از جذابیتهای دراماتیک تا تقلید مطلق از بازیگران/ ضرورت سواد رسانهای مخاطبان دنیای هنر
رضا مصطفوی، سردبیر نشریه حوزوی رسائل در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به هنجارشکنی برخی از مشاهیر عرصه سینما و تلویزیون در جامعه اظهار داشت: مخاطبی که از رسانه استفاده میکند، جذب جذابیتهای دراماتیک فیلم میشود و با بازیگر فیلم، همزاد پنداری دارد و آن نقش را باور میکند.
مشاور تاریخی، مذهبی سریال موسی کلیمالله، افزایش سواد رسانهای مردم را از راهکارهای مقابله با جریانات هنجارشکن خواند و ابراز داشت: سواد رسانهای در جامعه باید از دوران کودکی افزایش پیدا کند؛ به گونهای که مردم این مسأله را درک کنند که بازیگر تنها نقش بازی میکند و نمیتوان از وی انتظار داشت که هویت خود را پنهان کند؛ اگرچه باید نسبت به هنر متعهد باشد.
«درام» راه تقلید مطلق از بازیگران نیست
مدیر آفرینشهای هنری و رسانهای مسجد مقدس جمکران تأکید کرد: اشخاص نباید از شخصیت بازیگر تبعیت و تقلید کنند و اگر از بازیگر درام برداشتی در ذهنشان به وجود آمده، در واقع متعلق به شخص بازیگر نیست؛ بلکه ویژگیها و خصوصیات رفتاری شخصیت آن درام است.
وی تصریح کرد: مردم دین و فرهنگ را از مشاهیر هنری و ورزشی و خوانندگان نمیگیرند؛ گرچه ممکن است این افراد نیز بخشی از فرهنگ جامعه باشند و در جهت اهداف انقلاب و اسلام حرکت کنند.
مصطفوی به اهمیت پایبندی مردم به اصول و عقاید دینی اشاره و خاطرنشان کرد: عامه مردم، دین و دیانت خود را از حوزه علمیه و روحانیت میگیرند و از مشاهیر نیز انتظار پایبندی به دین و انقلاب را دارند.
وی یادآور شد: جامعه ما باید به این سطح از آگاهی و تفکیک برسد که خوانندگان و مشاهیر هنری و ورزشی در رفتار، گفتار، منش و سیرت دینی قابل الگوبرداری نیستند؛ در غیر این صورت همواره با مشکل الگوهای کاذب روبهرو خواهیم بود.
سردبیر سابق مجله امتداد، زندگی و رفتار بزرگان دین و علما را الگوهای مناسبی برای جامعه دانست و تأکید کرد: ممکن است خوانندهای در نوع صدا و خواندن قابل تقلید کردن باشد، اما عملکرد و موضعگیریهای او گزینه صحیحی برای الگوبرداری نیست، بلکه رفتار، منش و زندگی اساتید اخلاق و علمای دین الگوهای شایستهای برای جامعه است./908/ت302/س