نقش تشیع در گسترش تمدن ایرانی اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مهر، جلسه ۲۱۸ کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست علی اکبر ولایتی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه علی اکبر ولایتی با اشاره به برگزاری نخستین همایش بینالمللی نقش صفویه در تقویت مکتب اهل بیت (ع) و احیاء هویت ایرانی گفت: این همایش هر دو سال یکبار انشاالله برگزار می شود و در فراخوانهای بعدی در این همایش حتماً محورهای همایش هم درج خواهد شد.
وی افزود: برگزاری همایشهایی از این دست میتواند برای برگزاری سایر همایشها تجربهای مفید قلمداد شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: باید نقش تشیع و مکتب اهل بیت (ع) در گسترش فرهنگ و تمدن ایران اسلامی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
ولایتی گفت: ابعاد کار صفویه در حوزههای مختلف بسیار بزرگ است و از هر طرف به آن پرداخته شود کار فراوان است.
وی افزود: بعد از حمله مغول اصلاً کشور ایران از بین رفته بود و صفویان کشور را با تمام خصوصیات و ابعاد آن احیاء کرد. در دوره صفویه فناوریهای پیشرفته آن زمان، در کشورمان ایجاد شد و در زمینههای مختلفی مانند معماری، تجهیزات نظامی و… نماد پیدا کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در دوران قاجاریه و با توجه به وابستگیها و بی کفایتیهای این سلسله، بسیاری از آثار باستان دوره صفویه تخریب شد و اگر تلاشهای دلسوزانه علمایی مانند آقانجفی نبود، عالی قاپو و میدان نقش جهان هم از بین رفته بودند.
وی افزود: تربیت چند نسل از دانشمندان بزرگ در این دوره نشان دهنده اهتمام صفویه به علم و دانش است.
ولایتی تصریح کرد: توجه توأمان صفویه به شاهنامهخواهانی و تعزیه، نشان دهنده نگاه جامع این سلسله به هنرهای ایرانی و اسلامی است.
بنابراین گزارش، پس از سخنان دکتر ولایتی، اعضای کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران نیز به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند، که اهم آن به شرح ذیل است: توجه بیشتر به میراث نسخ خطی باقیمانده از دوران صفویه، بررسی ابعاد مغفول مانده دوره صفویه مانند اخلاق حرفهای در این دوره، برنامهریزی برای توزیع مناسب آثار فرهنگی تولید شده و نقش صفویه در شکلگیری اندیشه سیاسی شیعه./۱۳۲۵//۱۰۲/خ