اثرات دروغگویی در وجود انسان
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه تفسیر نهج البلاغه شب گذشته که در حسینیه جواد الائمه(ع) واقع در چهار راه شکر شکن برگزار شد، گفت: انسان گمراه قابلیت هدایت دیگران را ندارد.
وی در تفسیر حکمت 176 نهج البلاغه که امیرمؤمنان(ع) در آن می فرمایند، هرگز دروغ نگفتهام و هيچ گاه دروغ به من گفته نشده است و هرگز گمراه نبودهام و كسى نيز به وسيله من گمراه نشده است، افزود: امیرمؤمنان(ع) در این عبارت دوم این حکمت که فرموده اند کسی به من دروغ نگفته است منظورشان این است که آنچه خداوند و پيامبر(ص) به من فرموده اند راست و درست بوده است.
آیت الله مهدوی اظهار کرد: عبارت اول این حکمت افتخار برای امیرمؤمنان(ع) است که می فرمایند، هیچ کس به کسی دروغ نگفته ام و کسی نیز به من دروغ نگفته است یا این که از دینی پیروی می کنم که صدق است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری با توجه به روایات معصومین(ع) تبیین کرد: دروغ دشمن صدق است و انسان را از ایمان دور می کند و عیب زبان است همچنین به واسطه دورغ انسان از جایگاه الهی اش زایل می شود و امام معصوم(ع) می فرمایند، زشت ترین چیزها است و آفت نقل است و لال بودن بهتر از دروغگو بودن است.
امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: به واسطه دروغ است که اهل نفاق زینت می گیرند، عقل اگر در وجود کسی باشد مانع دروغگویی او می شود، دروغگویی توأم با ترس است و صدق همراه با شجاعت است چرا که دروغگو ترس از نمایان شدن حقیقت دارد، کذب هم باعث کم شدن علم می شود و هم دفع علم می کند، چنانچه جدیت انسان به خاطر بازی کم می شود و یا به طور کلی دفع می شود.
استاد اخلاق حوزه علمیه ابراز کرد: امیرمؤمنان(ع) در روایتی می فرمایند، انسان خیلی دروغگو متهم در گفتارش می شود ولو زبان راستگویی داشته باشد، این روایت بیان می دارد دروغ سبب زایل شدن اعتماد دیگران به انسان دروغگو می شود و همچنین فرموده اند حیات و ممات شخص به سبب اعتمادی است که مردم به او دارند، انسان دروغگو قابلیت دریافت امانت را ندارد، کلام انسان دروغگو و بذله گو خیری ندارد.
وی گفت: انسانی که از قبائح دوری می کند، حیا دارد و انسان دروغگو به دلیل این که در گفتارش از قبیح دوری نمی کند، حیا ندارد و همچنین سبب از بین رفتن صفات انسانی خواهد شد.
آیت الله مهدوی ابراز کرد: بدترین عاقبت، عاقبتی است که توأم با گمراهی باشد به همین سبب در سوره حمد از خداوند می خواهیم ما را به صراط امیرمؤمنان(ع) که صراط حقیقی و به دور از گمراهی است هدایت فرماید.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در پایان گفت: انسان اگر توقف کند و در زندگی اش ساکن باشد، بهتر از این است که راه را گم کند؛ فرد گمراه هرگز قابلیت هدایت دیگران را نخواهد داشت./867/پ۲۰۳/ب۱