بیدار بودن در وقت سحر سبب وسعت رزق می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه اخلاق عصر امروز که در مرکز هلال احمر اصفهان برگزار شد، گفت: استغفار در وقت سحر برکت بیشتری دارد.
وی در ادامه مبحث راه های رسیدن به عصمت، افزود: در جلسات گذشته عرض کردیم که یکی از راه های رسیدن به عصمت، استغفار کردن از گناهان گذشته است، البته استغفاری که از روی پشیمانی و اخلاص انجام گیرد.
آیت الله مهدوی با اشاره به آیه هفدهم سوره ذاریات که می فرماید «وَبِالأسْحَارِ هُمْ یَسْتَغْفِرُونَ»، ادامه داد: یکی از ویژگی های انسان متقی، استغفار کردن در وقت سحر است و این وقت سحر اولویت ها و برتری هایی نسبت به اوقات دیگر دارد که عبادت کردن انسان در این وقت، سبب نزول خیرات بسیار زیادی می شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اولویت های وقت سحر نسبت به اوقات دیگر، اظهار کرد: خلوص انسان در وقت سحر در ارتباط گرفتن با خداوند بسیار بیشتر از اوقات دیگر است؛ البته منظور بنده از خلوص در این زمان، این نیست که اگر فردی در طول روز به عبادت مشغول شود ریاکار است بلکه می خواهم بگویم در این زمان اطمینان به خلوص بیشتر است یعنی نیاز نیست انسان برای آلوده نشدن به ریا، از عملش مواظبت کند.
امام جمعه موقت اصفهان با بیان این که وقت سحر، وقت فراغت برای عبادت است، بیان کرد: انسان برای عبادت باید فراغت داشته باشد و بهترین وقتی که انسان فراغت دارد، وقت سحر است.
مسؤول دفتر ولی فقیه در هلال احمر اصفهان توضیح داد: زمان فراغت یعنی زمانی که کسی کاری با انسان نداشته باشد و انسان هم کاری به کسی نداشته باشد؛ در سحر وقت فراغت برای انسان ایجاد می شود و کسی نیست که مزاحم عبادت انسان شود.
استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که انسان فارغ فکرش آزاد است، گفت: انسان اگر فارغ از ارتباط با کسی باشد، فکرش آزاد است و راحت تر به عبادت مشغول می شود؛ مثلاً اگر همین الآن که بنده در حال سخنرانی هستم کسی از شما با فرد دیگری وعده کرده باشد، دائماً دل آشوب است و نمی تواند به سخنان بنده توجهش را مبذول کند.
وی افزود: توصیه خداوند برای بیدار شدن در دل سحر، برای این نیست که انسان از خواب محروم شود بلکه برای متنعم شدن از برکات الهی است.
آیت الله مهدوی با بیان این که وقت سحر از اوقات بهشتی است، خاطرنشان کرد: بنده در زمان نوجوانی یعنی حدود 40 سال پیش خدمت آیت الله مرعشی نجفی رسیدم و ایشان به بنده و دوستانم توصیه هایی داشتند که یکی از توصیه های ایشان این بود که در زمان سحر بیدار باشید ولو در این زمان به عبادت مشغول نشوید.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: بنده تا مدت ها راجع به این سخن آیت الله مرعشی نجفی فکر می کردم ولی متوجه نمی شدم که چرا ایشان گفتند بیداری در سحر ولو به کاری غیر از عبادات لازم است تا این که به روایتی برخورد کردم که امام معصوم(ع) در آن می فرمایند، وقت سحر، وقت تقسیم ارزاق است.
امام جمعه موقت اصفهان گفت: امام زمان(عج) در روایتی می فرمایند، ارزاق شما توسط ما اهل بیت(ع) در زمان سحر تقسیم می شود و اگر کسی در این زمان خواب باشد، از این ارزاق بی بهره می ماند.
وی با بیان این که رحمت خاص خداوند در وقت سحر نازل می شود، تشریح کرد: رزق افرادی که در سحر بیدار هستند مقسوم است و رزق افرادی که در خواب به سر می برند، بسته می شود؛ البته منظور از رزق، فقط رزق های مادی نیست بلکه مهم تر از ارزاق مادی، ارزاق معنوی هستند.
آیت الله مهدوی خاطرنشان کرد: بهره مندی از ارزاق حدود 50 راهکار دارد که بنده این راهکارها را در کتابی جمع آوری کرده ام، یکی از این راهکارها، بیدار بودن در وقت سحر است؛ انسانی که به دنبال وسعت دادن به رزقش است در وقت سحر بیدار باشد و ترجیحاً به عبادت مشغول شود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری توصیه کرد: حداقل نیم ساعت مانده به زمان اذان صبح از خواب بیدار شوید و به عبادت بپردازید؛ البته باید خواب خود را به گونه ای تنظیم کنید که بتوانید این وقت را به عبادت مشغول شوید.
امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) در رابطه با اهمیت بیدار شدن در دل سحر، تبیین کرد: وقتی از امام صادق(ع) سؤال می شود که یا ابن رسول الله منظور آیه هفدهم سوره ذاریات چیست، ایشان فرمودند، یعنی در موقع خواندن نماز وتر و در قنوت این نماز 70 بار ذکر شریف استغفر الله ربی و اتوب الیه را بر زبانتان جاری کنید.
آیت الله مهدوی در پایان با بیان این که استغفار کردن در وقت سحر برکت زیادی دارد، اظهار کرد: استغفار در وقت سحر نسبت به دیگر اوقات شبانه روز از برکت زیادی برخوردار است، شاید اثر این 70 استغفار در دل سحر با 700 استغفار در اوقات دیگر برابر باشد و دلیل این مسأله کیفیت متفاوت زمان سحر نسبت به اوقات دیگر است./867/201/ب2