شبکه اجتماعی، تشکلی برای انسانهای تنها است
حجت الاسلام سید رضا موسوی عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد کرمان در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، در رابطه با ارتباط شبکه های اجتماعی و تهدید سلامت خانواده، اظهار داشت:امروزه اصل وجود جنگ نرم به عنوان بخشی از برنامه های راهبردی هر تمدنی که به دنبال چیرگی بر سایر فرهنگها است، انکار ناپذیر است.
وی بیان داشت: مارک بالمر؛ یکی از استراتژیست های معروف آمریکایی معتقد است؛ ایران به قدرتی کم نظیر تبدیل شده که دیگر نمی توان با یورش نظامی و جنگ سخت آن را سرنگون کرد بلکه تنها راه سرنگونسازی نظام جمهوری اسلامی پیگیری مکانیسمه ای جنگ نرم و استفاده از تکنیک های عملیات روانی تبلیغاتی با استفاده از دکترین مهار، نبرد رسانه ای و ساماندهی و پشتیبانی از نافرمانی مدنی است.
حجت الاسلام موسوی عنوان داشت: جنگ نرم در حقیقت شامل هرگونه اقدام روانی و تبلیغات رسانه های است که جامعه هدف یا گروه هدف را نشانه می گیرد و بدون درگیری نظامی و گشوده شدن آتش؛ رقیب را به انفعال یا شکست وا میدارد و یا به تعبیر رهبر معظم انقلاب؛ جنگ نرم یعنى ایجاد تردید در دلها و ذهن هاى مردم؛ از این رو در این عرصه بر خلاف جنگ سخت که جسم مردان مورد هدف قرار می گیرد؛ باورها و نظام فرهنگی جامعه نشانه گرفته می شود.
وی ادامه داد: اهداف غرب در جنگ نرم؛ مجاز شمردن خیانت زن به شوهر و عادی سازی روابط با جنس مخالف، عادی سازی روابط نامشروع دختر و پسر قبل از ازدواج، زشتی زدایی از حاملگی بدون روابط قانونی و ازدواج، اهانت به والدین و بی توجهی به آنها، آلودگی به مشروبات الکلی، تمایل به مد و مصرفگرایی و مواردی از این قبیل می باشد که نشان میدهد شبکههای ماهوارهای بطور هدفمند عفت و غیرت و روابط سالم خانوادگی را نشانه گرفته است.
این مدرس کشوری جنگ نرم تصریح کرد: برنامه های هدفمند جنگ نرم برای تغییر در نظام باورها، رفتارها، گرایشات و تمایلات مخاطبان، با هدف تغییر سبک زندگی طراحی شده که نشان از اغراض پنهان و آشکار این تهاجم دارد.
وی افزود: البته اهداف اقتصادی سرمایه داری غرب نیز ایجاب می کند که جهت گسترش بازار فروش کالاهای تجاری و بهرهمندی از منابع طبیعی و انسانی سایر کشورها؛ با استفاده از فناوری های رسانه های با چاشنی جاذبه های سکس و خشونت، فرهنگ و سبک زندگی مورد نظر خود را بر جهان، حاکم کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد کرمان اشاره کرد: دشمن با استفاده از ترویج علوم انسانی غربی در مراکز آموزشی که مبنایش مادیگری و عدم مسؤولیت انسان در قبال خداوند متعال می باشد؛ به دنبال نداشتن نگاه معنوی به انسان و جهان و تغییر نگرش دانشجویان و اساتید است.
وی با اشاره به ماهیت شبکه های اجتماعی خاطرنشان کرد: چگونه تکنولوژی می تواند با استفاده از شبکه های اجتماعی، نیاز ما به حضور در اجتماع حقیقی را تأمین کند در حالی که این پاسخگویی؛ یک نوع ارضای کاذب به شمار می رود همانگونه که تماس تصویری نمیتواند جایگزین آغوش پر مهر پدر و مادر برای فرزندان باشد شبکه های اجتماعی نیز نمی توانند این نیاز را پاسخ حقیقی دهند.
این کارشناس مذهبی اضافه کرد: آن حس ارضای نیاز اجتماعی توسط شبکه اجتماعی بسیار شبیه حس شادمانی و خوشحالی بعد از مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی است که همگان میدانند این شادی و خوشحالی موقتی و کاذب است و نه پایدار و حقیقی.
وی ادامه داد: این چه اجتماعی است که هر کاربر باید به تنهایی پشت دستگاه ارتباطی خود بنشیند تا در دنیایی غیر دیدنی؛ اجتماعی میلیونی تشکیل دهند از این رو می توان گفت این شبکه اجتماعی نیست بلکه اجتماعی است از انسانهای تنها؛ همانند اجتماع میلیونها نفر که هر فرد در یک سلول انفرادی حبس شده است؟ در این صورت زندانهای انفرادی، شبکهی اجتماعی محسوب میشوند.
حجت الاسلام موسوی تاکید کرد: باید بدانیم که ما انسان هستیم نه ماشین، بنابر این ماشین نمیتواند نیازهای ذاتی انسان را پاسخ دهد پس به این نیاز باید به همان شکل سابق خود پاسخ داده شود در غیر این صورت دچار انحرافات جنسی مانند خودارضایی، زنا، همجنسگرایی می شود که همة اینها به نحوی پاسخ به میل جنسی هستند اما همگان می دانند در واقع آن نیاز درونی به صورت حقیقی ارضاء نشد و حتی یک انحراف بود که مشکلات متعددی را به وجود آورد چنانچه در مورد شبکه های اجتماعی؛ اتفاقاً تحقیقات همین را نشان می دهد.
وی عنوان داشت: البته ما نمی خواهیم شبکه های اجتماعی را به کلی نفی کنیم، بلکه منظورمان آن است که مخاطب گرامی نسبت به پیش فرض های سابق خود اندکی تأمل کند.
این مدرس کشوری جنگ نرم گفت: خانواده های غیرتمند و مسلمان ایرانی نمیدانند که در اینترنت فعلی و شبکه های اجتماعی چه میگذرد از این رو لازم است در این زمینه پژوهش و کنکاشی داشته باشند تا نقاط مبهم برایشان مشخص شود.
وی تاکید کرد: خانواده های مسلمان و غیرتمند ایرانی باید بدانند که اگر کسی برای سلامت دین و ناموسمان و ایمن سازی فضای اینترنت اقدامی نکرد؛ باید خودمان بهعنوان یک وظیفه الهی و انسانی؛ مراقب همسر و فرزندمان باشیم تا در مرداب فساد اخلاقی و فکری آلوده نشوند و سلامت فکری، اخلاقی و رفتاریشان تأمین شود.
حجت الاسلام موسوی در پایان افزود: براستی اگر اینترنت، ماهواره و شبکههای اجتماعی مدیریت نمیشوند و فضایی آزاد برای تبادل اطلاعات محسوب میشوند، چرا تاریخ ارتباطات و رسانه دو اتفاق گفتهشده را در خود نمییابد؟/ب3/9703/302