انتخابات در حوزههای مختلف باشد.
وی با بیان این که معاونت پیشگیری از جرم نقشی کلیدی و راهبردی در عرصه انتخابات دارد، بیان داشت: در همین زمینه جلسات مختلفی در رابطه با جرائم انتخاباتی از 12 شهریور در سطوح مرکز، استانها و شهرستانها برگزار شده است.
وی با بیان این که تاکنون پنج جلسه در ستاد مرکزی در رابطه با جرائم انتخاباتی برگزار که این جلسات 85 مصوبه داشته است، افزود: همچنین 190 جلسه در استانها برگزار که این جلسات هزار و 200 مصوبه داشته است و 630 جلسه در شهرستانها با 2 هزار و 300 مصوبه در رابطه با پیشگیری از جرائم انتخاباتی تصویب شده است.
الفت با بیان این که مصوبات جلسات جرائم پیشگیری از جرائم انتخاباتی هرچه سریعتر عملیاتی و به مرحله اجرا میرسد، تصریح کرد: علاوه بر برگزاری جلسات در زمینه پیشگیری ازجرائم انتخاباتی اقدامات موثری نیز در زمینه توجیه نامزدهای انتخاباتی صورت گرفته که امیدواریم تاثیرات خود را در ایام انتخابات داشته باشد.
وی در ادامه با درخواست از نامزدهای انتخاباتی برای پایبند بودن به قانون ادامه داد: تاکنون جلسات متعددی را از زمان آغاز به کار ستاد پیشگیری از وقوع جرم انتخاباتی در دادگستری برگزار کردهایم که خروجیهای خوبی را نیز در عرصههای مختلف داشته است.
وی تأکید کرد: جامعه به تذکرات پیشگیرانه نیاز دارد و در همین راستا سامانهای برای ارائه مشاهدات به عنوان دیدبان پیشگیری در سطح کشور راهاندازی شده که امید میرود راهگشای بسیاری از موضوعات و مسائل مربوط به عرصه انتخابات در حوزههای مختلف باشد./934