احمدینژاد؛ پایان پروژه بازسازی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از فارس، پرویز امینی در کانال تلگرامی اش نوشت: از مهمترین نکات در تحلیل تغییر تصمیم احمدینژاد از سکوت به تحرک سیاسی و انتخاباتی (قطع نظر از کیفیت این تحرک)، تغییر تحلیلش از جمعبندی تصمیم حاکمیت درباره او و آینده فعالیتهای سیاسیاش است. استراتژی احمدینژاد بعد از انتخابات ۹۲، بازسازی در حاکمیت و نیز بازسازی در محیط اجتماعی خصوصا نزد جریانی که به حزبالهیها معروفاند، بود.
بنابراین برخی موارد حساسیتزا که مانع بازسازی او خصوصا در حاکمیت میشد را تا حد زیادی تعدیل و یا به نوعی کنار گذاشت. پستونشینی مشایی و خاموشی موج کوروش گرایی، از جمله این موارد است. اما احمدینژاد به تدریج و در کش و قوس مناسبات بعد از ۹۲، کمکم به این جمعبندی رسیده است که تلاشهایش برای بازسازی، قرین موفقیت نبوده است و حتی میتوان گفت شکست خورده است.
احیای موج کوروش گرایی چه در سفر به شیراز در دهه فجر امسال و چه در نامه به ترامپ و نیز به صحنه آمدن مشایی در این حد و اندازه که کنفرانس خبری برای نامزدی بقایی برگزار کند که اولین بار بعد از سال ۹۲ است، نشانههاییاند که احمدینژاد پروژه بازسازی پیشین را رها کرده است و در مسیر دیگری کار را آغاز کرده است و البته ریسک آن را نیز احتمالا پذیرفته است.
دومین مسئله در تغییر تصمیم احمدینژاد، احساس قدرتی است که به لحاظ اجتماعی میکند. البته این احساس قدرت اجتماعی او نه به اندازهای که او تحلیل میکند اما تا حدود قابل توجهی واقعبینانه است.
بستر نارضایتیها از دولت روحانی، فراوان و گسترده است و احمدینژاد بالفعلترین نماد مخالفت با دولت روحانی است که میتواند این پایگاه ناراضی که انباشت اصلی آن نیز در طبقه ضعیف و محروم است را نمایندگی کند. علاوه بر این، توانایی سیاستورزی احمدینژاد میتواند این ظرفیت اعتراض به دولت روحانی را مضاعف و گستردهتر کند.
سومین مسئله که اهمیت آن را نباید دستکم گرفت، بعد فردی و شخصیتی احمدینژاد است. احمدینژاد یک شخصیت پرتحرک به لحاظ اجتماعی و سیاسی است و اساسا با انفعال و انزوا و سکوت میانهای ندارد و تحمل و تداوم شرایط پیشین او را کلافه میکند. در متن سخنان منتشر شده از او در چهارده اسفند این بیقراری و کلافگی دیده میشود و درک این نکته که او تا سال ۱۴۰۰ دستکم باید در همین شرایط انفعال و سکوت به سر ببرد، برای او قابل پذیرش نیست. البته این ویژگی ممکن است در کیفیت ظهور سیاسی او تأثیر منفی بگذارد که به نظر میرسد تا حدی در گذشته نیز گذاشته است.
این پژوهشگر و تحلیلگر سیاسی و نویسنده کتابهای «جامعه شناسی 22 خرداد» و «مهار قدرت در مردم سالاری دینی» که مطلب فوق را در کانال تلگرامیاش منتشر کرده در مطالب آینده برخی اهداف احتمالی احمدینژاد از تغییر در تصمیمش را بیان خواهد کرد./1325//102/خ