اثبات امامت و حقانیت شیعه در مناظره های امام جواد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام عباس فرازی نیا، مدیر ارتباطات حوزوی و امور روحانیت استان قدس رضوی شب گذشته در حرم مطهر رضوی با بیان این که خداوند متعال در این ماه ارزشمند همراه با کسانی می شود که مطیع فرمان او باشند گفت: ماه رجب ماه خداوند است و انتظار دارد تا بندگان به صورت ویژه خداوند را بندگی کنند، غرد و غبار غفلت را بزدایند، روزه بگیرند و بر اذکار ماه رجب یا ذکر استغفار مداومت کنند.
ولادت امام جواد دلیل حقی بر اثبات حقانیت تفکر امامت و ولایت بود
وی زیارت رجبیه را از سنت های مستحب و ارزشمند این ماه دانست و تصریح کرد: حضرت رضا(ع) در روایتی بیان می کنند که مولودی با برکت تر از فرزندم متولد نشده است؛ عده ای در جامعه آن زمان تفکر انحرافی به راه انداخته بودند که امام رضا(ع) فرزند ندارد غافل از اینکه اراده پروردگار بر چیز دیگری تعلق یافته و بنا بود ولادت دیرهنگام جواد الائمه معجزه و دلیل حقی بر اثبات حقانیت تفکر امامت و ولایت اثنی عشری باشد.
حجت الاسلام فرازی نیا با بیان این که حضرت جواد(ع) پس از خلقت عبارت اشهد ان لا اله الا الله را بر زبان جاری کردند و این معجزه دومی بود که حضرت به نمایش گذاشتند، خاطرنشان کرد: در سومین روز از خلقت حضرت پس از عطسه عبارت اَلْحَمْدُللّه ِ وَ صَلّی اللّه عَلی مُحَمَّدٍ وَ عَلَی الاَئِمّةِ الرّاشِدین را بر زبان جاری کردند که این معجزه اثبات کننده بر حقانیت امامت و ولایت است.
مدیر ارتباطات حوزوی و امور روحانیت آستان قدس رضوی با اشاره به علاقه وافر حضرت رضا(ع) به امام جواد(ع) و خرسندی ایشان از این مولود مبارک یادآور شد: َدر سفر حج حضرت رضا(ع) امام جواد را همراه کرده و طواف می دهند، پس از آن او را بر دیوار حجر اسماعیل گذاشته که می بینند ایشان برای ظهور حضرت مهدی(عج) دعا می کنند چراکه می بینید مسلمان با غفلت از خداوند به دور کعبه طواف کرده و با مشاهده چنین وضعی برای روز رجعت دعا می کنند.
هجرت امام رضا(ع) برای انجام تکلیف دینی بود نه علاقه به حکومت
وی با بیان این که جواد الائمه(ع) با وجود این که محبوب دل حضرت رضا(ع) هستند، امام رضا جوادالائمه را با خود همراه نکردند گرچه اراده این را داشتند که به ایران آمده و تبلیغ تشیع را کنند، گفت: به واقع هم به جهت تبلیغ تشیع و هم اجبار سیاسی حکومت مامون اقتضای این را داشت که خانوادگی سفر کنند اما به جهت بصیرت کم مردم آن زمان، همسر و خانواده شان را همراه نکردند تا اثبات کنند که من برای تکلیف دینی نه حکومت آمده ام و این سفر، سفر آخر عمر من است.
معجزات اثبات کننده حقانیت ولایت امام جواد(ع)
حجت الاسلام فرازی نیا با بیان این که جامعه ظرفیت پذیرش امام جواد(ع) را از همان دوران نوجوانیشان ندارد و دشمنان ناآگاه و جاهل نمی توانند بپذیرند شیعه به این امام نوجوان اقتدا می کند، تصریح کرد: به همین جهت نیاز بود تا امام جواد(ع) برای عوام و خواص معجزاتی نشان دهند تا بفهمند که ایشان ولی خداست که به زبان درآمدن عصا یکی از این معجزات بود.
مدیر ارتباطات حوزوی و امور روحانیت آستان قدس رضوی با بیان این که در جلسات مناظرات علمی حضرت جواد(ع) آنگونه درخششی نشان می دهند که دوست و دشمن از بیان شیوا و صریح ایشان متحیر می شوند، بیان کرد: در زمان مباحثه دشمنان در محضر حجت خدا شرمنده و مایوس می شوند و مناظره های ایشان دلیلی بر اثبات حقانیت شیعه شمرده می شود.
وی با بیان این که اهل بیت عصمت و طهارت ترجمان قرآن و قرآن نیز ترجمان اهل بیت هستند، تصریح کرد: امام جواد(ع) در طول دوران کوتاه امامت خود فعالیت های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بسیاری را انجام می دهند که هر یک از آنها می تواند امروز برای ما درسی ارزشمند، پندی معتبر و الگویی نمونه باشد.
تربیت بالغ بر 254 نفر از شیعیان ناب در سراسر جهان به دست امام جواد(ع)
حجت الاسلام فرازی نیا با بیان این که امام جواد در طول دوران امامت قریب به 254 نفر از شیعیان ناب را در سراسر جهان از جمله مدینه و بغداد شناسایی و تربیت کردند، گفت: اینان بعدها شاگردان آبرومند و فاضل ارجمندی در رکاب امام شدند.
مدیر ارتباطات حوزوی و امور روحانیت آستان قدس رضوی با بیان این که امام جواد شبکه وکالت و نمایندگی در سراسر عالم اسلام آن زمان را به صورت جد پیگیری کردند، تصریح کرد: این شبکه وکالت علاوه بر پیام رسانی برای شیعیان، مردمی را تربیت می کند که علاوه بر پذیرفتن امام نوجوان، آماده این باشند روزی حتی امام زمان خود را نبینند.
وی در نهایت با اشاره به فرمایشات حکمیانه امام معصوم به عنوان میراث گرانبهای باقی مانده از ایشان به روایتی اشاره و خاطر نشان کرد: بر اساس بیان جواد الائمه انسان های مومن بدانند که در زندگیشان به توفیق بندگی، سلامت روح و توفیق شغل آبرومند دینی محتاج و نیازمند هستند که باید در جهت کسب و دستیابی به آن تلاش کنند./864/202/ب2