رسیدگی به فقرا و مستمندان ویژگی برجسته امام حسن
حجت الاسلام سید جواد حسینی اراکی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با تبریک ولادت امام حسن(ع) عنوان کرد: امام حسن مجتبی(ع) همان روشی را در مسائل اجتماعی و سیاسی در پیش گرفتند که سیدالشهداء(ع) در پیش گرفته بود و این موضوع باید در جامعه به خوبی تبیین شود.
وی افزود: همانطور که در روایات وجود دارد «حسن(ع) و حسین(ع) هر دو امام هستند چه قیام کنند و چه قیام نکنند» باید تحلیل صحیحی از روش برخورد امامان با شرایط سیاسی و اجتماعی زمان خود داشته باشیم.
استاد حوزه علمیه تصریح کرد: آن امام بزرگوار روش و دین جد بزرگوارشان (ص) را نگهداری کردند تا به دست امام حسین(ع) برسد و در عاشورا نیز اسلام به دست آن حضرت بیمه شد و تا قیامت این مکتب زنده و بالنده به راه خود ادامه می دهد.
حجت الاسلام حسینی اراکی جود و بخشش را از ویژگی های برجسته امام حسن(ع) دانست و خاطرنشان کرد: سخاوت و بخشش آن حضرت در آن زمان زبانزد بود و آن حضرت سه بار کل دارایی خود را با فقرا نصف کردند و در مدینه مهمانخانه ای برای رسیدگی به فقرا و محرومان برپا کردند.
وی اضافه کرد: مهمانسرای آن حضرت محلی بود که کار پذیرایی از افراد غریب، فقیر و مستمند را با محبت انجام می داد و با این روش امام حسن(ع) اسلام، شیعه و مسلمانان را نگهداری می کرد.
این کارشناس دینی تأکید کرد: نقلی که وجود دارد که مرد شامی با دیدن امام حسن(ع) ناسزا و فحش نثار آن حضرت کرد و برخورد کریمانه امام حسن مجتبی(ع) که موجب شد وی منقلب شود و از محبان اهل بیت(ع) گردد؛ نشان دهنده اوج کرامت و بخشندگی آن حضرت است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در ماه رمضان می توان با تأسی از روش اهل بیت(ع) به دستگیری از فقرا و مستمندان پرداخت و سرکشی به نیازمندان را در برنامه های خود قرار داد و با برنامه ریزی از برکات این ماه بهره برد./872/ت۳۰۲/ی