۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۶
کد خبر: ۴۶۱۱۵۲
آیت الله مهدوی:

عبرت گرفتن از گذشتگان از عوامل رسیدن به عصمت است

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری گفت: توجه انسان به نتیجه رفتار افراد در گذشته سبب می شود کار درست را انتخاب کند و بدین واسطه به عصمت برسد.
آيت الله سيد ابوالحسن مهدوي امام جمعه موقت اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه اخلاق ظهر امروز که در مرکز هلال احمر اصفهان برگزار شد، گفت: در مسأله عبرت گیری رکن اساسی توجه به نتیجه کارها است.

وی در ادامه مبحث راه های رسیدن به عصمت، افزود: یکی از عواملی که برای انسان فایده عصمت می کند، عبرت گیری از رفتار اشتباه و درس گرفتن از کارهای درست گذشتگان و افرادی است که معاصر انسان در حال زندگی کردن هستند، در مسأله عبرت گیری مهم ترین رکن توجه به نتیجه کارها است.

آیت الله مهدوی در تشریح مفهوم کلمه عبرت، اظهار کرد: عبرت از کلمه عبور مشتق شده است و عبور یعنی قضیه ای که در گذشته به وقوع پیوسته است، عبرت گیری از وقایع گذشته یعنی اینکه انسان اتفاقات را مخصوص زمان خودش نداند و متناسب با اتفاقات مشابهی که در زمان خودش به وقوع می پیوندد، درست تصمیم گیری کند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: انسان باید با توجه به مسائل گوناگون در عالم باور کند، اگر اشتباهی مرتکب شود، مجازات می شود و اگر کار ثوابی انجام داد، پاداش داده می شود.

امام جمعه موقت اصفهان با بیان یک مثال اظهار کرد: اگر در جامعه ای معصیت پروردگار زیاد شد، برکات کم می شود و آسمان کمتر می بارد، برخی این صحبت بنده و علمای دیگر را در فضای مجازی به تمسخر می گیرند و می گویند اگر معصیت کردن منجر به کم شدن برکات می شود، چرا در اروپا با این همه معصیتی که انجام می شود، نعمات فراوان است.

نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان پاسخ داد: افرادی که چنین مسأله ای را عنوان می کنند از اطلاعات قرآنی بی بهره هستند، باید متذکر شوم خداوند هر کس را به اندازه درکش مجازات می کند، مثلاً فردی که از قوانین الهی با خبر است و برخلاف دستورات الهی عمل می کند نسبت به فردی که از قوانین الهی خبر ندارد و با اوامر الهی مخالفت می کند، بیشتر مجازات می شود.

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه تشریح کرد: وقتی امام زمان(عج) در روایتی می فرمایند، اگر خمس ندهید دو پنجم مالتان از بین می رود، شامل افرادی می شود که اعتقاد دارند، متأسفانه برخی حتی سخنان امامان معصوم(ع) را نیز به تمسخر می گیرند.

وی شیعه دوازده امامی را با افراد لامذهب اروپایی این گونه مقایسه کرد: شیعه دوازده امامی در فهم همچون مرد بالغ است و اروپاییها همچون کودک سه ساله هستند، آیا اگر انسان بالغ خودش را نجس کند و یک کودک سه ساله هم خودش را نجس کند، شما به یک شکل با آنها برخورد می کنید؟

آیت الله مهدوی با بیان اینکه ارتکاب گناه حالِ انسان مؤمن را بد می کند، افزود: وقتی توجه کنیم که گناهان موجب از بین رفتن نشاط درونی می شوند و از درون به انسان شلاق می زنند و در مقابل اعمال صالح سبب ایجاد نشاط درونی در انسان می شوند، مسلماً کمتر به گناه آلوده می شویم و یک حالت عصمت برایمان ایجاد می شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با توجه به روایتی از امیرمؤمنان(ع) اذعان کرد: امیرمؤمنان(ع) در روایتی زیبا می فرمایند، عبرت گرفتن فایده می دهد برای رسیدن به عصمت، البته باید متذکر شوم فایده دادن این عبرت گیری زمانی استکه دائمی باشد.

امام جمعه موقت اصفهان در ادامه ابراز کرد: انسان باید خودش را به کربلا متصل کند و امیدوار به آینده اعمالش را آن گونه تنظیم کند که به عصمت برسد.

نماینده ولی فقیه در هلال احمر اصفهان با بیان یک داستان خاطرنشان کرد: پدر حاج آقا حیدرعلی صلواتی که نامشان محمد تقی بود اوایل انقلاب فوت کردند، قبل از اینکه فوت شوند 35 روز در بستر بیماری بودند و وقتی متوجه شدند عمرشان رو به اتمام است، به شدت می گریستند.

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه در ادامه داستان افزود: در یکی از روزهای پایانی عمر شیخ محمد تقی صلواتی حال آقا منقلب شد و بسیار گریه کردند و سپس به خواب رفتند، در خواب امام زمان(عج) را ملاقات کردند که به ایشان فرموده بود، شیخ محمد تقی چرا اینقدر گریه می کنی، ایشان در پاسخ عرضه داشته بود در حال رفتن از دنیا هستم و دستم خالی است، امام در پاسخ فرموده بودند آنچه خدمت به ما کرده ای به ما رسیده است، آیا اگر دوستی به دیدار دوستش برود با چشم گریان می رود یا با لب خندان می رود، ایشان پاسخ داده بود، با لب خندان می رود، شیخ محمد تقی به امام عرضه می دارند که شما چه کسی هستید، امام زمان(عج) پاسخ می دهند، حیف استکه تو ارباب وفا را نشناسی، ما یار تو باشیم و تو ما را نشناسی.

وی در پایان گفت: بعد از دیدن این خواب شیخ محمد تقی صلواتی آرام شدند و بعد از چند روز دار فانی را وداع گفتند./201/867/ب1

ارسال نظرات