۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۹
کد خبر: ۴۷۷۶۸۹
قالیباف:

مدیریت بحران ها در کشور با مشکل ساختاری مواجه است

شهردار تهران با بررسی بحران‌های سال‌های اخیر در ایران، گفت: متاسفانه شاهد هستیم که در بیشتر بحران‌ها، نوع مشکل ساختاری در امر مدیریت وجود دارد.
محمد باقر قاليباف،‌شهردار تهران

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری رسا، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران امروز در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در خصوص حادثه پلاسکو و پس از پخش کلیپی در این خصوص، گفت: باید حوادث و بحران‌ها از دو بُعد ساختاری و عوامل انسانی در کشور مورد بررسی قرار داد.

وی افزود: در بخش مشکلات ساختاری متاسفانه در کشور ما خلاهای قانونی، کهنگی قوانین، عدم وجود صحیح افراد در پست‌های مدیریتی، و غیره وجود دارد. در حوادث سال‌های اخیر نیز بسیاری از موارد وجود داشته است که اشکالات ساختاری به شدت نمود داشته است.

شهردار تهران بیان داشت: پیش از حادثه پلاسکو بر اساس وظیه ذاتی شهرداری در خصوص پیش‌بینی حوادث در ساختمان‌ها و مسایل بحرانی در شهر، اقدامات مختلفی صورت گرته شده بود.

 

وی با بیان اینکه ما در مدیریت بحران در فرآیندها و ساختار دچار مشکلات جدی هستیم، اظهار داشت: اگر نگاه تحلیلی به حوادث داشته باشیم می‌بینیم که اشکالات ساختاری در پیشگیری و مدیریت بحران وجود دارد.

قالیباف، آلودگی هوا و خاک را از موارد بحرانی ادامه‌دار در کشور دانست و گفت: باید فکری برای این مشکلات در کشور کنیم. از سال 92 تاکنون سازمان مدیریت بحران دارای اشکالات قانونی است.

شهردار تهران با اشاره به ابعاد حادثه پلاسکو گفت: قبل از حادثه پلاسکو به عنوان شهرداری تهران وظیفه داشتیم که کار پیشگیری انجام دهیم و در مدیریت بحران به دلیل اینکه شهرداری تهران تنها شهری است که مدیریت بحران بر عهده شهردار تهران است، مهمترین سازماندهی‌ها از بعد ساخت مکانی برای امکان مختلف تهران انجام شده است.

وی تنها مرکز فرماندهی کشور به صورت متمرکز را در شهر تهران عنوان کرد و افزود: مقاوم‌سازی پل‌ها برای مقابله با زلزله در حال انجام است؛ امروز در همه محله‌های شهر تهران گروه دوام تشکیل و سازماندهی شده که به طور مرتب مانورهایی برای آنها برگزار شده و آمادگی‌های لازم در برابر هرگونه حوادث احتمالی را دارد.

قالیباف اضافه کرد: بیش از 120 سوله برای مدیریت بحران در نقاط مختلف تهران ساخته شده که از طریق ارتباطات بی‌سیمی خارج از شبکه همراه و رسمی برای آنها امکان‌پذیر است.

وی با بیان اینکه از زمانی که ما شهرداری را تحویل گرفتیم، ایستگاه های آتش نشانی از 74 ایستگاه به بیش از 120 ایستگاه رسید، گفت: در حادثه پلاسکو کمتر از 2.5 دقیقه‌ای که در ترافیکی که وجود داشت، آتش‌نشانان سر صحنه حادثه رسیده‌اند.

وی تصریح کرد: در سال 84 آتش‌نشانی 280 ماشین داشت که امروز نزدیک به 900 خودرو رسیده‌ایم، در 5 سال قبل برای تهران یک نردبان 54 متری نداشتیم؛ اما امروز نردبانهای 33 متری و 54 متری خریداری کرده‌ایم.

شهردار تهران با اشاره به بافتهای فرسوده تهران گفت: مجلس تصویب کرده است سالی 10 درصد در 10 سال آینده از بافتهای فرسوده احیاء شود که ما در چند سال گذشته 34 درصد از بافتهای فرسوده تهران را احیاء کرده‌ایم که این احیاء در سطح کشور کلا 7 درصد است.

قالیباف با اشاره به حضور خود در جلسه 7 اردیبهشت سال 93 شورای شهر گفت: بنده در آن جلسه نیز گفتم قوانین به درستی اجرا نمی‌شود و اشکالاتی وجود دارد و برخی مسئولیتها امروز در هم پیچیده شده است. در بحث سیل در تهران 500 کیلومتر تونل و کانال برای جمع‌آوری آبهای سطحی زده‌ایم و 7 دره تهران حوضچه آرامش تعبیه کرده‌ایم.

شهردار تهران با بیان اینکه مشکلات پلاسکو علاءالدین را شخصا دنبال کرده‌ام، گفت: برخی خطرها بالفعل هستند به طور مثال در ساختمان پلاسکو ما اخطارها را داده بودیم و آموزشهایی را نیز برای پیشگیری انجام داده بودیم اما تنها در کلاسهای آموزشی ما 17 نفر شرکت کرده بودند.

قالیباف تصریح کرد: در 2 سال و نیم گذشته به شدت پیگیر پلمب کردن کردن ساختمان علاء‌الدین بودیم که با مشکلاتی مواجه شدیم به طور مثال وقتی می‌خواستیم برای پلمب به آنجا مراجعه کنیم با شکایت صاحب ساختمان مواجه شدیم که در شکایت اول دادگاه رای به نفع شهرداری داد.

وی ادامه داد: در دادگاه تجدید نظر حکم به نفع صاحب ساختمان داده شد که همچنان هم این کشمشکها ادامه دارد.

شهردار تهران با اشاره به اینکه در حادثه پلاسکو مشکل تجهیزات نداشتیم، گفت: این را قبول دارم که در حادثه پاسکو مشکل تجهیزات نداشتیم؛ اما اگر این اتفاق در 5 ساختمان اتفاق می‌افتاد  قطعا تجهیزات جواب نمی‌داد.

قالیباف درباره اینکه گفته می‌شود باید در حادثه پلاسکو از هلی‌کوپتر استفاده می‌شد، تصریح کرد: امدادرسانی در حادثه پلاسکو امکان بکارگیری هلی‌کوپترها وجود نداشت و در عملکرد میدانی نیز مشخص است که یک بار آتش مهار شده و بار دیگر شعله‌ور شده و نیروهای امدادی نیز تا طبقه دهم به ساختمان نفوذ کرده بودند.

وی ادامه داد: 32 دقیقه قبل از ریزش ساختمان نیز اعلام تخلیه ساختمان شده بود که نشان از تخلیه سریع ساختمان دارد.

شهردار تهران با اشاره به شهادت 16 آتش‌نشان در حادثه پلاسکو تصریح کرد: آتش‌نشانانی که به شهادت رسیده‌اند از پله‌های ساختمان در حال پایین آمدن بودند تا فردی در ساختمان باقی نمانده باشد که به یک باره پله‌های طبقات فرو می‌ریزد./856/202/ص
 

ارسال نظرات