حوزه علميه تربيت كننده جامعه در مسير هدايت است
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام محمدحسين صابری اراکی چهارشنبه شب در مراسم عزاداري هيأت شهداي درب يلان كه در بيت شماعي با حضور آيت الله نمازي برگزار شد، با اشاره به اينكه سراسر دين اسلام بايدها و نبايدها است، گفت: يكبار قرآن مي فرمايد قل، يكبار مي فرمايد فلاتقل، بگو و نگو، يك بار مي گويد كلوا بخوريد و يكبار ديگر مي فرمايد ولا تأكلوا الربا، ربا نخوريد و با غيبت گوشت برادر مرده خود را نخوريد و مال يتيم را نخوريد، اينها بايدها و نبايدهاي در دين است.
وي افزود: در روايات اميرمومنان(ع) قرآن ناطق اين بايدها و نبايد ها وجود دارد كه مي فرمايد از اين گروه و دسته نباشيد كه حرف قبر و قيامت را ميزنند اما عملي براي قبر و قيامت آماده نكرده اند چرا كه دنيا مال ثروت است اما قيامت عمل ميخواهد.
استاد حوزه علميه قم با اشاره به اينكه آيات و روايات مي گويند پول و ثروت خوشبختي نمي آورد، گفت: تفاوت بين پول با پول زياد است، برخي پول خود را در حسابهاي بانكي پس انداز ميكنند كه قرآن آنها را تشويق و توصيه ميكند كه مال دنيا و ثروت و فرزند و خانواده زينت است.
وي افزود: علامه طباطبايي در ذيل اين آيه و ترجمه و تفسير و اصطلاح زينت مي گويد، زينت آن است كه اگر باشد خوب است و بهتر است و اگر نباشد خللي ايجاد نميشود، قلب خانم ها با طلا كار نمي كند كه اگر طلا نداشته باشد قلب از كار بايستد، اما اگر داشته باشد بهتر است.
حجت الاسلام صابري اراكي، گفت: اميرمومنان(ع) مي فرمايد، مال دنيا، ثروت دنيا، پسر، دختر، داماد، عروس و همسر همه بذر دنيا هستند اما عمل صالح براي زراعت آخرت و براي كسب محصول در آخرت عمل صالح است.
وي با بيان اينكه خداوند به برخي هم فرزندان صالح و هم مال و ثروت دنيا مي دهد، گفت: همه محققين و مفسرين ميگويند اينها مصداق پيامبراكرم(ص) هستند و اين مقامي است كه خداوند به پيامبر و سادات داده است، بنابراين متن اين روايت و آيات قرآن بر اين دلالت دارد كه مال دنيا، پسر و دختر و فرزند و همسر دنيا نيز مي تواند هم دنيا داشته باشد و هم آخرت را داشته باشد.
وي افزود: در متن روايات فقط نمي گويند به دنبال دنيا باشيد، بلكه يك مصلي بقيه الله الاعظم در شهرستان كاشان با همت مردم كاشان و درايت نماينده ولي فقيه در كاشان آيت الله نمازي در حداقل زمان ساخته شده است كه براي تكميل آن نياز به باقيات و صالحات دارد.
رييس مجمع خيرين قرآنی استان مرکزی، ساخت مسجد و مدرسه و دانشگاه و حوزه را از ديگر باقيات و صالحات دانست و عنوان كرد: حوزه هاي علميه است كه تربيت كننده فرزندان ما و جامعه در مسير هدايت هستند.
حجت الاسلام صابري اراكي به آثار كلام يك منبر، واعظ، خطيب، گوينده، خطيب جمعه، روحاني و مبلغ دين و يك استاد مبرز حوزه علميه اشاره كرد و گفت: رهگذري وارد شهري شد و ديد آجان و پاسبان ديده نمي شود و درب مغازه ها نيمه شب باز است و صداي الله اكبر كه طنين انداز شد وارد مسجد شد ديد عده اي نماز شب و نماز صبح را به جماعت خوانند و صبح وارد مغازه هاي خود شدند و ديد دروغ نمي گويند، كم فروشي و گرانفروشي نميكنند و دلها به هم نزديك است، سؤال كرد شيخ جعفر شوشتري اينجا منبر نرفته، گفتند اتفاقا يك ماه رمضان اينجا منبررفت و ديگر درب مغازه ها را قفل نزدند و درب خانه ها باز است و اين آثار يك منبر است.
وي افزود: اگر خواهان كاهش آمار جرم و جنايت و رفتار مودبانه فرزندان به اوليا باشيم، بايد حوزه را تقويت كنيم و تقويت حوزه به معناي خمس دادن مال است نه اينكه منت گذاشتن باشد.
استاد حوزه علميه قم خاطرنشان كرد: پرداخت خمس مال و سهم امام و سادات تقويت طلبه و منبري و يا كرسي تدريس و تحقيقي خواهد شد كه قال رسول الله، قال اميرالمومنين، قال الحسن و قال الحسين بگويد و اين نه اينكه تعريف صنفي باشد، بلكه روزگار خوبي نيست چرا كه وضعيت به گونه اي شده است كه حضرت آيت الله نوري همداني نه اينكه قبل از انقلاب بلكه در سال 95 اعلام كرد مردم پولهاي خود را از بانك خارج كنند كه بانكها اسلامي نيست و دير كرد و جريمه پول حرام است.
حجت الاسلام صابري اراكي بر تقويت دين تأكيد كرد و افزود: امروز به جاي تقويت دين ديشهاي ماهواره اي را روي پشت بام هاي خانه تقويت كرده ايم تا تقويت افزايش آمار طلاق و جرم و جنايت و ربا و اختلاس و خلوت شدن مساجد و تضعيف روحانيت را داشتيم./202/1307/ب1