عزت نفس و تکریم شخصیت میراث گرانبهای والدین برای فرزندان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمد عباسی نیا، استاد حوزه علمیه قم شب گذشته در آستان حضرت معصومه(س) با اشاره به این که خداوند انسان را عزیز آفریده و او را تکریم کرده است، گفت: راه رسیدن به بزرگی تکریم و عزت نفس است و همانطور که خداوند به وسیله کرامت و عزت نفس انسان را به اوج تعالی رسانده است، بندگان هم باید با تکریم شخصیت، فرزندان خود را در مسیر تعالی و بندگی خدا راهنمایی کنند.
وی افزود: راه های زیادی برای تکریم فرزندان وجود دارد که یکی از این راه ها انتخاب نام شایسته و نیکو برای آنها است و این سنت حسنه نه تنها در قرآن مورد تایید قرار گرفته بلکه خداوند یکی از حقوق فرزندان را بر پدر و مادر انتخاب نام شایسته و نیکو برای آنها قرار داده است.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: واگذاری مسؤولیت در حد توان کودک از دیگر راه های تکریم شخصیت کودک بوده و والدین باید سعی کنند که از کودک خود بیش از حد انتظار نداشته و یا او را از انجام کارهای مختلف منع نکنند؛ چرا که عدم واگذاری مسؤولیت موجب وابستگی و بی ارادگی کودک می شود.
حجت الاسلام عباسی نیا تصریح کرد: باید به فرزندان خود چه کوچک و چه بزرگ سلام کرده و با سلام کردن و استفاده از لفظ آقا و خانم برای آنها به آنها احترام بگذاریم؛ زیرا این احترام گذاشتن موجب عزت نفس و افزایش اعتماد به نفس کودک شده و همانطور که ائمه معصوم(ع) فرموده اند عزت نفس و تکریم شخصیت بهترین میراث والدین برای فرزندان بوده و موفقیت آنها را در عرصه های شغلی علمی و زندگی خانوادگی و زناشویی تضمین می کند.
وی با اشاره به این که دست دادن با فرزندان، دعوت خاص از کودکان برای برنامه های مختلف،بازکردن جا برای کودکان در صف نماز و مسجد، عدم تذکر به کودک در جمع،عدم اجبار کودک به انجام تکالیف دینی، پهن کردن سجاده برای کودک و چشم پوشی از اشتباهات سطحی کودکان از دیگر راه های تکریم شخصیت و عزت نفس کودکان است.
استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر این که اگر والدین بتوانند اعتماد به نفس کودک خود را افزایش دهند به موفقیت کامل او کمک می کنند، یادآور شد: تشویق کردن کودکان، بازی با آنها و همچنین کمک به تقویت حس استقلال طلبی کودکان تنها بخشی از روش هایی استکه والدین به کمک آن می توانند اعتماد به نفس کودک خود را افزایش دهند./968/202/ب3