صله رحم فرصتی برای زنده کردن فرهنگ اسلام
آیت الله محمدحسین فقیه یزدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با مهم توصیف کردن صله رحم در اسلام عنوان کرد: صله رحم در اسلام از اهمیت بالایی برخوردار است و دیدار با خویشان و اقوام و نزدیکان از موضوعاتی است که مورد تأکید اسلام قرار گرفته است.
وی افزود: ترویج صله رحم و ارتباطات اجتماعی سبب به وجود آمدن فرصت ویژه ای برای تبلیغ دین و زنده کردن فرهنگ اسلام به وجود می آورد و باید از این ظرفیت به بهترین نحو استفاده کرد.
استاد برجسته حوزه علمیه تصریح کرد: صله رحم آنقدر اهمیت دارد که برخی فقها آن را واجب دانسته و بر ترویج آن تأکید فراوان داشته اند که همین موضوع نشان دهنده درجه بالای اهمیت آن است.
آیت الله فقیه یزدی ایجاد محبت و رفاقت در جامعه را از آثار صله رحم دانست و خاطرنشان کرد: صله رحم آثار و برکات فراوانی دارد که یکی از آنها رفاقت بین مردم است و طلاب و روحانیان ما باید با مردم ارتباط برقرار کرده و با رفاقت و محبت با مردم برخورد کنند و حتی این رفاقت باید در صفوف نمازجماعت وجود داشته باشد تا جامعه ای همراه با محبت و مهربانی و حس برادری به وجود بیاید.
وی اضافه کرد: این رفاقت باید با خدا و ولی خدا و پیامبر(ص) نیز ایجاد شود تا در روز قیامت در زمره دوستان اهل بیت و پیامبر(ص) باشیم و طلاب باید تلاش کنند عامل رفاقت و نزدیکی جامعه با دین و اولیاء و انبیا باشند.
استاد برجسته حوزه علمیه ادامه داد: رفاقت دینی و الهی بسیار با اهمیت است و باید این رفاقت ها در مدرسه، حسینیه، مساجد، اجتماعات، خانواده ها به وجود بیاید تا جامعه ای سالم و همراه با رفاقت داشته باشیم و باید تلاش کنیم تا این فرهنگ در جامعه زنده شود.
آیت الله فقیه یزدی تأکید کرد: در ترویج این سنت حسنه باید تلاش شود افرادی که دارای دلخوری و عداوت با یکدیگر هستند و رفت و آمد آنها قطع شده است، آشتی کرده و رفت و آمد آنها دوباره برقرار شود و اصلاح بین افراد به یک رویه معمول در صله رحم تبدیل شود.
وی نقش طلاب در رفع کدورت های خانوادگی را مهم دانست و اظهار کرد: طلاب و روحانیان باید در رفع کدورت ها و مشکلات میان افراد تلاش مضاعفی داشته باشند و با خواهش و تمنا و مهربانی، شرایطی را به وجود بیاورند تا مهر و محبت و عطوفت جای کدورت ها و ناراحتی ها را بگیرد.
استاد برجسته حوزه علمیه در پایان خاطرنشان کرد: وظیفه طلاب در اصلاح رفتارها و ارتباطات جامعه بسیار سنگین است و باید با الگوگیری از روش تبلیغی پیامبر و اهل بیت(ع)، رسالت هدایت جامعه را به خوبی انجام دهند./872/ت302/ی