اخبار کوتاه سازمان اوقاف و امور خیریه
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از ستاد خبری سی ونهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم امروز پنج شنبه 29 مهرماه همزمان با چهارمین روز مسابقات سراسری قرآن کریم در نوبت صبح شرکت کنندگان در رشته های حفظ کل و حفظ ۲۰ جزء قرآن کریم در دو سالن جام جم و شهید آوینی رقابت خود را در حضور اقشار مختلف مردم و هیئت داوران ادامه می دهند.
در این روز همچنین شاهد ادامه رقابت ها در مرحله نیمه نهایی در دو رشته فوق هستیم، علاوه بر این بر اساس برنامه اعلام شده مرحله نیمه نهایی رشته حفظ بیست جزء قرآن کریم در این روز پایان خواهد یافت.
در ادامه نیز در نوبت بعدازظهر مرحله مقدماتی رقابت های رشته قرائت تحقیق که از روز گذشته آغاز شده است ادامه می یابد، بر اساس برنامه اعلام شده در این روز همچنین مرحله مقدماتی رشته قرائت تحقیق به پایان رسیده و راه یافتگان به مرحله نیمه نهایی معرفی خواهند شد.
بر اساس آئین نامه سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم، حدود ۲۵ درصد تعداد شرکت کنندگان این رشته که ۶۸ نفر هستند می توانند به مرحله نیمه نهایی راه یابند، اما اگر نمره های شرکت کنندگان نزدیک به هم باشد، این درصد می تواند بیشتر هم شود.
همچنین در روز پنج شنبه شاهد آغاز رقابت های مرحله مقدماتی در رشته حفظ ۱۰ جز قرآن کریم هستیم . گفتنی است استقبال اقشار مختلف مردم استان هر چه به روزهای حساس مسابقات نزدیکتر می شویم گسترده تر می شود و روز چهارشنبه شاهد حضور جمع کثیری از مردم گیلان از شهرهای دور ونزدیک در محفل انس قرآنیان کشور بودیم ،همچنین از ابتدای بر گزاری مسابقات سراسری قرآن نزول رحمت الهی هم با طنین ملکوتی قرآن در گیلان همنوا شده و لطافت خاصی را به طبیعت زیبای زیبا کنار بخشیده است.
ارتقاء سطح مسابقات سراسری قرآن
محمود لطفی نیا در گفت و گویی با اشاره به اینکه سی و نهمین دوره مسابقات قرآن کریم سطح مطلوبی را پشت سر میگذارد اظهار داشت: سطح اجرایی و سطح شرکت کنندگان سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم تاثیرگذار است.
رئیس هیئت داوران بخش حفظ و قرائت سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم تصریح کرد: روند برگزاری مسابقات امسال در مقایسه با سالهای گذشته روند رو به رشد را طی می کند.
لطفینیا با تاکید بر اینکه مسابقات به صورت هدفمند و با همت عالی عاشقان قرآنی در گیلان برگزار میشود بیان کرد: فرآیند مدیریت مسابقات از سوی افراد مدبر و آیندهنگر مدیریت میشود.
وی با اشاره به اینکه سطح شرکتکنندگان این دوره از مسابقات در مقایسه با سالهای گذشته ارتقا یافته است افزود: هدف از برگزاری همه ساله مسابقات ارتقای سطح کیفی شرکتکنندگان است.
رئیس هیئت داوران بخش حفظ و قرائت سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با بیان اینکه سطح کیفی شرکت کنندگان رشته اذان در مسابقات مذکور مطلوب نبود افزود: شرکتکنندگان رشته اذان در مسابقات سراسری قرآن کریم باید با ارتقای سطح کیفی و کمی امتیازات بیشتری کسب کنند.
لطفینیا با تاکید بر اینکه مسابقات رشته قرائت قرآن، حفظ و ترتیل ارتقای سطح کیفی خود را با سرعت بیشتری طی می کند بیان کرد: این موضوع مسئولیت برنامه ریزان حوزه برگزاری و آموزشی مسابقات را افزایش می دهد.
رئیس هیئت داوران بخش حفظ و قرائت سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با بیان اینکه ارتقای سطح کیفی مسابقات موجب جذب و مشارکت جوانان و نوجوانان می شود افزود: نسل آینده باید به شیوه درست با معارف قرآنی آشنا شوند.
وی با بیان اینکه اساتید بر جسته ای از استانهای تهران، خراسان رضوی، خوزستان، اصفهان و گیلان داوری مسابقات را برعهده گرفته اند بیان کرد: فراگیر شدن انس با قرآن هدف ویژه برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم است.
موسیقی دانی که مؤذن برتر کشور شد
حسن یوسف خانی، دارنده رتبه اول رشته اذان سی و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از استان آذربایجان غربی و به قول خودش شهرستان کردنشین بوکان به این مسابقات آمده است، تأکید زیادی بر کردنشین بودن و بوکانی بودن دارد، به گونه ای که در مراسم اختتامیه نیز همین موضوع را تکرار کرد و در زمان مصاحبه بار دیگر بر این موضوع تأکید داشت.
وی موسیقی خوانده، ۲۹ سال سن دارد، مجرد است و حدود ۲۰ سال است که در عرصه فعالیت های قرآنی فعالیت دارد. در ادامه گفتوگوی کوتاهی با این موسیقیدان قرآنی صورت گرفته است که تقدیم نگاه مخاطبان خواهد شد.
لطفاً خودتان را معرفی کنید؟
حسن یوسفخانی هستم از استان آذربایجان شرفی و شهرستان کردنشین بوکان، حدود ۲۹ سال سن دارم و ۲۰ سال است که در عرصه فعالیت های قرآنی فعالیت دارم.
خروجی این ۲۰ سال فعالیت در عرصه قرآن و در مسابقات قرآن چه چیزی بوده است؟
از مقطع دانشآموزی تا به امروز در مسابقات متعددی حضور داشته ام که حاصل آن کسب رتبه های اول، دوم و سوم در مسابقات دانشآموزی بوده است، در مسابقات کشوری هلال احمر نیز رتبه هایی را کسب کرده ام و رتبه های دیگری که هم در قرائت قرآن و هم در رشته اذان بوده است.
برای کسب رتبه در مسابقات سراسری قرآن چه مسیری را طی کردید؟
این ۲۰ سال فعالیت بستر و هموارکننده راه برای کسب این رتبه بوده است، البته حدود هشت سال در کارهای قرآنی وقفه داشتم تا اینکه سال گذشته به صورت آزمایشی به فضای مسابقات بازگشتم و موفق به راهیابی به کشوری نشدم، امسال مجدد در رقابت ها حضور یافتم و خوشبختانه در مرحله استانی رتبه اول را به دست آوردم و موفق به راهیابی به مرحله کشوری شدم و الحمدالله در مرحله کشوری نیز موفق به کسب رتبه برتر شدم.
چه فاکتورها و شاخص هایی در شما وجود شد که منتهی به کسب این رتبه شد؟
پشتکار، تمرین و گوش دادن، سه فاکتوری بوده است که با استفاده از آن موفق به کسب رتبه فعلی شدم و به اعتقاد خودم کار خاص دیگری را انجام ندادم. من از سالیان دور در حال فعالیت در این عرصه هستم، سبک ها را به خوبی می شناسم.
برای رسیدن به این هدف از اساتید برجسته کشور نیز کمک گرفتید؟
استاد احمد ابوالقاسمی در این مسیر بسیار به من کمک کرد و با نکاتی که این استاد در موارد مختلف گوشزد میکردند موفق به کسب این رتبه شدم که جا دارد از همین تریبون نهایت تشکر و قدردانی را از ایشان داشته باشم.
در مورد اذانی که در مسابقات اجرا کردید بگوئید؟ از چه سبک و استادی تقلید کردید؟
من در اذان از سبک تقلیدی استفاده نمیکنم، اذانی که در این دوره از مسابقات اجرا کردم در دستگاه شوشتری بود و اما کلاً در سالیان گذشته به تقلید روی نیاورده ام، هر چند در قرائت قرآن کریم از سبک استاد شحات انور استفاده می کنم اما در اذان از تقلید دوری می کنم.
در زمینه اذان برنامه یا هدف خاصی در نظر دارید؟
کسب رتبه، آخر راه در رشته اذان است، با کسب رتبه در این رشته به نظر می رسد راه دیگری وجود نداشته باشد. بنابر این من نیز با کسب رتبه در این مسابقات، فعالیت مسابقهای من، پایان یافته است، البته شاید در آینده فعالیت هایی برای ارتقاء اذان داشته باشم.
در مورد مسابقات این دوره هم بگوئید؟
رقابت ها در این دوره از سطح بالایی برخوردار بود و شرکت کنندگان رشته اذان واقعاً قوی بودند، شاید اذان من خوب بود اما رقبا نیز قوی بودند به گونه ای که حس اول شدن را در زمان برگزاری مسابقات نداشتم.
اذان کدامیک از رقبا را بیشتر پسندیدید؟
اذان شرکت کننده های استان گلستان و کرمان بسیار خوب بود و مورد توجه من قرار گرفت، برای این دوستان آرزوی توفیق دارم و امیدوارم که بتوانند در سال های آینده کسب رتبه کنند.
در مورد قرائت بگویئد که آیا در این زمینه نیز برنامه خاصی دارید یا خیر؟ با توجه به اینکه استان آذربایجان غربی در سال های گذشته نمایندگان خوبی در مسابقات سراسری داشته است، این هدف را مدنظر قرار دادهاید؟
بله، در استان آذربایجان غربی وحید وکیلی و حامد ولیزاده تاکنون موفق به کسب رتبه کشوری و بین المللی شده اند. امیدوارم روزی توفیق دست دهد و بتوانم این عنوان را کسب کنم و افتخار دیگری را برای استان به دست بیاورم، هرچند فعلاً برنامه خاصی برای تلاوت ندارم.
فعالیت 96 مرکز فرهنگی و قرآنی در امامزادگان استان کرمان
حجت الاسلام محمد قاسمی زاده در گفتگویی با اشاره به ظرفیت هایی که نظام مقدس جمهوری اسلامی در اختیار همه ادارات و نهادها گذاشته شده است گفت: مدنظر قرار دادن اهداف این نظام معنوی در برنامه ها و اقداماتی که توسط ادارات صورت می گیرد یک ضروریت است.
وی افزود: از حیث فعالیتها و نوع خدمات فرهنگی ارائه شده،20 امامزاده استان در سطح ملی شناسایی شده ودر حال پیگیری جهت راه اندازی ایجاد کتابخانه در بقاع متبرکه شاخص هستیم.
قاسمی زاده اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 96 امامزاده استان کرمان دارای مرکز فرهنگی و قرآنی فعال می باشند.که بیشتر برنامه های اجرایی این مراکز در بقاع متبرکه طبق دستورالعمل های سازمان اوقاف مدیریت می شود.
در تکمیل زائر سراها تسریع شود
مدیر کل از عملیا پروژه احداث زائر سراهای امامزاده زیدبن علی(ع) دورود بازدید کرد.
حجت الاسلام خاکباز در این بازدید در جریان ساخت زائر سراها قرار گرفت و بر تسریع در تکیمل آن ها تاکید کرد.
گفتنی است زائر سراهای امامزاده زیدبن علی(ع) شهرستان دورود در جوار این امامزاده واجب التعظیم به متراژ 600 متر مربع و با پیشرفت 60 درصد فیزیکی در حال ساخت است./1325/پ204/ی