۰۶ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۵
کد خبر: ۵۳۵۲۹۴
آیت الله مهدوی:

مشورت کردن با انسان های باتقوا یکی از راه های غفلت زدایی است

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که مشورت کردن یکی از عوامل بسیار مهم در زایل کردن غفلت است، گفت: همیشه و در هر زمان در اطراف انسان افرادی با تجربه تر وجود دارند که می توانند در مواضع زندگی به انسان مشورت دهند، این افراد اولی الابصار هستند و می توانند عاملی برای بیدار شدن انسان باشند.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه اخلاق عصر امروز که در مرکز هلال احمر اصفهان برگزار شد با اشاره به آیه ای از قرآن و روایتی از امام معصوم(ع) گفت: انسان بی تقوا نمی تواند مشاور خوبی برای رسیدن به اهداف باشد.

وی در ادامه مبحث اثرات منفی غفلت و راهکارهای غفلت زدایی افزود: غفلت یک مسأله مرکب است، چون انسان هم خودش غافل است و هم از غفلت خودش غافل است؛ ما باید تلاش کنیم که از راهکارهایی که برای درمان غفلت از سوی اهل بیت(ع) بیان شده است استفاده کنیم.

آیت الله مهدوی خاطرنشان کرد: امیر مؤمنان(ع) در روایتی می فرمایند، یکی از راهکارهای درمان غفلت، بیداری است؛ عبارت یَقضِ به معنای بیداری در روایت امام علی(ع) مواضع و جوانب زیادی را شامل می شود؛ ممکن است انسان بیدار باشد ولی هوشیاری اش کاهش یافته باشد به همین سبب شاید دستی به چشمانش بکشد یا برای هوشیار شدن آبی به صورتش بزند، انسانی که غافل می شود به واسطه کارهای بسیار زیادی می تواند از خودش غفلت زدایی کند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که مشورت کردن یکی از عوامل بسیار مهم در زایل کردن غفلت است، اذعان کرد: همیشه و در هر زمان در اطراف انسان افرادی با تجربه تر وجود دارند که می توانند در مواضع زندگی به انسان مشورت دهند؛ این افراد اولی الابصار هستند و می توانند عاملی برای بیدار شدن انسان باشند.

امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: برخی از انسان ها به دلیل این که به دیگران مشورت می دهند، خودشان را از مشورت گرفتن، بی نیاز می دانند؛ این تکبر است و فهم انسان را مختوم می کند.

استاد اخلاق حوزه علمیه تبیین کرد: انسان متکبر همچون زمین مرتفع است و انسان متواضع همچون زمین کم ارتفاع است، زمانی که باران بر این دو زمین می بارد، زمین مرتفع قبل از زمین کم ارتفاع آب را دریافت می کند ولی نمی تواند آب را روی خودش نگه دارد، ولی زمین کم ارتفاع دیرتر آب را دریافت می کند ولی آب روی آن باقی می ماند؛ در مشورت گرفتن از دیگران باید متواضع باشیم چرا که این با مشورت کردن منفعتی متوجه خودِ ما می شود.

وی با بیان این که راه های کسب مشورت زیاد است، ابراز کرد: مطالعه کردن، حضور در جلسات معنوی نوعی مشورت گرفتن است و می تواند راه انسان را برای رسیدن به هدف هموار کند.

آیت الله مهدوی اضافه کرد: از امیر مؤمنان(ع) در روایتی می فرمایند، در هر زمان حتی زمان هایی که رسولان الهی روی زمین نبوده اند، خداوند انسان های با تقوایی را روی زمین داشته است که از طریق الهام مسائلی را به آن ها می فهمانده است و عقل و چشمشان را نورانی می کرده است؛ این افراد در هر زمان مسائل مردم را حل و فصل می کرده اند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری اذعان کرد: انسان باید افرادی را که اهلیت دارند برای مشورت گرفتن انتخاب کند، خیلی افراد تخصص بالایی در امور مشاوره ای دارند ولی تقوا ندارند، این نشان می دهد فهم بالایی ندارند و نمی توانند مشاور خوبی باشند؛ امام معصوم(ع) در روایتی می فرمایند، با کسی که در جماعت مسلمین شرکت نمی کند، مشورت نکنید.

امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به آیه بیست و نهم سوره انفال که می فرماید«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِن تَتَّقُوا اللَّهَ يَجْعَل لَّكُمْ فُرْقَانًا وَيُكَفِّرْ عَنكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ» اظهار کرد: خداوند به واسطه مراعات تقوا وسیله تمییز دادن حق از باطل را در اختیار انسان متقی قرار می دهد؛ انسان متقی با نور خداوند مسائل را بررسی می کند و کمتر از دیگران دچار اشتباه می شود؛ افرادی که به ظواهر شرعی تقیدی ندارند حتی اگر مدرک تحصیلی بالایی داشته باشند، نمی توانند هادی خوبی در امر مشاوره باشند.

استاد اخلاق حوزه علمیه خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) فرزندی داشتند که قصد داشت با شخصی که در میان مردم به شرابخواری معروف بود، وارد معامله شود، امام صادق(ع) به او گفتند مگر نمی دانی مردم این شخص را شرابخوار معرفی کرده اند، پسر امام که اهلیت نداشت، گفت نمی توان به حرف مردم اعتماد کرد و اتفاقاً با آن شخص شرابخوار وارد مضاربه شد و بعد از مدتی متوجه شد که آن شرابخوار مالش را سرقت کرده و ناپدید شده است، نزد امام صادق(ع) آمد و ناراحت بود، امام فرمودند، باید توصیه ام را گوش می کردی.

وی ادامه داد: امام صادق(ع) با همین فرزندشان به حج تمتع نائل شده بودند و در حال طواف بودند که متوجه شدند فرزندشان در حال نفرین کردن آن شخصی است که مالش را سرقت کرده بود، امام صادق(ع) خطاب به فرزندشان فرمودند، خداوند نفرین های تو را در حق آن شخص به استجابت نمی رساند، چرا که باید حواست را جمع می کردی و به آن شخص اعتماد نمی کردی./867/پ۲۰۱/ب۲

ارسال نظرات