خیرخواهی و دعوت به راه صحیح با تهمتزنی منافات دارد
حجت الاسلام والمسلمین هاشم هاشمزاده هریسی، نماینده مردم آذربایجانشرقی در مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز با تشریح اصول تبلیغ صحیح مبانی دینی و ارزشی اظهار داشت: نرمي در سخن عامل جذب و محبت مي شود، هیچ کس با مشاهده تندخویی و افراطیگری شیفته مبانی دینی نشده است.
وی افزود: در آيات قرآن بر نرمي در سخن به ويژه در دعوت و امر به معروف و نهي از منکر تأکيد شده است، زيرا اين امور نيازمند سخني است که بايد همراه با خیرخواهی باشد تا مانند آب، اندک اندک بر دلها حتي دلهاي سنگي نفوذ کند. همانطوري که بايد سخن از نظر محتوا، سديد، برهاني، محکم و استوار باشد، از نظر ظاهر نيز بايد به گونهاي بليغ، فصيح و ملايم باشد که در جان مخاطب نفوذ کند.
نماینده خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: متأسفانه آبروريزيها، تهمت ها، دروغ ها، بهتان ها و بالاخره تخريب شخصيت های نظام اسلامي که اين روزها از برخی تريبونها، شبکه هاي مجازي و اينترنت شایع شده است، هیچ سنخیتی با آموزههای اصیل دینی و شیعی ندارد، اگر فردی به خیرخواهی است، چنین روشهایی هیچگاه جواب نداده است.
وی ادامه داد: بازگو کردن محتوای بی پایه و اساس شبکههای مجازی در تریبونهای رسمی نظام به دور از انصاف بوده و جزء غيراخلاقيترين اعمال در جامعه محسوب ميشود، بايد گفت؛ اين بيماري به طور عجيبي در جامعه در حال انتشار است و هر چند وقت يکبار افرادي هستند که ميخواهند تنشي را در جامعه ايجاد کنند و مسائلي که ساخته ذهن آنهاست هم دستاويزي مناسب برايشان شده است.
حجت الاسلام والمسلمین هاشم زاده هریسی با تأکید بر اینکه نظام اسلامی ایران بیش از هر زمان دیگری نیازمند آرامش و امنیت روانی است، افزود: متأسفانه برخی افراد قصدي جز برهم زدن آرامشي که در جامعه حاکم شده است، ندارند و درصدد منفعتطلبي و استفاده از شرايط هستند تا بتوانند از آب گلآلود ماهي صيد کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبري افزود: مناديان خشونت و نفرت در جامعه به اين امر آگاه نيستند که راه انتخابيشان مقصدي جز خرابات ندارد و در نهايت منجر به صدماتي به کل جامعه خواهد شد و در نهایت هيچ فردي نميتواند از آن مصون بماند، ممکن است اين افراد باور داشته باشند که گفتههايشان در جهت حمايت و تقويت است اما به بيراهه ميروند و نتيجهاي عکس به دست خواهند آورد.
وی با تأکید بر اینکه امر به معروف و نهی از منکر شرایط و اصولی دارد که دین مبین اسلام، آیات، احادیث و روایات متعدد بر آنها اشاره داشته است، گفت: خیرخواهی و دعوت به راه صحیح با خشونتطلبی و تهمتزنی منافات دارد، اگر به دنبال ترویج اخلاق در جامعه هستیم، باید ابتدا خود عامل به آن باشیم./935/302/ب2