سرقت علمی از درون کمیتگرایی پدیدار میشود
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مهر، حجت الاسلام محمد محمدیان در اختتامیه شانزدهمین دوره جشنواره پایان نامه سال دانشجویی در پژوهشکده فرهنگ و هنر جهاد دانشگاهی گفت: در بیشتر مواقع جلساتی که با اساتید داریم به موضوع بایگانی شدن پایان نامه ها اشاره می کنند و این در حالی است که بیشتر اساتید این دغدغه را دارند که اساتید راهنما پایان نامه ها را نمی خوانند.
وی افزود: استادی که قرار است ۲۰ پایان نامه دانشجویی را راهنمایی کند و تعدادی پایان نامه دانشجویی را نیز در دانشگاه های غیردولتی راهنمایی کند، بستری را فراهم می کند تا برای علم کشور گریست.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها خاطرنشان کرد: کمیتگرایی در آموزش عالی در برابر کیفیتگرایی مصیبتی ایجاد کرده است. اکنون در کشور تعداد مقالات و پژوهش ها مدنظر است و نتایج مورد توجه نیست.
محمدیان اظهار داشت: برخی دانشگاه ها فعالیت های خود را به تولید و چاپ مقالات در ژورنال های بین المللی منحصر کرده اند که این امر تحقیر مجلات داخلی به شمار می رود.
وی عنوان کرد: همچنین برخی دانشگاه ها چاپ مقالات به زبان انگلیسی را بخشی از شروط قوانین خود اعلام کردند که این امر خودباختگی و بی اعتنایی به فرهنگ ملی است و بازار داغ ترجمه را افزایش می دهد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تاکید کرد: بنابراین از دل کمیت گرایی شاهد مسائلی مانند سرقت علمی خواهیم بود.
محمدیان اظهار داشت: اساتیدی که هیچ نقشی در تدوین مقالات ندارند گاهی اسم آنها در مقالات ثبت می شود که این امر اخلاقی نیست و موجب می شود تا شاهد این موضوع باشیم که یک مسئول به طور میانگین روزانه سه مقاله ثبت می کند.
وی خاطرنشان کرد: قوانین وزارت علوم در زمینه مقاله و پایان نامه های دانشجویی نیازمند بازنگری است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با اشاره به مدیران تکنوکرات در مسائل علمی گفت: در برخی از موارد شاهد هستیم مدیرانی که باید بستر استفاده از تولید علم کشور را فراهم کنند با نگاهی تحقیرآمیز به دنبال مسائل علمی در دیگر کشورها هستند.
وی عنوان کرد: این در حالی است که گاهی می بینیم که حتی ترکیب غذای قطارهای مسافربری کشور را هم شرکت های اتریشی برنامه ریزی می کنند. مگر می شود این مدیران بتوانند برای رشد کشور برنامه ریزی کنند.
محمدیان اظهار داشت: از وزارت نفت به شدت گلایه داریم چرا که از جهاد دانشگاهی با این میزان ظرفیت و پتانسیل در پروژه های وزارت نفت استفاده نمی کند.
وی تاکید کرد: بعد از ۳۸ سال کشور با توجه به شعار ما می توانیم رشد کرده است اما اکنون برخی افراد اعلام می کنند که ما نمی توانیم و موضوع واردات مدیر را نیز مطرح می کنند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها گفت: ما خودمان باید کشور را اداره کنیم. نگاه به خارج و اتکا به بیرون برای هیچ کشوری مشکلات را برطرف نمی کند بلکه اعتماد به دانشگاه های داخلی و علم داخلی می تواند مشکلات را رفع کند.
محمدیان با اشاره به لزوم تولید علم نافع گفت: علم نافع علمی است که بالاترین اولویت ها را دارد./1325//102/خ