۰۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۴
کد خبر: ۵۲۱۷۶۸
كارشناس مركز تخصصي اقامه نماز كشور:

اهميت ندادن به نماز زندگي را سخت و دشوار مي كند

كارشناس مركز تخصصي اقامه نماز كشور گفت: اگر امروز مشكلات افزايش يافته و زندگي سخت و دشوارتر از گذشته شده است به دليل اين است كه به نماز اهميت داده نمي شود و براي اينكه آن را توجيه كنند مشكلات اجتماعي را به اقتصاد و دولت ربط مي‌دهند.
حجت الاسلام محمد شيخ فروتن

به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، حجت الاسلام  محمد شيخ فروتن، كارشناس مركز تخصصي اقامه نماز كشور بعد از ظهر امروز در اجلاس يكروزه نماز در سالن آمفي تئاتر دانشگاه علوم پزشكي كاشان به راهكارهاي كسب آسايش وآرامش اشاره كرد و گفت: پول و سرمايه و امكانات و مسكن را كه بسياري از افراد دارند همه اينها هم آرامش است، اما برخي از ما آسايش را با آرامش اشتباه گرفته ايم.

وي افزود: درس و علم در جامعه موفقيت مي آورد، اما موفقيت اجتماعي تنها به درس و علم نيست، چرا كه خيلي از افراد درس خوانده اند، اما آسايش و آرامش ندارند، از اين رو 124 هزار پيامبر قبل از امت هاي خود آمدند تا امت هاي آنها نگويند چون شما نبوديد ما گمراه شديم، بنابراين هركدام از امت هايي كه در روي زمين به قدرت رسيدند براي اين بود كه ابتدا نماز را برپا كردند.

 حجت الاسلام  فروتن، يادآورشد: همه پيامبران مأمور به انجام نماز هستند و همه اديان نيز نماز داشتند و دارند اما شكل نمازهاي اديان مختلف با يكديگر متفاوت است و اگر براي پيامبراكرم(ص) نماز نافله شب واجب است براي اين است كه  با نماز شب قدرت بگيرد تا قدرت انجام كارهاي بزرگ را داشته باشد و چنانچه خاكستر بر سر حضرت ريختند بتواند تحمل كند و براي همين است كه در جنگ پيامبر ندا می دهد اسيران و دشمن را ببخشید.

وي با اشاره به اينكه اگر مي خواهيد در دنيا مقاوم باشيد بايد با 5 وعده نماز خودسازي كنيد، گفت: نماز مانند جوي آب روان مقابل خانه است كه اگر روزي 5 بار خود را در آن شستشو داديد هميشه پاك و طاهر خواهيد بود، از اين رو قلب انسان مومن با نماز بايد از گناه پاك شود.

كارشناس مركز تخصصي اقامه نماز كشور، گفت: به هر ميزان كه اتصال ما با خدا قوي تر و بيشتر باشد قدرت ما هم روي زمين بيشتر خواهد بود، مانند درختي كه هرچه شاخه و برگ بيشتري داشته باشد قدرت ريشه آن در زمين بيشتراست.

وي يادآور شد: حضرت فاطمه زهرا(س) مي فرمايد، هركس خالص‌ترين عبادت را براي خدا داشته باشد خداوند نيز بهترين مصلحت هاي خود را براي او در نظر خواهد گرفت.

حجت الاسلام  فروتن، نماز نخواندن را سبب سختي زندگي دانست و خاطرنشان كرد: اگر امروز مشكلات افزايش يافته و زندگي سخت و دشوارتر از گذشته شده است به دليل اين است كه به نماز اهميت داده نمي شود و براي اينكه آن را توجيه كنند، مشكلات اجتماعي را به اقتصاد و دولت ربط مي‌دهند.

به گفته وي، اسلام نماز را به گونه اي براي ما تعريف كرده است كه انسان در هر حالتي كه باشد مي تواند نماز را اقامه كند، بنابراين نماز براي بيمار در هيچ حالتي حتي در حالت غرق شدن نمي تواند ترك شود، مگر اينكه در حالت كما باشد.

نماز واجب بي اگر است

وي از نماز به عنوان واجب بي اگر نام برد و افزود: در انجام فريضه هاي واجب روزه و خمس و زكات اگر داريم، اما در تنها فريضه واجبي كه اگر نداريم نماز است.

حجت الاسلام  فروتن، آرامش روحي و رواني، خوشبختي، صبر و عزت و تمركز را از جمله دستاوردهاي نماز برد و اظهار داشت: همان گونه كه نياز با آرزو متفاوت است، بايد مراقب بود آرامش را با آسايش قاطي نكنيم.    

وي افزود: در اولويت بندي هاي زندگي به خيلي از مسائلي كه نبايد اهميت بدهيم آن را در اولويت قرار مي داهيم، اما به مسأله مهم نماز كه مي رسيم آن را جزء مسائل كم اهميت قرار مي دهيم و به راحتي آن را كنار مي گذاريم.

به گفته وي، اگر نسبت به فريضه مهم نماز كم اهميت هستيم به اين دليل است كه در شناخت نماز مشكل داريم و معرفت لازم را به نماز نداريم و چون معرفت به نماز نداريم نسبت به آن بي اهميت هستيم.

كارشناس مركز تخصصي اقامه نماز كشور، ادامه داد: براي ايجاد نماز بايد احساس به نماز و حس به نماز وجود داشته باشد و اگر جامعه امروز نسبت به نماز حس منفي دارد به دليل عدم نياز مردم به نماز است، بنابراين نماز يك رفتار در حالات مختلف بدن است و مردم را نمي توانيم به زور وارد بحث نماز كنيم و بايد نياز مردم به نماز را درجامعه تقويت كرد.

به گفته وي، براي به وجود آمدن احساس به نماز بايد در عقبه اين احساس شناخت از نماز وجود داشته باشد، بنابراين اگر شناخت به نماز و اهل بيت(ع) داشته باشيم عاشق نماز و اهل بيت(ع) خواهيم شد؛ از اين رو به زيارت اهل بيت(ع) همراه با معرفت سفارش شده است و اگر مي بينيد در نماز خواندن مشكل داريم به دليل عدم شناخت ما از نماز است.

حجت الاسلام فروتن، تأكيد كرد: علومي كه ما مي خوانيم بايد به خود شناسي برسد، اما اگر به خودشناسي نرسيد بايد ديد كجاي كار مشكل دارد، بنابراين كسي كه نماز مي خواند نمي تواند گناه كند./1307/پ۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات