۱۰ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۱۴
کد خبر: ۳۱۳۷۰۸
فعال ادبی حوزه علمیه:

ادبیات افغانستان از ادبیات ایران جدا نیست

خبرگزاری رسا ـ فعال ادبی حوزه علمیه قم با بیان این که ادبیات افغانستان از ادبیات ایران جدا نیست، گفت: اگر می‌گوییم ادبیات افغانستان، به خاطر خط و مرزی است که کشیده‌اند وگرنه ادبیات افغانستان همان ادبیات فارسی است و هیچ تفاوتی با ادبیات فارسی در ایران نداد.
 حوزه هنري استان قم

به گزارش خبرگزاری رسا، نشست نقد و بررسی آثار آصف سلطان‌زاده رمان‌نویس شناخته شده‌ی افغان در حوزه هنری استان قم برگزار شد.

 

در این نشست تخصصی، ابرهیم اکبری دیزگاه درباره رمان «گاوهای برنزی»، رسول سیمیا درباره امپرسیونیسم در آثار سلطان‌زاده، فاطمه محمدی درباره رمان «سفر خروج» و مرتضی حسینی شاه‌ترابی درباره «درونمایه در رمان‌نویسی سلطان‌زاده» به سخنرانی پرداختند.

 

 

 

در بخش نخست این نشست ابراهیم اکبری دیزگاه منتقد ادبی درباره ادبیات افغانستان گفت: «ادبیات افغانستان از ادبیات ایران جدا نیست. چه در شعر و چه در داستان. اگر می‌گوییم ادبیات افغانستان، به خاطر خط و مرزی است که کشیده‌اند وگرنه ادبیات افغانستان همان ادبیات فارسی است و تقریبا هیچ تفاوتی با ادبیات فارسی در ایران نداد. اگر تفاوتی هم هست بر می‌گردد به مباحثی که در اقلیم‌ها و فضاهایی که در اقلیم ها شکل گرفته است.»

 

وی در خصوص آثار آصف سلطان‌زاده نویسنده افغان نیز گفت: «وقتی ما از آصف سلطان‌زاده صحبت می‌کنیم، در واقع از گونه ای از ادبیات فارسی صحبت می‌کنیم.»

 

 

 

محمدآصف سلطان‌زاده نویسنده افغان مقیم دانمارک است که تا به حال چند مجموعه داستانی از او منتشر شده‌است. جایزه ادبی هوشنگ گلشیری در ایران و جایزه ادبی کپنهاگن در دانمارک از جمله جوایزی است که سلطان‌زاده از آن خود کرده‌است.

 

نشست نقد و بررسی آثار آصف سلطان‌زاده - از سلسه نشست‌های «حلقه ماه» - صبح پنجشنبه 8 بهمن ماه 1394 به همت کانون ادبی کلمه و خانه ادبیات افغانستان برگزار شد. نشست‌های هفتگی «حلقه ماه» با حضور علاقمندان به ادبیات افغانستان پنجشنبه هر هفته در سالن آمفی تئاتر حوزه هنری استان قم برگزار می‌شود./998/د101/س

 

منبع: حوزه هنری استان قم

 

ارسال نظرات