۰۵ تير ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۷
کد خبر: ۴۳۴۴۷۰
حجت‌الاسلام تراشیون مطرح کرد؛

شناخت مهارت‌های ارتباط کلامی در خانواده

کارشناس مسائل خانواده با بیان این که بسیاری از مشکلات خانوادگی به خاطر عدم شناخت مهارت‌های کلامی است، شناخت این مهارت‌ها را در ارتقای سطح کیفی خانواده مؤثر دانست.
سید علیرضا تراشیون

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام سید علیرضا تراشیون، کارشناس مسائل خانواده، پیش از ظهر امروز در سلسله نشست‌های خانه‌ای مثل بهشت که در مصلای قم برگزار شد با بیان این که یکی از شاخصه‌های بهشت، آرامش است، اظهار داشت: آرامش برای زندگی دنیای هم از لوازم زندگی است که زن و شوهر باید در زندگی آن را ایجاد کنند.

 

وی به راه‌های ایجاد آرامش کلامی میان زن و شوهر پرداخت و افزود: باید برای ایجاد آرامش کلامی تفاوت‌های زن و مرد را در گفت‌وگو بشناسیم زیرا بسیاری از مشکلات زندگی مشترک از زبان سرچشمه می‌گیرد و اگر مهارت‌های سخن گفتن را بدانیم می‌تواند در ارتقای سطح کیفی زندگی بسیار تأثیر داشته باشد.

 

حجت‌الاسلام تراشیون زیبا سخن گفتن و استفاده از واژگان زیبا را در ایجاد ارتباط بسیار مؤثر دانست و خاطرنشان کرد: استفاده از لفظ و لحن زیبا در سخن گفتن تا 40 درصد تأثیر گذاری کلام را افزایش می‌دهد و در روایتی نقل شده است که زیبا سخن بگویید تا زیبا سخن بشنوید.

 

وی با بیان این که توجه به زبان بدن گاهی از کلام مؤثرتر است، گفت: زبان بدن به صورت غیر مستقیم گاهی مطالبی را القا می‌کند و کارشناسان معتقدند که 67 درصد انتقال پیام از طریق دیدن انجام می‌شود بنابراین در هنگام گفت‌وگو باید مراقب حرکات چهره خود باشیم.

 

کارشناس مسائل خانواده نقد منصفانه را از دیگر مهارت‌های ارتباط کلامی دانست و اظهار داشت: زن و شوهر باید بدانند که در برابر خطاهای همدیگر چطور برخورد کنند زیرا بیشترین اختلاف میان زن و مرد به دلیل شیوه نقد کردن است؛ امروزه بیش از 30 روش برای نقد وجود دارد و نقد منصفانه آن نقدی است که بعد از دعوا رخ ندهد تا پذیرش را در طرف مقابل زیاد کند و در صدد اصلاح برآید.

 

وی حس همدردی را در ارتباط کلامی بسیار مهم دانست و گفت: انسان دوست دارد که در کنار کسی باشد که در مشکلات با او همدردی کند و در مواقع نا امیدی او را درک کند و به او امید بدهد.

 

حجت‌الاسلام تراشیون با بیان این که باید در زندگی مشترک وقتی را برای گفت‌وگو در نظر بگیریم، افزود: گفت‌وگو ابزاری است برای ارتباط بهتر، حل مشکلات، برنامه‌ریزی بهتر و تبادل عاطفی و نباید از گفت‌وگو برای تسویه حساب استفاده کرد.

 

وی صداقت در گفتار را از مهم‌ترین اصول ارتباط کلامی عنوان کرد و گفت: علت دروغ می‌تواند ترس، علم به اشتباه بودن کار، منفعت‌طلبی، عشق و محبت و یا مرض باشد که در تمام این موارد نتیجه عکس خواهد داشت و ترک دروغ نتیجه بهتری دارد و باید توجه داشته باشیم که دروغ پایه‌های زندگی را متزلزل می‌کند.

 

کارشناس مسائل خانواده با بیان این که در گفت‌وگو نباید استبداد رأی داشته باشیم بلکه باید فرصت پاسخگویی را به طرف مقابل بدهیم، اظهار داشت: باید در گفت‌وگو از ذهن‌خوانی و استفاده از کلمات مضر بپرهیزیم و سعی کنیم شنونده خوبی باشیم و از واژه‌های آرام‌بخش استفاده کنیم./843/پ202/ی

ارسال نظرات