دوری از فرهنگ قرآنی زمینه ساز گسترش آسیب های اجتماعی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، علی پاشایی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی قرآنی خانواده کشور شب گذشته در نخستین نشست کميته فرهنگی و خانواده با محوريت قرآن کريم با بیان اینکه در حال حاضر هشت هزار موسسه در کشور فعالیت قرآنی دارند، گفت: فضاهای قرآنی در کشور مهیا شده و امکانات لازم در نظر گرفته شد و در شهرستان آمل برای موثر شدن حوزه قرآنی باید تمامی دستگاه ها روی کار بیایند.
وی با بیان اینکه در این شهرستان ۱۱۰ مسجد و پایگاه های بسیج تحت پوشش حرکت قرآن فعالیت دارند، افزود: طرح قرآن در خانواده از میان شش اثر آموزشی برترین اثر آموزشی شناخته شد.
پاشایی با اشاره به اینکه در اجرای طرح قرآن در خانواده از کلیه متخصصان کشور استفاده شد، گفت: این نهاد به آموزش صحیفه سجادیه، نهج البلاغه و قران خانواده ها می پردازد و در سالجاری به دنبال اجرا و انعکاس این امر و در کنار آن در اختیار قرار دادن احزاب قرآن به طور رایگان به افراد هستیم
وی ادامه داد: انسجام این حرکت با همکاری ارشاد، اوقاف و سازمان تبلیغات و پشتوانه طرح انجام می شود و اجرای این طرح مقدمه ای برای رسیدن به تک جلدی آموزشی است و برای فرسایشی نشدن آموزش این طرح در یک جلد قرآن آموزشی و شش دفترچه سووال در دستور کار قرار می گیرد.
پاشایی با اشاره به اینکه موسسات باید تجهیز به امکانات غیرحضوری شوند تا خانواده ها بتوانند راحتتر آموزش دیده و فضایی برای خانوادهها در حوزه اجتماعی فراهم شود، افزود: نتیجه دور شدن خانوادهها از فضای قرآنی شرایط امروز در برخی از جوامع می شود.
وی با بیان اینکه کلید تدبر و عمل به قرآن، با فهمیدن معنای کلمات در خانوادهها پیاده شود، خاطر نشان کرد: ضرورت دارد رصد نخبگان فرهنگی و قرآنی از اهداف مووسسات باشد تا با توجه به اینکه در سطح محلات، روشنگران محلات نداریم.
پاشایی ادامه داد: فضای عمل به قرآن را فراهم کنیم و در نظام اسلامی باید مبانی قرآنی اجرایی شود زیرا امروز تحریف عملی قرآن در جامعه رواج پیدا کرده است.
وی با قدردانی از همت والای فرماندار ویژه آمل در تشکیل این کارگروه که برای نخستین بار صورت می گیرد درخواست کرد تا برای گسترش فرهنگ قرآنی در شهر و روستا، شهرداران، بخشداران، دهیاران و شوراهای اسلامی پای کار بیایند و این حرکت را تقویت و حمایت کنند.
سید جعفر رسولی، فرماندار ویژه آمل با بیان اینکه برای ترویج فرهنگ اسلامی همه دستگاه ها دخیل هستند، گفت: تمام دستگاه ها درجهت حرکت براساس مطالبات مقام معظم رهبری برای مقابله با شبیخون فرهنگی با برنامه گام بردارند.
وی با بیان اینکه ترویج قرآن درمنازل برکت می آورد، افزود: در امر ترویج فرهنگ قرآنی در بعداز انقلاب غفلت کردیم و همه سعی و تلاش مدیران برای کارهای عمرانی بود و کمتر به قرآن و ترویج فرهنگ دینی در میان جوانان پرداخته شد.
فرماندار ویژه آمل اظهارداشت: نباید در جلسات به دنبال ارائه گزارش های عمرانی و اجرایی باشیم و ضرورت دارد عملکرد فرهنگی خود را بیان کنیم که گسترش فرهنگ قرآنی می تواند در عفاف و حجاب، کاهش طلاق و دیگر امور اثرگذار باشد.
رسولی اشاره کرد: شهدا برای دين ما رفتند و شهيد شدند که با نثار خونشان اين تکليف را برای ما سنگين تر کردند و بر گردن ما حق دارند که بايد با تشکيل چنين کميته هايی از طلاق، مشکلات خانوادگی، اعتياد و دیگر امور که در ميان خانواده ها رسوخ پيدا کرده جلوگیری کنیم.
وی افزود: دستگاه های فرهنگی، سازمان تبليغات، ارشاد، اوقاف، آموزش و پرورش و ساير دستگاه ها و نهادهای مربوطه برنامه ای برای شهر داشته باشند و نیاز است برای هيأت های مذهبی بستر را آماده کنيم و روحانیان ومداحان در ماه محرم وماه رمضان از فرصت موجود به بهترین نحو ممکن و در راستای ترويج قرآن و اخلاق در خانواده استفاده کنند.
رسولی گفت: اگر بحث قرآنی در خانواده ها پياده شود و به سفارشات و دستورات خداوند متعال که در قرآن آمده عمل شود سبب رضايت خداوند منان و خشنودی پيامبران و امامان معصوم و تحکيم بنيان خانواده می شود.
فرماندار ویژه آمل اظهار داشت: با تشکيل هيأت های مذهبی در مساجد و با کمک بخشداران، شوراهای اسلامی، دهياران، هيأت امنا مساجد، پايگاه های مقاومت، هيأت های مذهبی، فرهنگی، قرآنی، روحانيان و مداحان بايد شهر و روستا را به سمت ترویج فرهنگ قرآنی هدایت کنیم.
امیر امیرنیا، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان آمل نیز در این جلسه از وجود 115 کانون فرهنگی مساجد در شهرستان آمل خبرداد و گفت: تمام کانونهای مساجد مشغول فعالیت هستند و در تمام مساجد طرح تلاوت نور برگزار می شود./1314/پ۲۰۲/ب۱