۲۹ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۵
کد خبر: ۵۳۹۰۸۱
آیت الله مهدوی خطاب به فعالان فرهنگی؛

فعالیت های فرهنگی به هیچ عنوان نباید تعطیل شود

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری گفت: مسائل تربیتی تحت هیچ عنوان نباید ترک شود؛ بنابراین بر اثر مشکلاتی مثل دور بودن مسجد از مکان زندگی افراد و ایجاد تفرقه بین کادر فرهنگی و هیئت امنای مسجد، نباید فعالیت فرهنگی را تعطیل کنیم و در این رابطه می توان از حسینیه ها و منازل شخصی استفاده کرد.
آیت الله مهدوی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه پرسمان عصر امروز که در حضور عده ای از فعالان فرهنگی خواهران در مرکز هلال احمر اصفهان برگزار شد، گفت: مساجد پایگاه های اصلی برای فعالیت های فرهنگی هستند.

وارسی کردن در مسائل سیاسیِ جزئیِ کشور منجر به اختلاف خواهد شد

وی در پاسخ به این سؤال که فردی پرسید، وظیفه مربیان حلقه های صالحین در قبال تبیین مسائل سیاسی کشور باید چگونه باشد؟ افزود: یک مربی حلقه صالحین که در حال هدایت کردن چندین مُتَرَبّی است اگر قصد دارد مسائل سیاسی کشور را برای متربیانش تبیین کند، باید اطلاعات کافی در رابطه با مسائل سیاسی داشته باشد پس اگر از مسائل سیاسی مطلع نیست یا این که اطلاعات ضعیف و ناقصی دارد، بهتر است سکوت کند.

آیت الله مهدوی تبیین کرد: مسائل سیاسی کشور در دو بخش مسائل کلی و مسائل جزئی تقسیم می شوند؛ مسائل کلی سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران که رهبر معظم انقلاب در رابطه با آن ها، مسائلی را تبیین می کنند، باید مورد بحث و بررسی واقع شود و در ارتباط با مسائل جزئی نظام سیاسی کشور که مربوط به احزاب مختلف است، بهترین راه سکوت کردن است چرا که صحبت کردن در این موضع به اختلافات دامن می زند.

انجام فعلی که بر اساس روایات غیر مستدل ممزوج با ثواب باشد، موجب تحصیل ثواب خواهد شد

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به این سؤال که در رابطه با سخنان به ظاهر اغراق آمیز پیامبر(ص) و ائمه(ع) در زمینه عقاب و ثواب در اعمال مختلف وظیفه ما چیست و آیا نیاز است در رابطه با صحت روایات جستجو کنیم؟ اذعان کرد: تَنقِیّه و جستجو در استفاده از روایات در رابطه با محرمات و واجبات لازم و ضروری است که در این زمینه مراجع عظام تقلید از گذشته تاکنون اقدامات زیادی انجام داده اند و هنوز هم در حال بررسی مسائل هستند ولی در رابطه با مستحباتی که منتسب به پیامبر(ص) و ائمه(ع) است چنین جستجویی لازم نیست.

امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: امام معصوم(ع) در روایتی می فرمایند، اگر از سوی امام معصوم ثوابی برای عملی نقل شود و شخصی به نیت رسیدن به آن ثواب آن فعل را انجام دهد، به ثوابی که برای آن عمل ذکر شده خواهد رسید، حتی اگر آن سخن از لسان معصوم نقل نشده باشد.

عواملی که موجب اثر گذاری کلام در مخاطب می شود

استاد اخلاق حوزه علمیه در پاسخ به این سؤال که فردی پرسید، به واسطه چه اعمالی اثر کلام انسان در دیگران زیاد می شود؟ اظهار کرد: برخورداری از اخلاق خوب در برخورد با دیگران نفوذ کلام انسان را زیادتر می کند، دومین عاملی که می تواند کلام انسان را در دل دیگران نفوذ دهد، تعصب نداشتن در کلام یعنی برخورداری از پشتوانه دلیل در مناظره و مباحثه با آن ها است، سومین عاملی که روایات نیز تصریح کننده آن است، رفتار نیکو داشتن است، رفتاری که بتواند انسان را به عنوان الگو مطرح کند و چهارمین عاملی که می تواند کلام انسان را در قلب دیگران نفوذ دهد، توسل داشتن به خداوند و امامان معصوم(ع) است؛ انسان به واسطه ارتباط و اتصال به خداوند می تواند بر دل ها مسلط شود چرا که قلب انسان ها در اختیار خداوند است و او بر همه قلب ها احاطه دارد؛ خواندن آیه هشتادم سوره اسراء که می فرماید«وَقُلْ رَبِّ أَدْخِلْنِی مُدْخَلَ صِدْقٍ وَأَخْرِجْنِی مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لِی مِنْ لَدُنْکَ سُلْطَانًا نَصِیرًا» برای طلب استمداد از خداوند بسیار مؤثر است.

صدای زن به صورت توأمان با موسیقی نباید به گوش نامحرم برسد

وی در پاسخ به این سؤال که اگر زن با حالت ترتیل یا قرائت به خواندن قرآن مشغول شود و نامحرم صدای او را بشنود، اشکالی دارد؟ ابراز کرد: صدای زن اگر با آهنگ توأم شود، برای نامحرم جلب توجه می کند به همین سبب قرآن خواندن با حالت قرائت یا ترتیل اگر در محضر نامحرم باشد، اشکال دارد.

آیت الله مهدوی با توجه به نظرات مختلف مراجع تقلید در رابطه به شرایط تحریم تولید صدای زنان در محضر نامحرم، ادامه داد: برخی از مراجع تقلید در رابطه با این که زنان با همخوانی کردن صدای خودشان را با موسیقی تولید کنند، حکم تحریم نمی دهند ولی به صورت تکخوانی نزد نامحرم همه مراجع آن را حرام می دانند.

مسجد مؤثرترین مکان برای فعالیت های تربیتی است

نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به این سؤال که در تربیت فرهنگی جوانان، چگونه بین تربیت خودمان و تربیت فرزندان مردم جامعه تعادل ایجاد کنیم و در این رابطه اولویت با چه کدام است، همچنین بهترین مکان برای فعالیت های تربیتی کجا است؟ توضیح داد: بهترین مکانی که دین برای مسائل تربیتی مطرح کرده است، مساجد هستند چرا که در مسجد در کنار فعالیت های تربیتی که توسط مربی صورت می پذیرد، چهار اثر به صورت ناخودآگاه متوجه متربی خواهد شد.

امام جمعه موقت اصفهان اضافه کرد: اولین اثری که در مسجد متوجه فرد تحت تربیت می شود، آشنا شدن او با نماز است، دومین اثر، آشنا شدن او با قرآن و ادعیه های مختلف است، سومین اثر پیدا شدن یک رفیق مسجدی برای شخص است و چهارمین و مؤثرترین اثر آشنا شدن متربی با یک روحانی به عنوان متخصص دینی است که می تواند در تربیتش اثرات بسیار زیادی بگذارد.

استاد اخلاق حوزه علمیه خاطرنشان کرد: مسائل تربیتی تحت هیچ عنوان نباید ترک شود بنابراین بر اثر مشکلاتی مثل دور بودن مسجد از مکان زندگی افراد و ایجاد تفرقه بین کادر فرهنگی و هیئت امناء مسجد، نباید فعالیت فرهنگی را تعطیل کنیم و در این رابطه می توان از حسینیه ها و منازل شخصی هم استفاده کرد.

وی افزود: هدایت فرزندان مردم و فرزندان خودمان حتی المقدور باید به صورت توأمان صورت پذیرد ولی اگر بین فرزندان خودمان و فرزندان مردم جامعه فقط می توانستیم یک گروه را انتخاب کنیم، فرزندان خودمان در اولویت هستند چرا که تربیت فرزند خودمان واجب است.

آیت الله مهدوی در پایان توضیح داد: در رابطه با تربیت فرزندان خودمان لازم است فرزندانمان را با دین مرتبط کنیم؛ بهترین راه ایجاد رابطه بین فرزند و دین، مرتبط کردن او با یک عالم دینی است؛ نباید بگذاریم وضعیت فرزندمان به یک سرطان روحی تبدیل شود و برای معالجه او را نزد عالم دین ببریم بلکه زمانی که او را نسبت به فعالیت های دینی کاهل یافتیم باید برای پیشگیری از وضعیت بُقرنج اقدامات لازم را انجام دهیم./867/پ۲۰۱/ب۲

ارسال نظرات