۰۱ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۳
کد خبر: ۴۷۴۹۱۵
حجت الاسلام نظافت:

برداشتن بار از دوش جامعه تکلیف اساسی انسان است

مدیر مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) گفت: اگر باری از دوش جامعه برداریم و در این زندگی یار یکدیگر باشیم، این یکی از تکالیفی است که بر گردن ما است از همین رو فرموده اند اگر انسان با زحمت نانی به دست آورد، مانند مجاهد فی سبیل الله است.
حجت الاسلام نظافت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمد جواد نظافت شامگاه پنجشنبه در دومین جلسه از سلسله جلسات تفسیر هفتگی نهج البلاغه که با محوریت نامه 31 نهج البلاغه در محل حسینیه آیت الله خامنه ای برگزار شد، به تأکید امیرمؤمنان بر فانی بودنِ دنیا در ابتدای این نامه اشاره کرد و به تبیین عبارات ایشان پرداخت.

مدیر مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) گفت: «لهو» یعنی غافل شدن از اهداف که گاهی از سوی لذات از هدف غافل می شویم، گاهی ثروت ما را از هدف غافل می کند، همانطور که قرآن می فرماید «مراقب باشید ثروت، همسر، فرزندان و لذات دنیوی شما را از هدف تان غافل نکند.» هدف چیست؟ هدف این است که قرب به خدا پیدا کنیم.

وی افزود: خداخواسته انسان را آزمایش کند و او را بر سر دوراهی بهشت و جهنم قرار می دهد تا ببیند انسان چه انتخابی دارد و در قرآن می فرماید برای همین آزمایش انسان را خلق کرده است. خداوند حیوانات را پایین تر از این جایگاه قرار داده و فرشتگان را بالاتر از آن اما به انسان این اختیار را داده تا بالا برود. رسیدن به این هدف فرصت معدودی دارد و بنابراین باید هدف را شناخت و با آن هماهنگ شد.

حجت الاسلام نظافت اظهار کرد: انسان بدون تکلیف نیست. حضرت می فرمایند «انسان بدون تکلیف رها نشده تا به لغو روی آورد.» اگر کسی هدفی داشته باشد و عاشق رسیدن به آن هدف باشد، به لغو پشت می کند و به دنبال رسیدن به هدفش خواهد بود.

معاون سابق حوزه علمیه خراسان خاطرنشان کرد: اگر کسی در شرایطی نماز بخواند که تکلیفش نماز نباشد، نماز او تبدیل به لغو می شود. کدام کار لغو نیست؟ کاری که پشت آن دستور است. عمل صالح آن عملی است که پشتوانه اش دستور الهی و امر و نهی پروردگار است. اگر بخواهیم زندگی مان را با دستورات خدا تنظیم کرده و سر از افراط و تفریط در نیاوریم، امیرمؤمنان(ع) در خطبه 390 راه آن را بیان فرموده اند.

وی افزود: امیرمؤمنان(ع) در خطبه 390 نهج البلاغه می فرماید «مؤمن سه زمان اساسی دارد؛ زمانی برای گفتگو با خدا، زمانی برای رسیدگی به معیشت و زمانی برای خلوت بین خودش و نفسش قرار دهد تا لذت ببرد.» لذتی که امیرمؤمنان(ع) به آن اشاره فرمودند چگونه لذتی است؟ لذت نفسانی حلال است چرا که نمی شود نفس را مطلقا سرکوب کرد بلکه انسان باید از «کار کردن»، «موفق شدن» و این قبیل مسائل لذت ببرد.

حجت الاسلام نظافت در تبیین سفارش امیرمؤمنان(ع) برای گفتگو با خدا گفت: یکی از نیازهای اساسی انسان همین مناجات با خداست که قالب های گوناگونی دارد و شامل نماز، زیارات و ادعیه می شود. انسان به نجوا با خدا احتیاج دارد و کسی که از گفتگوی مستقیم با خدا لذت نمی برد، کمبودی در وجود خود دارد.

مدیر مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) سپس به تبیین تکلیف انسان مبنی بر «رسیدگی به معیشت» پرداخت و افزود: انسان نباید سربار جامعه بماند و اگر رشد یافته و بالغ شده باید به جامعه خدمت ارائه دهد. اگر باری از دوش جامعه برداریم و در این زندگی یار یکدیگر باشیم، این یکی از تکالیفی است که بر گردن ماست. از همین رو فرموده اند اگر انسان با زحمت نانی به دست آورد، مانند مجاهد فی سبیل الله است./202/820/ب1

ارسال نظرات