۲۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۳
کد خبر: ۵۲۴۶۴۸
از ۲۲ تا ۲۴ شهریورماه؛

دومین همایش ملی «از غدیر تا اربعین» در مشهد برگزار می شود

دومین همایش ملی «از غدیر تا اربعین» با موضوع مقصدشناسی جریان اربعین از ۲۲ تا ۲۴ شهریورماه سال جاری در سالن اجتماعات بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی برگزار می‌شود.
غدیر تا اربعین

به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، دومین همایش ملی «از غدیر تا اربعین» با موضوع مقصدشناسی جریان اربعین به همت موسسه مطالعات راهبردی اصحاب الحسین(ع) و بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، از 22 تا 24 شهریورماه سال جاری از ساعت 8:30 تا 17 در سالن اجتماعات این بنیاد برگزار می‌شود.

در این همایش که به مدت 2 روز تدارک دیده شده، برنامه هایی تحت عنوان «آوای اربعینی»، «ترسیم خطوط همایش» و سخنرانی و پنل‌های علمی با موضوعات «مقصدشناسی اربعینی در حوزه تربیت و صفات»، «مقصدشناسی اربعینی در حوزه فرهنگ و اجتماع»، «مقصدشناسی اربعینی در حوزه بین الملل و بین الادیان» و «مقصدشناسی اربعینی در حوزه آینده و تمدن» برنامه ریزی شده است.

حجت الاسلام مهدی شریعتی‌تبار مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، حجت الاسلام واسطی؛ معاون پژوهشی موسسه مطالعات راهبردی نور، حجت‌الاسلام احمدی فر؛ عضو هیأت علمی المصطفی (بهداشت روانی در پرتو اربعین)، دکتر نخاولی؛ عضو موسسه مطالعات راهبردی نور، جلال غفاری؛ رییس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه امام حسین (ع) از جمله سخنرانان این همایش در روز نخست هستند.

همچنین حجت الاسلام مهدوی مهر رییس جامعه المصطفی مشهد، نادر طالب زاده؛ کارشناس رسانه و بین الملل، حجت الاسلام شیخ جعفر مرادی؛ عضو هیأت علمی دفتر تبلیغات اسلامی مشهد، محمد رضا اسلاملو کارشناس رسانه و بین الملل، محمد هادی همایون رییس دانشکده معارف اسلامی و ارتباطات دانشگاه امام صادق (ع)، حجت الاسلام پیروزمند؛ قائم مقام فرهنگستان علوم اسلامی قم و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در روز دوم این همایش به ایراد سخن می‌پردازند.

حجت الاسلام شریعتی تبار مدیر بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی در همین رابطه طی گفتگویی با «ستاد خبری همایش غدیر تا اربعین»، گفت: یکی از نیازها و مسائل فرهنگی روز که البته از جهتی ریشه ای برای ماست، همین موضوعاتی مثل قضیه اربعین و زیارت اربعین امام حسین (ع) است.

وی افزود: اربعین و زیارت این روز از مسائل بسیار مهم فرهنگی اسلامی دینی ماست و در کلام امام عسگری(ع) به عنوان یکی از نشانه های پنج گانه اهل ایمان یاد شده است. قضیه اربعین هم مانند عاشورا و زیارت عاشورا یک جریان مستمر و پویاست که اختصاص به اربعین اول و اربعین همان سال شهادت شهدای کربلا ندارد.

مدیر بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی با بیان این که پس از سقوط صدام و در پرتو تعالیم اسلامی و قرآنی و با الهام گرفتن از تعالیم ناب انقلاب اسلامی ایران زمینه سازی مناسبی برای پیاده روی بزرگ اربعین به وجود آمده است، خاطرنشان کرد: میلیون ها انسان عاشق، عارف و دلداده فرهنگ عاشورایی و حسینی از ایران، عراق و سایر کشورهای اسلامی و شیعی منطقه بلکه از کشورهای بلوک غرب که آنجا هم مسلمان و شیعه هستند، در حرکت راهپیمایی عظیم اربعین شرکت می کنند.

حجت الاسلام شریعتی تبار درباره برکات فرهنگی اربعین گفت: این حرکت خودجوش در عشق امام حسین(ع) و معرفت حسینی ریشه دارد و هرچه با شکوه تر، مؤثر تر و بی نقص تر برگزار شود، بهتر است. از همین رو بنیاد پژوهش های آستان قدس رضوی این آمادگی را در این زمینه دارد که مطالعات و پژوهش های بیشتری پیرامون مسأله «اربعین» داشته باشد و آثاری را با این موضوع عرضه کند.

وی در پایان با اشاره به این که باید زیارت اربعین و حرکت اربعین به عنوان یک ارزش دینی در احیای ارزش های اسلام ناب محمدی مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: زیارت را به عنوان یک امر عبادی و یک امر ارزشی که ثواب الهی را به دنبال دارد انجام می دهیم و واقعا زبان و فکر بشر از بیان آن همه فضیلتی که برای زیارت امام حسین(ع) ذکر شده، عاجز است./820/د۱۰۳/ب۱

ارسال نظرات